Kruipruimte isolatie met RWF/HFO 

Bel mij terug

Gratis, vrijblijvend advies

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Onze voordelen
Kruipruimte-isolatie-met-rwf-hfo
 

Kruipruimte isolatie met RWF/HFO

RWF/HFO schuim wordt gebruikt voor het isoleren van kruipruimtes, daken en wanden. Dit isolatieschuim wordt toegepast bij zowel bestaande bouw als nieuwbouwprojecten.

Het spraysysteem RWF/HFO is uitermate geschikt voor een 100% naadloze isolatie van de kruipruimte. De RWF/HFO wordt aangebracht aan de onderzijde van de vloer. Het materiaal waaruit de isolatie bestaat is een CFK-vrij polyurethaanschuim met een gesloten celstructuur. Tijdens het aanbrengen van het HFO-schuim komen geen CFK's vrij.

Belangrijk om te weten:
Volgens het Bouwbesluit 2012 mogen er tijdens en minimaal 2 uur na het aanbrengen geen bewoners en/of andere personen in de woning aanwezig zijn.

Wanneer is kruipruimte isolatie met RWF/HFO mogelijk?

Niet elke kruipruimte is geschikt voor isolatie met behulp van RWF/HFO schuim. De kruipruimte dient minimaal 50 centimeter diep te zijn. De isolatiemonteurs hebben namelijk minimaal 50 centimeter ruimte nodig om de isolatie op de juiste wijze aan te brengen. Daarnaast dient de kruipruimte vrij te zijn van puin en water. Ook moet de onderzijde van de vloer in goede staat verkeren, zowel bij een betonnen vloer als bij een houten vloer. Een adviseur van Plus Isolatie bekijkt altijd eerst gratis en vrijblijvend of de kruipruimte aan deze voorwaarden voldoet.

Het aanbrengen van RWF/HFO:

Het RWF/HFO-schuim bestaat uit twee componenten (polyol en isocyanaat) en wordt vermengd met behulp van speciale apparatuur. Vervolgens wordt het isolatieschuim in lagen tegen de onderzijde van de vloer gesprayd. Het polyurethaanschuim heeft een hoge vormstabiliteit, waardoor het geheel er strak en netjes uitziet. De dikte van de aangebrachte laag bepaalt uiteindelijk de isolatiewaarde. Een isolatiedikte van +/- 10 centimeter geeft een Rd-waarde van 3,72. Een isolatiedikte van +/- 14 centimeter geeft een Rd-waarde van 5,15. Zo zijn er verschillende laagdiktes met bijbehorende Rd-waardes mogelijk, afhankelijk van de wensen van de klant en de technische uitvoerbaarheid. Onze isolatieadviseurs kunnen hier meer over vertellen.

De voordelen van kruipruimte isolatie met RWF/HFO:

RWF/HFO bevat geen CFK's.
RWF/HFO schuimt uit door middel van water in plaats van drijfgassen.
RWF/HFO zorgt voor een 100% naadloze isolatie.
RWF/HFO heeft een zeer goede isolatiewaarde.
RWF/HFO kan binnen 1 dag worden aangebracht.
RWF/HFO is waterafstotend.
RWF/HFO is gecertificeerd en daardoor een betrouwbaar product.
RWF/HFO heeft in vergelijking met andere schuimen een goede vormstabiliteit.
RWF/HFO is brandvertragend.

Benieuwd of uw kruipruimte geschikt is voor isolatie met RWF/HFO? Vraag dan hier een gratis adviesgesprek aan voor kruipruimte isolatie. Onze isolatieadviseur komt gratis en vrijblijvend bij u op locatie.