Buitenmuur Isolatie

Bel mij terug

Gratis, vrijblijvend advies

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Onze voordelen
Buitenmuur-isolatie
  • Uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding
  •  SKG-IKOB gecertificeerd
  • VENIN lid
  • Direct wooncomfort 

Buitenmuren isoleren.

Buitenmuur isolatie is een isolatiemethode waar veel mensen over na denken. Het overwegen van buitenmuur isolatie begint bij het vergaren van informatie. Hier leest u alles over hoe wij van Plus Isolatie het isoleren van buitenmuren aanpakken. Na het lezen van de informatie op onze website weet u al een stuk meer over buitenmuur isolatie!

Buitenmuur isolatie begint met een visuele inspectie:

Een van de belangrijkste stappen die als eerst moet worden genomen is een visuele inspectie van de buitenmuur. Een isolatieadviseur is opgeleid om de buitenmuren te controleren op zaken die later na het isoleren van de buitenmuur voor problemen kunnen zorgen. Zo controleert hij de buitenmuur op schuren en gaten en wordt er met een endoscoop camera in de spouwmuur gekeken of deze schoon genoeg is voor isolatie. Met schoon genoeg bedoelen wij dat de ruimte tussen de binnenmuur en buitenmuur geen puin bevat die er in is gekomen tijdens de bouw van de woning. Denk bijvoorbeeld aan steen en hout. Mocht de spouwmuur inderdaad puin bevatten, dan kan de adviseur u voorstellen om dit puin te verwijderen. Ons isolatieteam beschikt over het gereedschap en kennis om dit op de juiste manier te bewerkstelligen. Na dit proces is de buitenmuur geschikt voor na-isolatie.

Het isolatiemateriaal voor buitenmuur isolatie:

Voor buitenmuur isolatie gebruiken wij minerale inblaas vol van Knauf Supafil. Dit isolatiemateriaal is damp doorlatend en vocht afstotend en daarom de beste keuze om uw buitenmuren mee te isoleren. Aan de hand van een vast boorpatroon wordt het isolatiemateriaal van onder naar boven in de ruimte tussen uw buitenmuur en binnenmuur geblazen. Buiten muurisolatie wordt bij ons uitsluitend verzorgd door gekwalificeerde werknemers die ruime ervaring hebben met het isoleren van buitenmuren.

De voordelen van buitenmuur isolatie.

Eén van de grootte voordelen van buitenmuur isolatie is energiebesparing. De grootte van de buitenmuur ( het aantal vierkante meters) is grotendeels bepalend voor wat de uiteindelijke besparing zal zijn. Het gemiddelde qua besparing ligt rond de 25% op jaarbasis. Zo heeft u uw investering in buitenmuur isolatie gemiddeld na 4 jaar terug verdiend.

Wat voor veel mensen ook een belangrijk argument is om over te gaan op buitenmuur isolatie is het wooncomfort. Vooral als de woonkamer aan de buitenmuur grenst dan zult u een grote stijging van het wooncomfort merken nadat de buitenmuur isolatie is aangebracht.

Het aanbrengen van buitenmuur isolatie is een isolatieklus die binnen 1 dag te realiseren is. Onze isolatiemonteurs hoeven niet in uw woning te zijn, het isoleren van de buitenmuur gebeurd vanaf buiten. Zo hoeft u niet in een verbouwing te zitten.

Het isoleren van de buitenmuur; wat kost dat?

De prijs van buitenmuur isolatie verschilt per woning. De prijsbepalende factoren voor buitenmuur isolatie is met name afhankelijk van het aantal vierkante meters, de breedte van de ruimte van de tussenmuur en buitenmuur (spouwbreedte), het aantal aan te brengen ventilatiekanalen, het aantal meter spouwafbakening en de bereikbaarheid van de woning.

Vast staat dat de gemiddelde terugverdientijd van de investering rond de 4 jaar ligt. U krijgt het extra wooncomfort er gratis bij!

Bent u benieuwd geworden of uw buitenmuren geschikt zijn voor isolatie? Dan kunt u gerust een isolatieadviesgesprek aanvragen via onze website. Dit gesprek is gratis en geheel vrijblijvend. Vraag hier een isolatieadviesgesprek aan!