Spouwmuurisolatie verwijderen

Spouwmuurisolatie verwijderen

Steeds meer mensen denken na over het verwijderen van (oude) spouwmuurisolatie. De spouwmuurisolatie die tientallen jaren geleden is aangebracht voldoet niet meer aan de isolatiestandaarden van vandaag de dag. De manier waarop de spouwmuurisolatie vroeger is aangebracht is achteraf gezien soms niet de juiste manier geweest. Tegenwoordig worden er andere isolatiematerialen gebruikt en ook de manier van aanbrengen is veranderd. Dit heeft veel mensen doen besluiten om toch maar eens na te denken om de oude spouwmuurisolatie te verwijderen en opnieuw te isoleren met een isolatiemateriaal die beschikt over een betere isolatiewaarde.

offerte spouwmuurisolatie

Hoe gaat spouwmuurisolatie verwijderen in zijn werk?

Allereerst beoordeeld een adviseur of het mogelijk is om de oude spouwmuurisolatie te verwijderen. Dit gebeurt door middel van een endoscopisch onderzoek. Na een akkoord tussen beide partijen kan er een datum worden afgesproken om de spouwmuurisolatie te verwijderen. De isolatiemonteurs van Plus Isolatie komen op de afgesproken datum met speciale apparatuur en machines om de oude spouwmuurisolatie uit uw spouwmuur te verwijderen. Na dit proces zijn de spouwmuren van de woning weer geschikt voor het plaatsten van de nieuwe spouwmuurisolatie die weer voldoet aan de beste kwaliteit en met de hoogste isolatiewaardes.

Aandachtspunten bij het verwijderen van spouwmuurisolatie.

Het is vooral belangrijk om te achterhalen welk verouderd spouwmuurisolatiemateriaal in de spouwmuur zit. Ook de gesteldheid van het oude isolatiemateriaal wordt onder de loep genomen. Het komt voor dat een isolatieadviseur beoordeeld dat de oude isolatie nog goed zijn isolatiefunctie heeft behouden en daarom niet verwijderd hoeft te worden.

Wat kost spouwmuurisolatie verwijderen?

De kosten voor het verwijderen van spouwmuurisolatie bedragen tussen de 25 euro en 35 euro per vierkante meter. Er zijn verschillende factoren die invloed hebben op de uiteindelijke prijs. Denk bijvoorbeeld aan het aantal vierkante meters, de spouwbreedte en de gesteldheid van de gevel. Eén van onze isolatieadviseurs kan dit geheel vrijblijvend voor u berekenen.

Gratis advies voor het verwijderen van spouwmuurisolatie

Wanneer u geïnteresseerd bent om uw huidige spouwmuurisolatie te laten verwijderen, dan komen wij graag vrijblijvend bij u langs om een gedegen onderzoek te doen. Wij brengen in kaart of spouwmuurisolatie verwijderen bij uw woning mogelijk is.

offerte spouwmuurisolatie

Een collega van ons bekijkt eerst welk isolatiemateriaal op dit moment in de spouwmuur zit, en of het isolatiemateriaal goed op zijn plaats zit. Aan de hand van dit onderzoek kan er een plan worden opgesteld om de oude isolatie te verwijderen. Mocht de oude isolatie nog voldoende zijn werk doen dan adviseren wij dat het vervangen van de oude isolatie niet nodig is.  Vraag hier een adviesgesprek aan over het verwijderen van spouwmuurisolatie.

Spouwmuurisolatie verwijderen

  • UF-schuim verwijderen+

    UF-schuim is een isolatiemateriaal die veel is toegepast sinds de oliecrisis van de jaren 70. Door deze crisis het het verwarmen van de woning in een keer vele malen duurder waardoor men iets moest gaan doen om minder energie te verstoken. Zo is men destijds gekomen op het isoleren van de spouwmuren. Dit gebeurde veel met UF-schuim. De isolatiewaarde van UF-schuim voldoet helaas niet meer aan het huidige tijdsperk. De isolatiewaardes zijn helaas niet erg gunstig.

    Lees hier meer over "UF-schuim verwijderen"

  • Steenwol isolatie verwijderen+

    In de jaren 80 en 90 werden oudere woningen vaak voorzien van spouwmuurisolatie door middel van steenwol. Ook werden nieuwbouw woningen in deze periode vanaf de bouw uit direct voorzien van steenwol isolatie. Deze steenwol isolatie is tegenwoordig vaak verouderd, en voldoet niet altijd meer aan de isolatienormen van deze tijd.

    Lees hier meer over "Steenwol isolatie verwijderen"