Bel mij terug

Gratis, vrijblijvend advies

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Onze voordelen
Vloerisolatie
 •  Luchtdicht
 • Snelle terugverdientijd
 • Beter wooncomfort
 • Milieuvriendelijk
 • Gunstiger energielabel

Wat is vloerisolatie 

Bij vloerisolatie wordt er aan de onderzijde van een vloer isolatiemateriaal aangebracht met als doel het verlies van warmte te reduceren. Er bestaan verschillende technieken en materialen om vloerisolatie aan te brengen. 

offerte vloerisolatie

Waarom vloerisolatie 

Het voornaamste doel van vloerisolatie is om warmteverlies tegen te gaan en om extra wooncomfort te creëren. Door het aanleggen van vloerisolatie kan de optrekkende kou vanuit de kruipruimte niet meer via de vloer de woonkamer binnendringen. Vloerisolatie zorgt voor meer behaaglijkheid. Hierdoor is men minder snel geneigd om de thermostaat hoger te zetten, wat resulteert in energiebesparing.

Vloerisolatie in combinatie met vloerverwarming

Heeft uw woning vloerverwarming? Ook dan is het erg zinvol om vloerisolatie aan te brengen. Door de onderzijde van de vloer in te sprayen met een naadloze isolatielaag kan de gestookte warmte minder goed via de kruipruimte verdwijnen. De isolatielaag houdt de warmte tegen. Hierdoor is de vloerverwarming sneller op temperatuur en hoeft de thermostaat minder vaak aan te slaan.

Verschillende methodes van vloerisolatie 

Er bestaan verschillende methodes en materialen om vloerisolatie aan te brengen. Wat de beste manier van vloerisolatie is kan per vloer verschillen. Daarom vind er altijd eerst een visuele inspectie plaats. De kruipruimte onder de vloer dient minimaal 50 centimeter diep zijn om de vloerisolatie goed aan te kunnen brengen.

De vloerisolatie methodes van Plus Isolatie: 
Voor het isoleren van de onderzijde van de vloer gebruikt Plus Isolatie de volgende isolatiematerialen:

Icynene PUR-schuim:
Dit isolatiemateriaal heeft een open-cel structuur en is erg geschikt voor het isoleren van houten of betonnen vloeren met droge kruipruimtes. De Icynene is geurloos en wordt verwerkt zonder CFK’s. De Icynene wordt tegen de onderzijde van de vloer gesprayd, schuimt op en hardt uit tot een naadloze isolatielaag. Er zijn verschillende laagdiktes met daar bijbehorende Rd-waardes mogelijk.

RWF/HFO PUR-schuim:
Dit isolatiemateriaal kenmerkt zich door een gesloten-cel structuur. Door deze structuur is het mogelijk om zeer hoge isolatiewaardes te halen. De RWF/HFO wordt in lagen tegen de onderzijde van de vloer gesprayd zonder dat er gebruik wordt gemaakt van CFK’s. De RWF/HFO isolatiespray kan aanbracht worden bij houten en betonnen vloeren. De RWF/HFO heeft een hoge vormstabiliteit waardoor het spraywerk er netjes uit ziet. De RWF/HFO is in verschillende laagdiktes aan te brengen. Hierbij geldt: hoe dikker de isolatielaag des te hoger de Rd-waarde.

PIF isolatiefolie:
Bij deze vorm van vloerisolatie wordt er aan de onderzijde van de vloer een isolerende folie aangebracht. Deze isolatiefolie is verkrijgbaar in verschillende diktes. Hierbij geldt; hoe dikker de laag folie, hoe hoger de Rd-waarde. De folie kan bevestigd worden aan de onderzijde van houten en betonvloeren. De diepte/hoogte van de kruipruimte dient minimaal 50 centimeter te zijn, zodat de isolatiemonteurs genoeg ruimte hebben om de folie op de juiste manier te bevestigen. 

offerte vloerisolatie

Wat kost vloerisolatie

De kosten van vloerisolatie is afhankelijk van verschillende factoren. De belangrijkste factoren zijn: vloeroppervlakte, materiaalkeuze, laagdikte van het materiaal en de bereikbaarheid van de kruipruimte. Gemiddeld kunt u er van uitgaan dat de kosten voor vloerisolatie tussen de 32 en 45 euro per vierkante meter bedragen.

Gemiddelde terugverdientijd vloerisolatie:
Gemiddeld heeft u uw investering in vloerisolatie na 8 tot 10 jaar terugverdiend. De terugverdientijd van vloerisolatie is ten opzichte van spouwmuurisolatie een stuk langer. De terugverdientijd van spouwmuurisolatie is namelijk gemiddeld 4 tot 5 jaar. Wij zeggen dan ook dat vloerisolatie meer gezien moet worden als een comfort product. Na het plaatsen van de vloerisolatie kunt u direct vernemen dat de vloer een stuk warmer aanvoelt. 

