Spouwmuur isolatie met wol

Gratis adviesgesprek aanvragen

Bel mij terug

Gratis, vrijblijvend advies

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Onze voordelen
Spouwmuurisolatie-met-wol-plus-isolatie
 •  Energiebesparend
 •  Snelle terugverdientijd
 • Beter wooncomfort
 • Milieuvriendelijk
 •  Gunstiger energielabel

Spouwmuurisolatie met wol

Er zijn verschillende soorten isolatiematerialen voor het isoleren van  spouwmuren. Een van de meest gebruikte isolatiematerialen is glaswol. Glaswol, ook wel inblaaswol genoemd, wordt kunstmatig geproduceerd en bestaat voor 80 procent uit gerecycled glas dat wordt aangevuld met zuiver zand.

Bel mij terug!

Gratis, vrijblijvend advies over spouwmuurisolatie

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Spouwmuurisolatie met Knauf Supafil glaswol

Glaswol wordt als vezels in de  spouwmuur geblazen. Van de verschillende soorten glaswol voor spouwmuurisolaties gebruiken wij enkel de beste soort namelijk deze van het merk Knauf, wellicht kent u de bedrijfsnaam Knauf ook van andere bouwproducten zoals bijvoorbeeld roodband stuc pleister voor afwerking tegen binnenmuren of plafonds. Knauf bouwt al sinds 1932 aan haar expertise, toen de twee broers Karl en Alfons Knauf het bedrijf Knauf oprichtten. Ruim 50 jaar geleden, in 1965, kwam het eerste Knauf product op de Nederlandse markt. Knauf is nu al tientallen jaren één van de wereldmarktleiders binnen de (af)bouwsector.

Knauf heeft de glaswol voor  spouwmuurisolatie 'Supafil' genoemd, Supafil scoort het hoogst op isolatie niveau en heeft een lambdawaarde van 0,033 W/m.K. Glaswol wordt als spouwmuurisolatie vaker gebruikt dan steenwol omdat glaswol een hogere isolatiewaarde heeft dan steenwol. Tevens heeft glaswol een goede akoestische demping wat ten goede komt als u langs een drukke straat woont waar veel auto's door rijden of wanneer u dichtbij een treinspoor woont. 

Kosten voor spouwmuurisolatie met glaswol

Bij het isoleren van een spouwmuur zijn meerdere factoren prijsbepalend. Allereerst het type materiaal en de hoeveelheid die er geleverd dient te worden. Bij spouwmuren kijken we naar de spouwdiepte en het aantal vierkante meters oppervlakte van de gevels.  Maar er komen nog andere kosten bij zoals arbeidskosten, machinekosten en in sommige gevallen zijn ook een hoogwerker of steiger noodzakelijk om de klussen veilig uit te kunnen voeren. Op dit moment kunt u nog profiteren van het lage BTW tarief op arbeidskosten voor spouwmuurisolatie

offerte spouwmuurisolatie

De voordelen van het isoleren met wol zijn;

 • Gecertificeerd volgens KOMO & CE-normen
 • Een hoge isolatiewaarde
 • Dampdoorlatend (ademend)
 • Brandklasse A1 (niet brandbaar)
 • Wordt verwerkt zonder lijm 
 • Geluidsabsorberend en akoestisch dempend
 • Waterafstotend
 • Geen uitzakking na verloop van jaren
 • Eurofins air certificaat (binnenlucht kwaliteit verbetert) 

Kan spouwmuurisolatie met glaswol bij u worden toegepast?

Wanneer u contact met ons opneemt voor informatie over  spouwmuurisolatie met glaswol, dan komt één van onze adviseurs gratis en vrijblijvend bij u thuis inspecteren of spouwmuurisolatie mogelijk is. Hij verricht hiervoor endoscopisch spouwonderzoek waarbij de diepte van de spouw wordt bepaald. Tevens kan hij zo bekijken of er al isolatiemateriaal in de spouw aanwezig is of dat er misschien restmateriaal van de bouw in de spouw zit. Hij bekijkt ook de staat van de muur en de voegen. Als alles voldoet aan de eisen, dan bespreekt hij met u de isolatiemethode en het isolatiemateriaal dat daarbij kan worden toegepast.
Aan de hand van de bevindingen van onze adviseur en uw wensen ontvangt u geheel vrijblijvend een op maat gemaakte offerte.

Wilt u graag een op maat gemaakte offerte voor uw woning? Klik dan hier!