Bel mij terug

Gratis, vrijblijvend advies

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Onze voordelen
Plafond-isolatie
 •  Optimale isolatie
 •  Snelle terugverdientijd
 •  ISDE-subsidie op plafond isolatie
 •  Goed voor milieu
 •  Geluiddempend
 •  Beter energielabel

Plafond isolatie

Plafond isolatie is een slimme investering die veel voordelen met zich meebrengt. Het isoleren van het plafond zorgt voor een aangenamere leefomgeving en energiebesparing. Daarnaast heeft het isoleren van een zoldervloer een geluiddempende werking en reduceert plafond isolatie de CO2-uitstoot.

Waarom plafond isolatie?

Het isoleren van je plafond biedt verschillende voordelen die van invloed zijn op zowel je comfort als je portemonnee. Hier zijn enkele belangrijke redenen om te overwegen om je plafond te isoleren:

 • Energiebesparing: Een goed geïsoleerd plafond vermindert het warmteverlies door het plafond naar de onverwarmde zolder erboven. Hierdoor hoef je minder te stoken om leefruimtes warm te houden.
 • Comfort: Goede isolatie zorgt ervoor dat je huis gelijkmatig verwarmd blijft, zonder een koude trek. Dit verhoogt het comfort in je woning, vooral tijdens koude winters. In de zomer wordt de warmte die via het (on-geïsoleerde) dak naar binnen trekt beter op zolder gehouden.
 • Goed voor het milieu: Minder energieverbruik betekent een lagere uitstoot van broeikasgassen, wat uiteraard ten goede komt van onze planeet.
 • Geluidsdemping: plafond isolatie kan ook geluidsoverlast verminderen, waardoor je een rustigere leefomgeving krijgt.
 • Verbetering van de luchtkwaliteit: Goede isolatie helpt ook om vocht en tocht buiten te houden, wat kan leiden tot een gezondere binnen luchtkwaliteit.

Bel mij terug!

Gratis en vrijblijvend advies over Plafond isoleren

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Welke materialen gebruikt Plus Isolatie voor plafond isolatie?

Er zijn verschillende materialen die je kunt gebruiken om je plafond te isoleren. isolatiebedrijf Plus Isolatie gebruikt bij haar plafond isolatie opdrachten de minerale glaswol Supafil Loft of Timberframe van het merk Knauf. Beide isolatiematerialen zijn perfect voor het isoleren van houten plafond constructies. Welk isolatiemateriaal in uw situatie het meest geschikt is wordt op locatie geadviseerd door een isolatieadviseur. 

Werkwijze Plafond isolatie:

Aller eerst beoordeeld een isolatieadviseur of plafond isolatie technisch uitvoerbaar is. Na het maken van een offerte en akkoord op deze offerte worden de werkzaamheden ingepland.

Op de dag van uitvoering controleren de isolatiemonteurs nogmaals op eventuele bijzonderheden. Mochten er geen bijzonderheden zijn dan kan er begonnen worden met het isoleren van het plafond.

Er worden gaten geboord of planken (tijdelijk) verwijderd. Door deze openingen wordt de minerale glaswol met behulp van een speciale slang en machine vol geblazen met isolatiemateriaal. Een andere mogelijkheid is om de minerale glaswol los op de zoldervloer te blazen.

Hierdoor ontstaat er een dikke isolatielaag die de optrekkende warmte tegenhoudt. Naderhand worden de boorgaten weer gedicht met kruk en worden de verwijderde planken weer teruggeplaatst.

Plafond isolatie Plafond isolatie

Wat kost het isoleren van mijn plafond?

De plafond isolatie kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren. Met name de vierkante meters, en de benodigde laagdikte bepalen het benodigde materiaal. Hoe meer materiaal er gebruikt wordt des te hoger de kosten voor de zoldervloerisolatie zullen zijn. Het vooraf inschatten van de uiteindelijke kosten is dus lastig. Wel kunnen wij aangeven dat zoldervloer isolatie een investering is die gemiddeld tussen de 1000 en 3000 euro bedraagt. De energiebesparing op de lange termijn zorgen er voor dat deze investering zich terug zal verdienen.

ISDE-Subsidie beschikbaar voor Plafond isolatie

Ook in 2024 is er door de Rijksoverheid is subsidie beschikbaar gesteld voor Plafond isolatie. Ook enkel met plafond isolatie, dus eigenlijk 1 maatregel kunt u subsidie aanvragen. U komt in aanmerking voor een subsidiebedrag van 4 euro per geïsoleerde vierkante meter.

U heeft ook de mogelijkheid om dit subsidiebedrag te verdubbelen. Voorwaarde is wel dat u naast plafond isolatie nog een andere isolatiemaatregel neemt en dat u de plafond laat isoleren door een gecertificeerd isolatiebedrijf zoals Plus Isolatie.

De hoogte van de subsidie wordt berekend aan de hand van de te isoleren vierkante meters.

Als u een plafond van 50 vierkante meter laat isoleren dan kunt u rekenen op 50 m2 x 4 euro = 200 euro subsidie. Treft u naast plafond isolatie nog een andere isolatiemaatregel? Dan wordt dit subsidiebedrag verdubbeld.

Meer informatie over plafond isolatie?

Wilt u meer weten over het isoleren van de plafond in zijn werk gaat? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! U kunt dit doen door het aanvraagformulier op onze website in te vullen of telefonisch contact opnemen via 0548-547616.