Bel mij terug

Gratis, vrijblijvend advies

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Onze voordelen
Zoldervloer-isolatie
  •  Optimale isolatie
  • Snelle terugverdientijd
  • Beter wooncomfort
  • Milieuvriendelijk
  • Gunstiger energielabel

Zoldervloer isoleren 

Het isoleren van je zoldervloer is een slimme investering die veel voordelen met zich meebrengt. Het isoleren van de zoldervloer zorgt voor een aangenamere leefomgeving en energiebesparing. Daarnaast heeft het isoleren van een zoldervloer een geluiddempende werking.

Waarom je zoldervloer isoleren? 

Het isoleren van je zoldervloer biedt verschillende voordelen die van invloed zijn op zowel je comfort als je portemonnee. Hier zijn enkele belangrijke redenen om te overwegen om je zoldervloer te isoleren: 

Energiebesparing: Het isoleren van je zoldervloer vermindert het warmteverlies door het plafond naar de onverwarmde zolder erboven. Hierdoor hoef je minder te stoken om bijvoorbeeld je slaapkamer warm te houden. 

Comfort: Goede isolatie zorgt ervoor dat je huis gelijkmatig verwarmd blijft, zonder een koude trek. Dit verhoogt het comfort in je woning, vooral tijdens koude winters. In de zomer wordt de warmte die via het (on-geïsoleerde) dak naar binnen trekt beter op zolder gehouden. 

Goed voor het milieu: Minder energieverbruik betekent een lagere uitstoot van broeikasgassen, wat uiteraard ten goede komt van onze planeet. Geluidsisolatie: Isolatie kan ook geluidsoverlast verminderen, waardoor je een rustigere leefomgeving krijgt. 

Verbetering van de luchtkwaliteit: Goede isolatie helpt ook om vocht en tocht buiten te houden, wat kan leiden tot een gezondere binnenluchtkwaliteit.

Plus Isolatie ontzorgt haar klanten met de zoldervloerisolatie-subsidieaanvraag

U kunt subsidie krijgen het op laten aanbrengen van zoldervloerisolatie. Als u alleen één isolatiemaatregel neemt; in dit geval zoldervloerisolatie; dan kunt u rekenen op een subsidiebedrag van 4 euro per vierkante meter. U kunt dit subsidiebedrag per vierkante meter ook verdubbelen. Een voorwaarde voor deze verdubbeling is dat u naast deze zoldervloerisolatie nog een isolatiemaatregel toepast. Dit kan bijvoorbeeld spouwmuurisolatie, kruipruimte isolatie of dakisolatie zijn. De hoogte van het subsidiebedrag is afhankelijk van de te isoleren vierkante meters. Het subsidiebedrag voor zoldervloerisolatie is na de verdubbeling vastgesteld op 8 euro per vierkante meter. Als u 50 vierkante meter kruipruimte isolatie laat plaatsen dan kunt u na de verdubbeling rekenen op 8 euro x 50 m2 = 400 euro subsidie. Isolatiebedrijf Plus Isolatie ontzorgt haar klanten met het aanvragen van deze ISDE-subsidie. Wilt u een gratis adviesgesprek? Vul dan het contactformulier in op onze website.

Bel mij terug!

Gratis, vrijblijvend advies over zoldervloerisolatie

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Welke materialen gebruikt Plus Isolatie voor zoldervloer isolatie? 

Er zijn verschillende materialen die je kunt gebruiken om je zoldervloer te isoleren. Plus Isolatie gebruikt bij haar zoldervloerisolatie opdrachten minerale glaswol van het merk Knauf Supafil. De Knauf Supafil wordt met behulp van een inblaasmachine tussen de ruimte van het slaapkamerplafond en zoldervloer geblazen. Hierdoor ontstaat er een dikke isolatielaag die de optrekkende warmte tegenhoudt. Het is ook mogelijk om de minerale glaswol los op de zoldervloer te blazen.

Wat kost het isoleren van mijn zoldervloer? 

De kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren. Met name de vierkante meters, en de benodigde laagdikte bepalen het benodigde materiaal. Hoe meer materiaal er gebruikt wordt des te hoger de kosten voor de zoldervloerisolatie zullen zijn. Het vooraf inschatten van de uiteindelijke kosten is dus lastig. Wel kunnen wij aangeven dat zoldervloer isolatie een investering is die gemiddeld tussen de 1000 en 3000 euro bedraagt. De energiebesparing op de lange termijn zorgen er voor dat deze investering zich terug zal verdienen.

ISDE-Subsidie beschikbaar voor zoldervloer isolatie

Vanuit de Rijksoverheid is subsidie beschikbaar gesteld voor zoldervloer isolatie. Ook enkel met zoldervloer isolatie, dus eigenlijk 1 maatregel kunt u subsidie aanvragen. U komt in aanmerking voor een subsidiebedrag van 4 euro per geïsoleerde vierkante meter.

U heeft ook de mogelijkheid om dit subsidiebedrag te verdubbelen. Voorwaarde is wel dat u naast zoldervloer isolatie nog een andere isolatiemaatregel neemt en dat u de zoldervloer laat isoleren door een gecertificeerd isolatiebedrijf zoals Plus Isolatie.

De hoogte van de subsidie wordt berekend aan de hand van de te isoleren vierkante meters.

Als u een zoldervloer van 50 vierkante meter laat isoleren dan kunt u rekenen op 50 m2 x 4 euro = 200 euro subsidie. Treft u naast zoldervloerisolatie nog een andere isolatiemaatregel? Dan wordt dit subsidiebedrag verdubbeld.

Meer informatie over zolder isoleren?

Wilt u meer weten over het isoleren van de zolder in zijn werk gaat? Neem dan vrijblijvend contact met ons op! U kunt dit doen door het  aanvraagformulier op onze website in te vullen of telefonisch contact opnemen via 0548-547616.