Subsidiemogelijkheden voor vloerisolatie 

U kunt subsidie krijgen het op laten aanbrengen van vloerisolatie. Als u alleen één isolatiemaatregel neemt; in dit geval vloerisolatie; dan kunt u rekenen op een subsidiebedrag van 5,50 euro per vierkante meter. U kunt dit subsidiebedrag per vierkante meter ook verdubbelen. Een voorwaarde voor deze verdubbeling is dat u naast deze vloerisolatie nog een isolatiemaatregel toepast. Dit kan bijvoorbeeld spouwmuurisolatie, zoldervloerisolatie of dakisolatie zijn. De hoogte van het subsidiebedrag is afhankelijk van de te isoleren vierkante meters. Het subsidiebedrag voor vloerisolatie is na de verdubbeling vastgesteld op 11 euro per vierkante meter. Als u 50 vierkante meter vloerisolatie laat plaatsen dan kunt u na de verdubbeling rekenen op 11 euro x 50 m2 = 550 euro subsidie. Lees op deze pagina meer informatie over vloerisolatiesubsidie.

Gratis advies over vloerisolatie

Benieuwd welke vloerisolatie voor uw vloer het meest geschikt is? Dan kunt u via deze link een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aanvragen voor vloerisolatie. Onze isolatieadviseur komt bij u op locatie om de vierkante meters te berekenen en uitleg te geven over de verschillende isolatiematerialen die wij toepassen voor vloerisolatie. U kunt het gratis adviesgesprek ook telefonisch aanvragen via: 0548 – 547616.

offerte vloerisolatie

 • Wat is Vloerisolatie?+

  Vloerisolatie is een isolatie wat aan de onderkant van uw vloer aangebracht wordt. Dit wordt met name gedaan via de kruipruimte.

  Lees meer

 • Welke Vloerisolatie is de beste?+

  Welke vloerisolatie het beste is hangt af van de woning. Welke kruipruimte is aanwezig, wat is de constructie van uw vloer. Daarnaast zijn er verschillende isolatiematerialen.

  Lees meer

 • Hoe dik is vloerisolatie?+

  De isolatiewaarde wordt hoger naarmate het isolatiemateriaal dikker wordt. Dit betekent een verbeterde energiebesparing. Toch zal er wel rekening gehouden moeten worden met de dikte.

  Lees meer

 • Welke soorten vloerisolatie zijn er?+

  Er zijn verschillende soorten vloerisolatie, elke vloerisolatie biedt weer verschillende mogelijkheden in uw woning. Dit hangt weer af van de woning.

  Lees meer

 • Kan vloerisolatie op een betonvloer?+

  Het is mogelijk om isolatie aan te brengen aan een betonvloer. Hiervoor zijn verschillende stappen benodigd zodat de isolatie goed wordt aangebracht.

  Lees meer

 • Kan vloerisolatie op een houten vloer?+

  Het is mogelijk om een houten vloer te voorzien van vloerisolatie. Hoe dit aangebracht wordt hangt af van het soort isolatiemateriaal.

  Lees meer

 • Wat is de isolatiewaarde van vloerisolatie?+

  De Isolatiewaarde van vloerisolatie hangt af van het soort isolatiemateriaal. In deze isolatiematerialen zijn nog verschillende waardes aanwezig.

  Lees meer

 • Wat zijn de voordelen van vloerisolatie?+

  De voordelen van vloerisolatie zijn onder andere: een warme vloer, verbeterde isolatie, lagere energielasten. 

  Lees meer

 • Hoe werkt vloerisolatie bij vloerverwarming?+

  Vloerisolatie bij vloerverwarming is nog steeds een pré. Als de vloer geen vloerisolatie heeft zal er onnodig veel energie gestookt worden omdat de vloerwarming extra hard moet werken om de ruimte te verwarmen.

  Lees meer

 • Hoe breng je Vloerisolatie aan?+

  Elk soort vloerisolatie wordt op een andere manier aangebracht. De een wordt aan de onderkant van de kruipruimte gespoten waar de ander direct onder het beton aangebracht wordt.

  Lees meer

 • Wat kost vloerisolatie?+

  De kosten van vloerisolatie zijn verbonden aan de manier waar op de vloer is geïsoleerd. Welk isolatiemateriaal gebruikt wordt en de omvang van de vloer is.

  Lees meer

 • Wat is de besparing met vloerisolatie?+

  De besparing bij vloerisolatie is op een jaar al flink te zien. U kunt al 320m2 minder gas per jaar gaan verbruiken. Dit betaalt zich terug in 220 euro per jaar.

  Lees meer

 • Wat is de subsidie op vloerisolatie?+

  De subsidie op vloerisolatie hangt af van de renovatie en het aantal m2. Maar ook wat de overheid in dat jaar zal gaan subsidiëren. 

  Lees meer