ISDE Isolatie Subsidie 2022

Gratis adviesgesprek aanvragen

Bel mij terug

Gratis, vrijblijvend advies

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Onze voordelen
Isde-isolatie-subsidie
 

Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing ( ISDE) 2022

Per 1 januari 2022 worden de subsidiebedragen van isolatiemaatregelen verhoogd. Ook worden per 2022 de voorwaarden voor de minimale m2 verlaagd. De isolatiemaatregelen gelden alleen voor woningeigenaren. Vereniging van Eigenaars (VVE's) kunnen wel terecht bij de Subsidie energiebesparing eigen huis (SEEH) voor subsidie op isolatie. Vanaf 24 januari 2022 is het voor woningeigenaren mogelijk om subsidie aan te vragen voor de onderstaande isolatiemaatregelen:

Maatregelenlijsten

Belangrijk om te weten is dat het aangebracht isolatiemateriaal is goedgekeurd om in aanmerking te komen voor subsidie. Controleer voordat u een aanschaf voor een isolatiemaatregel gaat doen eerst de Isolatiemaatregelenlijsten. Staat uw isolatiemaatregel op de lijst? Kies dan in uw aanvraag de meldcode van maatregel. De meldcode betekent dat de keuze die u maakt voldoet aan de voorwaarden om in aanmerking te komen voor subsidie.

Staat uw maatregel niet op de lijst? U kunt dan wel subsidie aanvragen. Stuur dan de product beschrijving mee. Het risico is dan wel dat bij controle blijkt dat uw gekozen isolatiemaatregel niet voldoet aan onze eisen. In dat geval heeft u geen recht op subsidie.
Informeer Plus Isolatie of de website rvo.nl voor de actuele maatregelenlijst. 

Subsidiebedragen ISDE 2022

Onderstaande tabel geeft het subsidiebedrag per vierkante meter weer die vanaf 24 januari 2022 aan te vragen is via de ISDE regeling. Heeft u bijvoorbeeld een spouwmuuroppervlakte van 50m2 en een vloeroppervlakte van 45m2? Dan ontvangt u voor de spouwmuurisolatie: 50m2 x €8 = 400 euro aan subsidie en voor de vloer 45m2 x €11 = 495 euro subsidie. Het totaal te ontvangen subsidiebedrag bedraagt dan: 895 euro.

Bron: rvo.nl

Wilt u een gratis en vrijblijvend isolatieadvies voor uw woning? Dan kunt u dat aanvragen via deze link: Gratis woningisolatie advies.