Vloerisolatie

Bel mij terug

Gratis, vrijblijvend advies

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Onze voordelen
Vloerisolatie
  •  Luchtdicht
  • Snelle terugverdientijd
  • Beter wooncomfort
  • Milieuvriendelijk
  • Gunstiger energielabel

Wat is vloerisolatie 

Bij vloerisolatie wordt er aan de onderzijde van een vloer isolatiemateriaal aangebracht met als doel het verlies van warmte te reduceren. Er bestaan verschillende technieken en materialen om vloerisolatie aan te brengen. 

Waarom vloerisolatie 

Het voornaamste doel van vloerisolatie is om warmteverlies tegen te gaan en om extra wooncomfort te creëren. Door het aanleggen van vloerisolatie kan de optrekkende kou vanuit de kruipruimte niet meer via de vloer de woonkamer binnendringen. Vloerisolatie zorgt voor meer behaaglijkheid. Hierdoor is men minder snel geneigd om de thermostaat hoger te zetten, wat resulteert in energiebesparing.

Vloerisolatie in combinatie met vloerverwarming

Heeft uw woning vloerverwarming? Ook dan is het erg zinvol om vloerisolatie aan te brengen. Door de onderzijde van de vloer in te sprayen met een naadloze isolatielaag kan de gestookte warmte minder goed via de kruipruimte verdwijnen. De isolatielaag houdt de warmte tegen. Hierdoor is de vloerverwarming sneller op temperatuur en hoeft de thermostaat minder vaak aan te slaan.

Verschillende methodes van vloerisolatie 

Er bestaan verschillende methodes en materialen om vloerisolatie aan te brengen. Wat de beste manier van vloerisolatie is kan per vloer verschillen. Daarom vind er altijd eerst een visuele inspectie plaats. De kruipruimte onder de vloer dient minimaal 50 centimeter diep zijn om de vloerisolatie goed aan te kunnen brengen.

De vloerisolatie methodes van Plus Isolatie: 
Voor het isoleren van de onderzijde van de vloer gebruikt Plus Isolatie de volgende milieuvriendelijke isolatiematerialen:

Icynene isolatieschuim:
Dit isolatiemateriaal heeft een open-cel structuur en is erg geschikt voor het isoleren van houten of betonnen vloeren met droge kruipruimtes. De icynene is geurloos en wordt verwerkt zonder CFK’s of andere schadelijke stoffen. De icynene wordt tegen de onderzijde van de vloer gesprayd, schuimt op en hardt uit tot een naadloze isolatielaag. Er zijn verschillende laagdiktes met daar bijbehorende Rd-waardes mogelijk.

RWF/HFO isolatiespray:
Dit isolatiemateriaal kenmerkt zich door een gesloten-cel structuur. Door deze structuur is het mogelijk om zeer hoge isolatiewaardes te halen. De RWF/HFO wordt in lagen tegen de onderzijde van de vloer gesprayd zonder dat er gebruik wordt gemaakt van CFK’s of andere schadelijke stoffen. De RWF/HFO isolatiespray kan aanbracht worden bij houten en betonnen vloeren. De RWF/HFO heeft een hoge vormstabiliteit waardoor het spraywerk er netjes uit ziet. De RWF/HFO is in verschillende laagdiktes aan te brengen. Hierbij geldt: hoe dikker de isolatielaag des te hoger de Rd-waarde.

PIF isolatiefolie:
Bij deze vorm van vloerisolatie wordt er aan de onderzijde van de vloer een isolerende folie aangebracht. Deze isolatiefolie is verkrijgbaar in verschillende diktes. Hierbij geldt; hoe dikker de laag folie, hoe hoger de Rd-waarde. De folie kan bevestigd worden aan de onderzijde van houten en betonvloeren. De diepte/hoogte van de kruipruimte dient minimaal 50 centimeter te zijn, zodat de isolatiemonteurs genoeg ruimte hebben om de folie op de juiste manier te bevestigen. 

Wat kost vloerisolatie

De kosten van vloerisolatie is afhankelijk van verschillende factoren. De belangrijkste factoren zijn: vloeroppervlakte, materiaalkeuze, laagdikte van het materiaal en de bereikbaarheid van de kruipruimte.

Globaal kunt u rekening houden met de onderstaande bedragen:

Gemiddelde terugverdientijd vloerisolatie:
Gemiddeld heeft u uw investering in vloerisolatie na 8 tot 10 jaar terugverdiend. De terugverdientijd van vloerisolatie is ten opzichte van spouwmuurisolatie een stuk langer. De terugverdientijd van spouwmuurisolatie is namelijk gemiddeld 4 tot 5 jaar. Wij zeggen dan ook dat vloerisolatie meer gezien moet worden als een comfort product. Na het plaatsen van de vloerisolatie kunt u direct vernemen dat de vloer een stuk warmer aanvoelt. 

Subsidiemogelijkheden voor vloerisolatie 

Sinds september 2019 is er door de Rijksoverheid subsidie beschikbaar voor vloerisolatie. Een voorwaarde om voor deze vloerisolatiesubsidie in aanmerking te komen is dat u naast vloerisolatie nog een isolatiemaatregel toepast. Dit kan bijvoorbeeld spouwmuurisolatie, zoldervloerisolatie of dakisolatie zijn. De hoogte van het subsidiebedrag is afhankelijk van de te isoleren vierkante meters. Het subsidiebedrag voor vloerisolatie is vastgesteld op 11 euro per vierkante meter. Als u 50 vierkante meter vloerisolatie laat plaatsen dan kunt u rekenen op 11 euro x 50 m2 = 510 euro subsidie. Lees op deze pagina meer informatie over vloerisolatiesubsidie.

Gratis advies over vloerisolatie

Benieuwd welke vloerisolatie voor uw vloer het meest geschikt is? Dan kunt u via deze link een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aanvragen voor vloerisolatie. Onze isolatieadviseur komt bij u op locatie om de vierkante meters te berekenen en uitleg te geven over de verschillende isolatiematerialen die wij toepassen voor vloerisolatie. U kunt het gratis adviesgesprek ook telefonisch aanvragen via: 0548 – 547616.