Werkwijze Vloer isolatie

Bel mij terug

Gratis, vrijblijvend advies

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Onze voordelen
Werkwijze-vloerisolatie
  •  Luchtdicht
  • Snelle terugverdientijd
  • Beter wooncomfort 
  • Milieuvriendelijk
  • Gunstiger Energielabel

Werkwijze voor het aanbrengen van vloerisolatie

Voor aanvang van de werkzaamheden komt onze adviseur voor een gratis onderzoek aan uw woning zodat u én wij weten wat de isolatie mogelijkheden zijn en welk isolatie materiaal gebruikt kan worden.

Als u een kruipruimte heeft dan wordt bekeken hoe hoog deze is en hoe hoog de doorgang is naar de kruipruimte toe. Voldoet de kruipruimte aan onze eisen dan kunnen wij de vloerisolatie aanbrengen tegen de onderzijde van uw begane grondvloer. Afhankelijk van uw wensen zijn er verschillende manieren voor het aanbrengen van vloerisolatie met de daarbij behorende isolatie materialen.

offerte vloerisolatie

Vloerisolatie aanbrengen met gespoten isolatie materialen

Er zijn ook isolatie materialen die tegen de onderkant van de begane grondvloer gespoten kunnen worden, zoals isolatie schuimen en gespoten glaswol. Vanwege de vloeibare vorm zijn isolatie schuimen uitermate geschikt voor het isoleren van daken en vloeren. Het schuim wordt met een spuit pistool op het te behandelen oppervlak gespoten in de dikte die vooraf is bepaald. Omdat het vloeibaar is wanneer het wordt aangebracht komt het in alle holle ruimtes en vult naden en kieren. Daardoor wordt de isolatielaag dus een egale dikke isolatie laag zonder naden. Onze vakmensen brengen deze isolatie aan met een spuitpistool en in beschermende kleding waarbij ook een mondkap gedragen wordt. De aangebrachte naadloze isolatie laag heeft een hoge isolatie waarde.

Vloerisolatie door middel van het aanbrengen van isolatiefolie

Omdat isolatiefolie een naadloze laag moet vormen voor een optimale werking wordt het aanbrengen van vloerisolatie met isolatiefolie gedaan door ervaren monteurs. Het zogeheten PIF isolatiefolie bestaat uit meerdere lagen aluminiumfolie met daartussen in luchtkussentjes. De folie wordt bevestigd bovenop lijnen die vooraf gespannen zijn. Indien nodig / gewenst wordt daarna de bodem bedekt met een bodemfolie zodat optrekkend vocht vanuit de bodem van de kruipruimte wordt tegengegaan.  

Bodemisolatie in plaats van vloerisolatie

Bij bodemisolatie brengen wij isolatie materiaal (meestal EPS korrels) aan op de bodem van de kruipruimte. Dit doen onze vakmensen via een blaas installatie waarmee het isolatiemateriaal op de vloer van de kruipruimte wordt aangebracht. De kou en het vocht kan hierdoor niet meer optrekken. Deze manier van isoleren is een stuk eenvoudiger dan de eerder genoemde manieren en hierdoor ook aanzienlijk goedkoper.

Wilt u meer informatie over vloerisolatie

Als u meer wilt weten over vloerisolatie, vloerisolatie materialen of wilt u weten welke isolatie methode geschikt is voor uw woning, neem dan gerust contact op met ons. Onze adviseur kan antwoord geven op al uw vragen en adviseren over de isolatiemogelijkheden die het beste zijn voor uw woning.

offerte vloerisolatie

Wilt u graag een op maat gemaakte offerte voor uw woning? Klik dan hier!