Vloerisolatie subsidie 

Bel mij terug

Gratis, vrijblijvend advies

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Onze voordelen

Vloerisolatie-subsidie
 

Vloerisolatie Subsidie 2019 / 2020

De Rijksoverheid heeft sinds 2 september 2019 een isolatiesubsidie vrijgegeven voor onder andere vloerisolatie. Dankzij deze subsidie is het voor woningeigenaren erg voordelig om de onderzijde van de vloer te isoleren.

Woningeigenaren kunnen deze vloerisolatie subsidie aanvragen tot en met 31 december 2020.

Welke voorwaarden gelden er voor de vloerisolatie subsidie?

Om gebruik te kunnen maken van de vloerisolatie subsidie gelden er een aantal voorwaarden. Voldoet u aan de onderstaande voorwaarden? Dan kunt u gebruik maken van de vloerisolatie subsidie.

 • U dient in bezit te zijn van een geldig BSN-nummer
 • U moet minimaal 2 energiebesparende maatregelen laten uitvoeren
 • De woning is naast uw eigendom ook uw hoofdverblijf
 • Er is voor de desbetreffende woning niet eerder een SEEH-subsidie verstrekt
 • De subsidie vraagt u aan nadat de maatregelen uitgevoerd en betaald zijn
 • De maatregelen zijn uitgevoerd vanaf 15 augustus 2019. Maatregelen die eerder zijn uitgevoerd komen niet in aanmerking.
 • U laat de maatregelen uitvoeren binnen de bestaande thermische schil
 • De maatregelen moeten worden uitgevoerd door een deskundig bedrijf met een KVK-inschrijving in de sectie bouwnijverheid.
 • Het is niet toegestaan dat de eigenaar én bewoner zelf de maatregelen uitvoert.
 • De vloerisolatie moet een bepaalde Rd-waarde halen
 • Het te isoleren vloeroppervlakte moet voldoen aan een minimaal aantal vierkante meters.

 • Minimaal aantal vierkante meters aan te brengen vloerisolatie:
  Eén van de voorwaarden om in aanmerking te komen voor de vloerisolatie subsidie is het aantal te isoleren vierkante meters. Voor ieder woningtype geldt een andere minimale vierkante meter eis. Voor vrijstaande woningen dient het te isoleren vloeroppervlakte minimaal 44m2 te zijn. Voor hoekwoningen en twee-onder-een kapwoningen is dit 32m2. Voor tussenwoningen is een kleinere vloeroppervlakte benodigd, namelijk 27m2. Een adviseur van Plus Isolatie kan tijdens een gratis adviesgesprek de vierkante meters nauwkeurig berekenen en zodoende vaststellen of u in aanmerking komt voor de vloerisolatie subsidie.

  Minimale Rd-waarde vloerisolatie:
  Om in aanmerking te komen voor de vloerisolatie subsidie dient de aangebrachte vloerisolatie te voldoen aan een bepaalde Rd-waarde. Hierbij is het woningtype niet van belang. De Rd-waarde van het aangebrachte vloerisolatiemateriaal moet minimaal 3.5 zijn. De Rd-waarde wordt uiteindelijk bepaald door de dikte van het aangebrachte isolatiemateriaal. Dit verschilt per materiaal. Zo haalt u bijvoorbeeld met het vloerisolatiemateriaal icynene een Rd-waarde van 3,68 bij een laagdikte van +/- 14 centimeter. Bij een bodemisolatie door middel van EPS parels haalt u een Rd-waarde van 3,5 bij een laagdikte van 17,5 centimeter. Het verschilt per situatie wat de beste oplossing is. Hiervoor komen wij altijd eerst gratis en vrijblijvend langs op locatie om de situatie in kaart te brengen.

  Ik voldoe aan bovenstaande voorwaarden:
  Goed nieuws! U kunt de vloerisolatie subsidie gaan aanvragen. U moet naast de vloerisolatie nog minimaal één ander isolatiemaatregel laten uitvoeren. Dit kan bijvoorbeeld spouwmuurisolatiedakisolatiezoldervloerisolatie of isolatieglas zijn. Plus Isolatie heeft geen isolatieglas in haar assortiment. U kunt hiervoor een ander gecertificeerd bedrijf inschakelen. U kunt namelijk de verschillende isolatiemaatregelen laten uitvoeren door verschillende bedrijven. Dit heeft geen invloed op de subsidieaanvraag.

  Wat is de besparing van vloerisolatie?

  De vloerisolatie zorgt voor ongeveer 8% besparing op de jaarlijkse energierekening. Dit geldt voor alle woningtypen. Door de onderzijde van de vloer naadloos te isoleren kan de optrekkende kou vanuit de kruipruimte niet meer de woonkamer intrekken. De vloer voelt minder koud aan waardoor het sneller behaaglijk is in de woning. Hierdoor wordt de thermostaat minder snel een paar graden warmer gezet. Een besparing van gemiddeld 8% betekend een terugverdientijd van ongeveer 8 tot 10 jaar. Vloerisolatie wordt dan ook vaak gezien als comfortproduct.

  Terugverdientijd versnelt dankzij de vloerisolatie subsidie:
  Met dank aan de subsidie is de terugverdientijd van vloerisolatie nu sneller. Men kan nu uitgaan van een terugverdientijd van 6 tot 8 jaar. Voor veel mensen is dit hét moment om vloerisolatie te laten aanbrengen om zodoende af te rekenen met de koude vloer.

  Hoe hoog is het te ontvangen subsidiebedrag voor vloerisolatie?

  De hoogte van de ontvangen vloerisolatie subsidie is afhankelijk van het aantal te isoleren vierkante meters. Voor iedere vierkante meter vloerisolatie wordt 7 euro uitgekeerd. Een rekenvoorbeeld: Een woningeigenaar heeft een vloeroppervlakte van 50 vierkante meter. Dan is het te ontvangen subsidiebedrag: 50 vierkante meter x 7 euro = 350 euro. De aangebrachte laagdikte speelt hierbij dus geen rol. Wel dient de vloerisolatie een Rd-waarde te behalen van minimaal 3.5.

  Hulp bij het aanvragen van de vloerisolatie subsidie:

  Plus Isolatie heeft speciaal voor de nieuwe subsidieregeling binnen de organisatie een vast aanspreekpunt aangesteld. Wij leveren de uitvoerdersformulieren met bijbehorende isolatiefoto’s voor u aan. U dient deze documenten vervolgens zelf te uploaden via de website van het RVO. Klanten van Plus Isolatie kunnen bij vragen telefonisch contact opnemen via het nummer 0548-547616.