Vraag een offerte aan en maak kan op 2 EK-tickets voor het Nederlands elftal!

Bel mij terug

Gratis, vrijblijvend advies

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Onze voordelen
Vloerisolatie
 •  Luchtdicht
 • Snelle terugverdientijd
 • Beter wooncomfort
 • Milieuvriendelijk
 • Gunstiger energielabel

Vloerisolatie: Wat zijn de kosten en hoeveel subsidie krijgt u?

Vloerisolatie maakt uw woning energiezuiniger en comfortabeler. Het warmteverlies wordt verlaagd door middel van vloerisolatie, waardoor de kou goed buiten wordt gehouden en de warmte juist binnen blijft.

Het resultaat is een hoger wooncomfort en een duurzamere woning. Plus Isolatie vertelt u meer over de kosten van vloerisolatie en over de mogelijkheden tot het verkrijgen van subsidie. Daarnaast vertellen wij u ook meer over akoestische vloerisolatie en over het verschil tussen bodem- en vloerisolatie.

Vloerisolatie voor de kruipruimte

Vloerisolatie voor de kruipruimte is een effectieve manier om warmteverlies te verminderen. Veel warmte gaat via de vloer verloren. Dit betekent dat u meer moet stoken om het binnen lekker warm te houden.

Bij een vloerisolatie in de kruipruimte wordt er isolatiemateriaal aan de onderzijde van de vloer aangebracht, dus tegen het plafond van de kruipruimte. Dit helpt niet alleen om de warmte goed binnen te houden, maar het zorgt er ook voor dat kou en vocht uit de kruipruimte niet binnendringen in de leefruimten van uw woning.

Omdat de kruipruimte vaak vochtig is, is het belangrijk om gebruik te maken van vochtbestendig isolatiemateriaal. Vloerisolatie is mogelijk met verschillende materialen, zoals glaswol, schuim en isolatieplaten.

Na een vloerisolatie in de kruipruimte merkt u direct dat het binnenklimaat comfortabeler is. U hoeft minder te stoken, wat zorgt voor een afname van de energiekosten. Minder stoken zorgt uiteraard ook voor een afname van de CO2-uitstoot.

Dit maakt vloerisolatie in de kruipruimte ook een milieubewuste, duurzame keuze. De investering in vloerisolatie wordt terugverdiend door besparingen op de lange termijn. Daarbij verhoogt de waarde van een woning naarmate de woning beter geïsoleerd is en er een hoger wooncomfort bestaat.

Vloerisolatie subsidie

U kunt subsidie krijgen voor het laten aanbrengen van vloerisolatie. Als u ervoor kiest om alleen vloerisolatie te laten plaatsen, dan kunt u rekenen op een subsidiebedrag van €5,50 per vierkante meter. Dit bedrag kan worden verdubbeld als u naast vloerisolatie nog een andere isolatiemaatregel toepast, zoals spouwmuurisolatie, zoldervloerisolatie of dakisolatie.

De hoogte van het subsidiebedrag hangt af van het totale aantal te isoleren vierkante meters. Na de verdubbeling is het subsidiebedrag voor vloerisolatie vastgesteld op € 11,- per vierkante meter. Als u bijvoorbeeld 50 vierkante meter vloerisolatie laat plaatsen, kunt u rekenen op 50 x € 11,- = € 550,- subsidie.

Plus Isolatie vraagt deze ISDE-subsidie graag voor u aan om u te ontzorgen. Wilt u een gratis adviesgesprek met één van onze isolatiespecialisten? Vul dan het contactformulier in op onze website.

Verschil tussen bodemisolatie en vloerisolatie

Het is belangrijk om te weten dat bodemisolatie en vloerisolatie twee verschillende vormen van isolatie zijn. De belangrijkste verschillen tussen deze twee methoden vinden we vooral in de locatie en de methode die voor het isoleren wordt toegepast.

Vloerisolatie wordt aan de onderzijde van de vloerconstructie aangebracht, dus tegen het plafond van de kruipruimte van de woning. Dit zorgt ervoor dat warmte in de woning blijft en niet naar de kruipruimte kan verdwijnen. Daarnaast zorgt deze vorm van isoleren ervoor dat wordt voorkomen dat kou en vocht uit de kruipruimte omhoog komen.

Bodemisolatie wordt op de bodem van de kruipruimte aangebracht. Het vormt dus geen blokkade tussen de kruipruimte en de woning, maar tussen de kruipruimte en de bodem daaronder. Bodemisolatie biedt een basisvorm van isolatie en helpt eventuele vochtproblemen in de kruipruimte tegen te gaan.

