Kruipruimte isolatie

Gratis adviesgesprek aanvragen >

Bel mij terug

Gratis, vrijblijvend advies

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Onze voordelen
Kruipruimte-isoleren
  •    Zeer hoge isolatiewaarde
  •   Snelle terugverdientijd
  •  Beter wooncomfort
  •  Milieuvriendelijk
  •  Gunstiger energielabel

Kruipruimte isolatie

Veel woningen in Nederland beschikken over een kruipruimte. Een kruipruimte is eigenlijk een ruimte onder de vloer van een woning of gebouw. Kruipruimtes worden gebruikt om toegang te bieden tot de fundering, leidingen, bedrading en andere nutsvoorzieningen die zich onder de vloer van een gebouw of woning bevinden.

Waarom de kruipruimte isoleren 

De voornaamste redenen om de kruipruimte te isoleren zijn energiebesparing en het creëren van extra wooncomfort. Daarnaast kan kruipruimte isolatie de vloerconstructie beschermen tegen optrekkend vocht, ook kan kruipruimte isolatie helpen tegen nare luchtjes vanuit de kruipruimte. Ook voor het verbeteren van het energielabel is kruipruimte isolatie een stap in de goede richting.

Plus Isolatie ontzorgt haar klanten met de kruipruimte isolatie-subsidieaanvraag

U kunt subsidie krijgen het op laten aanbrengen van kruipruimte. Als u alleen één isolatiemaatregel neemt; in dit geval kruipruimte isolatie; dan kunt u rekenen op een subsidiebedrag van 3 euro per vierkante meter. U kunt dit subsidiebedrag per vierkante meter ook verdubbelen. Een voorwaarde voor deze verdubbeling is dat u naast deze kruipruimte nog een isolatiemaatregel toepast. Dit kan bijvoorbeeld spouwmuurisolatie, zoldervloerisolatie of dakisolatie zijn. De hoogte van het subsidiebedrag is afhankelijk van de te isoleren vierkante meters. Het subsidiebedrag voor kruipruimte isolatie is na de verdubbeling vastgesteld op 6 euro per vierkante meter. Als u 50 vierkante meter kruipruimte isolatie laat plaatsen dan kunt u na de verdubbeling rekenen op 6 euro x 50 m2 = 300 euro subsidie. Isolatiebedrijf Plus Isolatie ontzorgt haar klanten met het aanvragen van deze ISDE-subsidie. Wilt u een gratis adviesgesprek? Vul dan het contactformulier in op onze website.

Bel mij terug!

Gratis, vrijblijvend advies over kruipruimte isolatie

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

De Kruipruimte isolatiemethodes van Plus Isolatie B.V. 

Isolatiebedrijf Plus Isolatie heeft verschillende technieken om de kruipruimte te voorzien van goede isolatie. Wij gebruiken voornamelijk de onderstaande isolatiematerialen voor kruipruimte isolatie:

  • Isoplus Isolatieparels: Met name geschikt voor vochtige kruipruimtes met weinig werkruimte. (bij een diepte minder dan 45 centimeter)
  • PIF-isolatiefolie: Een warmte reflecterende folie die aan de onderzijde van de vloer wordt bevestigd. 
  • Icynene PUR-schuim: Een open-cellige PUR-schuim die aan de onderzijde van de houten of betonvloer kan worden aangebracht.
  • RWF/HFO PUR-schuim: Een gesloten-cellige PUR-schuim die aan de onderzijde van de houten of betonvloer kan worden aangebracht.

Wat kost kruipruimte isolatie 

De totale kosten van kruipruimte isolatie hangen af van verschillende factoren. Belangrijk om te weten is dat er altijd gerekend wordt per vierkante meter. Elke isolatiemateriaal heeft een andere vierkante meter prijs en daarnaast is ook de aangebrachte laagdikte van invloed op de totaal prijs. Gemiddeld kun je gaan rekenen met een bedrag tussen de 30 en 45 euro per vierkante meter. Daarnaast kunnen er wanneer nodig in combinatie met de vloerisolatie nog extra ventilatieroosters naar de kruipruimte aangebracht worden. Deze kosten liggen gemiddeld op 50 euro per extra ventilatierooster.

Hoe werkt kruipruimte isolatie

De kruipruimte isoleren kan in de basis op twee manieren. Namelijk door de onderzijde van de vloer te isoleren, of door de bodem van de kruipruimte te isoleren. Het is in beide gevallen belangrijk dat er ook daadwerkelijk toegang is tot deze kruipruimte. Onze uitvoerende collega’s moeten namelijk fysiek onder de vloer kunnen komen. Dit gaat altijd via een kruipluik of een doorgang die gemaakt is in de kelder. Ook moet de gehele kruipruimte toegankelijk zijn, dat wil zeggen dat er geen funderingsbalken in de weg moeten zitten. Het is overigens wel mogelijk om een doorgang in die funderingsmuur te maken of in sommige gevallen is het ook mogelijk om hier onderdoor te graven om zodoende toegang te krijgen tot het voorheen onbereikbare deel. Als de werkhoogte overal goed is dan kan in het geval van vloerisolatie de onderzijde geïsoleerd worden. Bij bodemisolatie wordt er isolatiemateriaal op de bodem geblazen.

Wat is de beste kruipruimte isolatie

Op voorhand is niet te zeggen welke kruipruimte isolatie het beste is. Dit kan namelijk per situatie verschillen. Er wordt gekeken naar de diepte, gesteldheid, vochtigheid en toegankelijkheid. In veel gevallen zijn meerdere isolatiemethodes een goede oplossing. Uiteindelijk heeft de klant dan de keuze welke vorm van kruipruimte isolatie de voorkeur heeft. Het begint uiteindelijk in alle gevallen met een inspectie. Isolatiebedrijf Plus Isolatie heeft vakbekwame isolatieadviseurs die graag voor u deze inspecties gratis en vrijblijvend uitvoeren.  U kunt via deze link een gratis kruipruimte inspectie aanvragen.