ISDE Isolatie Subsidie 2021

Bel mij terug

Gratis, vrijblijvend advies

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Onze voordelen
Isde-isolatie-subsidie
 

Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing ( ISDE) 2021

Vanaf 4 januari 2021 is het voor woningeigenaren mogelijk om subsidie aan te vragen voor de onderstaande isolatiemaatregelen:

Algemene voorwaarden:

  • Kiest u voor 1 isolatiemaatregel, dan moet u daarna nog minimaal 1 andere maatregel nemen. Dat kan een ander type isolatiemaatregel zijn of u kunt kiezen voor een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet.
  • Als u HR++ glas en Triple glas combineert dan moet het totaal aantal m2 te vervangen glas opgeteld altijd minimaal 10m2 zijn. U ontvangt voor maximaal 45m2 subsidie. Het maximaal aantal m2 blijft hetzelfde als u bij HR++glas en Triple glas kiest voor een combinatie met kozijnpanelen of isolerende deuren, u telt het aantal m² dan bij het glas op.
  • Bij de toepassing van HR++ glas of Triple glas dan moet dit ter vervanging van bestaand glas zijn.
  • Bij de toepassing van Triple-glas is het verplicht om ook de kozijnen te vervangen door isolerende kozijnen.
  • Alle isolatiemaatregelen moeten zijn uitgevoerd in de bestaande thermische schil.
  • Kiest u bij het type isolatiemaatregel vloer- of bodemisolatie, spouwmuurisolatie of dakisolatie, voor het isolatiemateriaal lokaal gespoten PIR of PUR, dan moet dit zijn aangebracht met een HFK-vrij blaasmiddel.
  • De uitvoering is gedaan door een bouwinstallatiebedrijf. De uitvoering mag u niet zelf doen.
  • U vraagt maximaal 12 maanden na uitvoering van de eerste (isolatie)maatregel subsidie aan.
  • U heeft geen recht op subsidie als u al eerder een andere subsidie voor dezelfde type(n) isolatiemaatregel(en) heeft ontvangen.

Maatregelenlijsten

Belangrijk om te weten is dat het aangebracht isolatiemateriaal is goedgekeurd om in aanmerking te komen voor subsidie. Controleer voordat u een aanschaf voor een isolatiemaatregel gaat doen eerst de Isolatiemaatregelenlijsten. Staat uw isolatiemaatregel op de lijst? Kies dan in uw aanvraag de meldcode van maatregel. De meldcode betekent dat de keuze die u maakt voldoet aan de voorwaarden om in aanmerking te komen voor subsidie.

Staat uw maatregel niet op de lijst? U kunt dan wel subsidie aanvragen. Stuur dan de productbeschrijving mee. Het risico is dan wel dat bij controle blijkt dat uw gekozen isolatiemaatregel niet voldoet aan onze eisen. In dat geval heeft u geen recht op subsidie.
Informeer Plus Isolatie of de website rvo.nl voor de actuele maatregelenlijst. 

Subsidiebedragen ISDE 2021

Onderstaande tabel geeft het subsidiebedrag per vierkante meter weer die vanaf 4 januari 2021 aan te vragen is via de ISDE regeling. Heeft u bijvoorbeeld een spouwmuuroppervlakte van 50m2 en een vloeroppervlakte van 45m2? Dan ontvangt u voor de spouwmuurisolatie: 50m2 x €5 = 250 euro aan subsidie en voor de vloer 45m2 x €7 = 315 euro subsidie. Het totaal te ontvangen subsidiebedrag bedraagt dan: 565 euro.


Bron: rvo.nl

Hoogrendementsglas

Combineert u HR++-glas en Triple-glas? Dan moet het totaal aantal m2 te vervangen glas, waarvoor u subsidie kunt krijgen, opgeteld altijd minimaal 10m2 zijn en mag niet hoger zijn dan 45m2. Dit maximaal aantal m2 blijft hetzelfde (45 m2) als u bij HR++glas en Triple glas kiest voor een combinatie met kozijnpanelen of isolerende deuren.

Wilt u een gratis en vrijblijvend isolatieadvies voor uw woning? Dan kunt u dat aanvragen via deze link: Gratis woningisolatie advies.