Zoldervloer isolatie

Gratis adviesgesprek aanvragen

Bel mij terug

Gratis, vrijblijvend advies

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Onze voordelen
Zoldervloer-isolatie
 •  Optimale isolatie
 • Snelle terugverdientijd
 • Beter wooncomfort
 • Milieuvriendelijk
 • Gunstiger energielabel

Wat is zoldervloerisolatie

Zoldervloerisolatie is het plaatsen van isolatiemateriaal op of tussen de zoldervloer met als doel om energie te besparen en om extra wooncomfort te creëren. Zoldervloerisolatie kan geplaatst worden op twee verschillende manieren:

 • Het isolatiemateriaal kan aangebracht worden tussen de ruimte van het slaapkamerplafond en de zoldervloer.
 • Het isolatiemateriaal kan aangebracht worden aan de bovenzijde van de zoldervloer.

  offerte zoldervloerisolatie

Waarom zoldervloerisolatie

De warmte in een huis stijgt altijd op en veel warmte verdwijnt via vloeren, muren, ramen en dak. Hierbij gaat de meeste warmte verloren via het dak. Het verlies van warmte via het dak kan oplopen tot wel 30%. Zelfs wanneer je de zolder verdieping niet gebruikt, dus daar ook niet stookt, gaat er nog veel warmte verloren via die verdieping. De meeste verdiepingsvloeren zijn niet geïsoleerd en dat is een van de redenen waardoor er zoveel warmte verloren gaat via de boven verdieping. Als u de bovenste verdieping niet gebruikt voor wonen of slapen, dan kan het interessant zijn zoldervloer isolatie toe te passen. Wanneer u deze verdieping ook goed kunt afsluiten door middel van een deur of luik kan er, na vloerisolatie nog maar weinig warme lucht ontsnappen.

Hoe wordt zoldervloerisolatie aangebracht

Plus Isolatie gebruikt bij haar zoldervloerisolatie opdrachten minerale glaswol van het merk Knauf Supafil. De Knauf Supafil wordt met behulp van een inblaasmachine tussen de ruimte van het slaapkamerplafond en zoldervloer geblazen. Hierdoor ontstaat er een dikke isolatielaag die de optrekkende warmte tegenhoudt. Het is ook mogelijk om de minerale glaswol los op de zoldervloer te blazen.

Wat kost zoldervloerisolatie

De kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren. Met name de vierkante meters, en de benodigde laagdikte bepalen de kosten. Deze factoren bepalen het benodigde materiaal. Hoe meer materiaal er gebruikt wordt des te hoger de kosten voor de zoldervloerisolatie zullen zijn. Het vooraf inschatten van de uiteindelijke kosten is dus lastig. Wel kunnen wij aangeven dat een investering in zoldervloerisolatie gemiddeld tussen de 1000 en 3000 euro bedraagt.

De voordelen van zoldervloerisolatie

 • Een geïsoleerde zoldervloer zorgt ervoor dat er geen warmte verloren gaat via de zolder ruimte
 • U bespaart op energie
 • Door een lagere CO2 uitstoot bespaart u het milieu 
 • Zoldervloerisolatie is goedkoper dan dakisolatie
 • Wij geven 10 jaar garantie op de isolatie methode en het isolatie materiaal

  offerte zoldervloerisolatie

Subsidie zoldervloerisolatie

Vanaf heden is er subsidie beschikbaar voor zoldervloerisolatie. U kunt door de nieuwe ISDE subsidieregeling ook al subsidie aanvragen als u alleen de zoldervloer laat isoleren. U ontvangt dan een subsidiebedrag van 4 euro per vierkante meter. U heeft ook de mogelijkheid om dit subsidiebedrag te verdubbelen. Voorwaarde is wel dat u naast zoldervloerisolatie nog een andere isolatiemaatregel neemt en dat u de zoldervloerisolatie laat plaatsen door een gecertificeerd isolatiebedrijf zoals Plus Isolatie. De subsidie wordt berekend aan de hand van de te isoleren vierkante meters. De subsidie voor zoldervloerisolatie is na deze verdubbeling vastgesteld op 8 euro per vierkante meter. Als u een zoldervloer van 50 vierkante meter laat isoleren dan kunt u rekenen op 50 m2 x 8 euro = 400 euro subsidie. Lees hier meer informatie over  zoldervloerisolatie subsidie.

Gratis advies over zoldervloerisolatie

Wilt u meer weten over zoldervloerisolatie, neem dan vrijblijvend contact op met ons. U kunt dit doen door het  aanvraagformulier op onze website in te vullen of telefonisch contact opnemen via 0548-547616. Wij sturen een adviseur bij u langs voor een gratis isolatie advies. Hij kan bekijken wat de beste isolatie methode is voor uw woning en bekijkt hiervoor de zolderverdieping. Samen met u bepaald hij de isolatie methode, het daarbij te gebruiken isolatie materiaal en bespreekt de mogelijkheid voor eventuele subsidie aanvraag. U ontvangt hiervan een vrijblijvende offerte.

offerte zoldervloerisolatie