Bel mij terug

Gratis, vrijblijvend advies

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Onze voordelen
Zoldervloer-isolatie
  •  Optimale isolatie
  • Snelle terugverdientijd
  • Beter wooncomfort
  • Milieuvriendelijk
  • Gunstiger energielabel

Zoldervloer isoleren 

Het isoleren van je zoldervloer is een slimme investering die veel voordelen met zich meebrengt. Het isoleren van de zoldervloer zorgt voor een aangenamere leefomgeving en energiebesparing. Daarnaast heeft het isoleren van een zoldervloer een geluiddempende werking.

Waarom je zoldervloer isoleren? 

Het isoleren van je zoldervloer biedt verschillende voordelen die van invloed zijn op zowel je comfort als je portemonnee. Hier zijn enkele belangrijke redenen om te overwegen om je zoldervloer te isoleren: 

Energiebesparing: Het isoleren van je zoldervloer vermindert het warmteverlies door het plafond naar de onverwarmde zolder erboven. Hierdoor hoef je minder te stoken om bijvoorbeeld je slaapkamer warm te houden. 

Comfort: Goede isolatie zorgt ervoor dat je huis gelijkmatig verwarmd blijft, zonder een koude trek. Dit verhoogt het comfort in je woning, vooral tijdens koude winters. In de zomer wordt de warmte die via het (on-ge├»soleerde) dak naar binnen trekt beter op zolder gehouden. 

Goed voor het milieu: Minder energieverbruik betekent een lagere uitstoot van broeikasgassen, wat uiteraard ten goede komt van onze planeet. Geluidsisolatie: Isolatie kan ook geluidsoverlast verminderen, waardoor je een rustigere leefomgeving krijgt. 

Verbetering van de luchtkwaliteit: Goede isolatie helpt ook om vocht en tocht buiten te houden, wat kan leiden tot een gezondere binnenluchtkwaliteit.

Welke materialen gebruikt Plus Isolatie voor zoldervloer isolatie? 

Er zijn verschillende materialen die je kunt gebruiken om je zoldervloer te isoleren. Plus Isolatie gebruikt bij haar zoldervloerisolatie opdrachten minerale glaswol van het merk Knauf Supafil. De Knauf Supafil wordt met behulp van een inblaasmachine tussen de ruimte van het slaapkamerplafond en zoldervloer geblazen. Hierdoor ontstaat er een dikke isolatielaag die de optrekkende warmte tegenhoudt. Het is ook mogelijk om de minerale glaswol los op de zoldervloer te blazen.