De thermische bescherming ligt bij bodemisolatie lager dan bij vloerisolatie, waardoor bodemisolatie in de meeste gevallen voordeliger is. De resultaten liggen ook een stuk lager. Voor een optimaal comfort en de beste thermische bescherming is vloerisolatie de beste keuze.

Akoestische vloerisolatie

Een specifieke vorm van vloerisolatie is akoestische vloerisolatie. De akoestische vloerisolatie is speciaal ontworpen om geluidsoverlast te verminderen. Hierbij kan het gaan om geluiden van binnen én van buiten de woning.

Dit specifieke type vloerisolatie wordt vaak toegepast in appartementen en woningen die uit meerdere verdiepingen bestaan, zodat de geluidsoverdracht via de vloeren kan worden geminimaliseerd.

Het gaat om het verminderen van geluidstrillingen door deze door middel van isolatiemateriaal te absorberen. Dit kan onder meer met behulp van akoestische schuimen, rubberen matten en minerale wol.

Akoestische vloerisolatie zorgt niet alleen voor een hoger geluidscomfort in de woning, maar kan zeker ook thermische voordelen bieden. Het warmteverlies wordt verminderd door het toevoegen van het isolatiemateriaal, waardoor de woning energiezuiniger wordt.

Geluiden worden gedempt en warmte wordt beter vastgehouden in de woning. Deze combinatie zorgt voor een aanzienlijke verbetering van het binnenklimaat. Plus Isolatie is u graag van dienst wanneer u interesse heeft in vloerisolatie. Wij adviseren u graag op basis van uw specifieke woning.

 • Wat is Vloerisolatie?+

  Vloerisolatie is een isolatie wat aan de onderkant van uw vloer aangebracht wordt. Dit wordt met name gedaan via de kruipruimte.

  Lees meer

 • Welke Vloerisolatie is de beste?+

  Welke vloerisolatie het beste is hangt af van de woning. Welke kruipruimte is aanwezig, wat is de constructie van uw vloer. Daarnaast zijn er verschillende isolatiematerialen.

  Lees meer

 • Hoe dik is vloerisolatie?+

  De isolatiewaarde wordt hoger naarmate het isolatiemateriaal dikker wordt. Dit betekent een verbeterde energiebesparing. Toch zal er wel rekening gehouden moeten worden met de dikte.

  Lees meer

 • Welke soorten vloerisolatie zijn er?+

  Er zijn verschillende soorten vloerisolatie, elke vloerisolatie biedt weer verschillende mogelijkheden in uw woning. Dit hangt weer af van de woning.

  Lees meer

 • Kan vloerisolatie op een betonvloer?+

  Het is mogelijk om isolatie aan te brengen aan een betonvloer. Hiervoor zijn verschillende stappen benodigd zodat de isolatie goed wordt aangebracht.

  Lees meer

 • Kan vloerisolatie op een houten vloer?+

  Het is mogelijk om een houten vloer te voorzien van vloerisolatie. Hoe dit aangebracht wordt hangt af van het soort isolatiemateriaal.

  Lees meer

 • Wat is de isolatiewaarde van vloerisolatie?+

  De Isolatiewaarde van vloerisolatie hangt af van het soort isolatiemateriaal. In deze isolatiematerialen zijn nog verschillende waardes aanwezig.

  Lees meer

 • Wat zijn de voordelen van vloerisolatie?+

  De voordelen van vloerisolatie zijn onder andere: een warme vloer, verbeterde isolatie, lagere energielasten. 

  Lees meer

 • Hoe werkt vloerisolatie bij vloerverwarming?+

  Vloerisolatie bij vloerverwarming is nog steeds een pré. Als de vloer geen vloerisolatie heeft zal er onnodig veel energie gestookt worden omdat de vloerwarming extra hard moet werken om de ruimte te verwarmen.

  Lees meer

 • Hoe breng je Vloerisolatie aan?+

  Elk soort vloerisolatie wordt op een andere manier aangebracht. De een wordt aan de onderkant van de kruipruimte gespoten waar de ander direct onder het beton aangebracht wordt.

  Lees meer

 • Wat kost vloerisolatie?+

  De kosten van vloerisolatie zijn verbonden aan de manier waar op de vloer is geïsoleerd. Welk isolatiemateriaal gebruikt wordt en de omvang van de vloer is.

  Lees meer

 • Wat is de besparing met vloerisolatie?+

  De besparing bij vloerisolatie is op een jaar al flink te zien. U kunt al 320m2 minder gas per jaar gaan verbruiken. Dit betaalt zich terug in 220 euro per jaar.

  Lees meer

 • Wat is de subsidie op vloerisolatie?+

  De subsidie op vloerisolatie hangt af van de renovatie en het aantal m2. Maar ook wat de overheid in dat jaar zal gaan subsidiëren. 

  Lees meer