Spouwmuurisolatie verwijderen

Bel mij terug

Gratis, vrijblijvend advies

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Onze voordelen
Spouwmuurisolatie-verwijderen
 •  10 jaar garantie!
 •  Steenwol verwijderen uit uw spouwmuur
 •  UF-schuim verwijderen uit uw spouwmuur
 •  Landelijk werkzaam, dus ook in uw woonplaats 
 •  Nieuwe spouwmuurisolatie met hogere isolatiewaarde 
 •  Gratis offerte voor spouwmuurisolatie verwijderen

Spouwmuurisolatie verwijderen

Denkt u dat uw woning verouderde spouwmuurisolatie heeft die niet meer voldoende isoleert? Voor vrijblijvend advies kunt u terecht bij ons isolatiebedrijf. Wij inspecteren eerst uw bestaande spouwmuurisolatie alvorens wij u adviseren over het verwijderen van spouwmuurisolatie of het herstellen van spouwmuurisolatie.

offerte spouwmuurisolatie verwijderen

Wat kost het verwijderen en opnieuw isoleren van de spouwmuur?

Onderstaande tabel geeft inzicht in de gemiddelde kosten die het verwijderen van oude spouwmuurisolatie en opnieuw isoleren met zich meebrengen. De kosten zijn met name opgebouwd uit het aantal te verwijderen vierkante meter, de bereikbaarheid van de gevels; is er bijvoorbeeld een hoogwerker nodig?, arbeidsloon en het soort te verwijderen isolatiemateriaal.

Woningtype Kosten (inclusief BTW)
Hoekwoning €3.500
Twee onder 1 kap woning €4.500
Vrijstaande woning €5.500


Hoe gaat spouwmuurisolatie verwijderen in de praktijk?

In de bovenstaande Youtube video kunt u zien hoe de isolatiemonteurs van Plus Isolatie gaten boren op kruisingen van de voeg. Door deze boorgaten wordt onder hoge druk lucht ingeblazen. Dit zorgt ervoor dat de verouderde spouwmuurisolatie verder verkruimeld en inzakt. Een grote afzuiginstallatie zorgt ervoor dat dit isolatiemateriaal daadwerkelijk uit de spouwmuur wordt verwijderd. Het materiaal wordt opgevangen in grote bigbags en vervolgens afgevoerd.

Plus Isolatie ontzorgt haar klanten met de landelijke subsidieaanvraag

Op het verwijderen inclusief vervangen van spouwmuurisolatie kunt u subsidie aanvragen. Neemt u één isolatiemaatregel? (Dus alleen het verwijderen en opnieuw isoleren van de spouwmuur) Dan ontvangt u voor nieuwe spouwmuurisolatie 4 euro subsidie per geïsoleerde vierkante meter.

U kunt dit subsidiebedrag ook laten verdubbelen. U dient dan het vernieuwen van spouwmuurisolatie te combineren met een andere isolatiemaatregel. De subsidie die u terug krijgt is afhankelijk van de te isoleren vierkante meters. U krijgt in dit voorbeeld (na uitvoering van minimaal 2 isolatiemaatregelen) 8 euro subsidie per vierkante meter. Vernieuwd u bijvoorbeeld de isolatie van uw hoekwoning met een spouwmuuroppervlakte van 70 m2? Dan ontvangt u 70 m2 x 8 euro = 560 euro subsidie.

Isolatiebedrijf Plus Isolatie ontzorgt haar klanten met het aanvragen van deze ISDE-subsidie. Wilt u een gratis adviesgesprek? Vul dan het contactformulier in op onze website.

Wilt u weten of verouderde spouwmuurisolatie verwijderen voor uw woning mogelijk is?

Vraag dan eerst een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan via onze website. Dat kan door ons aanvraagformulier in te vullen of door te bellen naar 0548 - 54 76 16. Een adviesgesprek bij u op locatie is gratis en vrijblijvend. Met de werkzaamheden verwijderen en opnieuw isoleren van spouwmuurisolatie zijn wij werkzaam in heel Nederland

Bel mij terug

Gratis, vrijblijvend advies over spouwmuurisolatie verwijderen

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

 • UF-schuim verwijderen uit spouwmuur+

  UF-schuim is een isolatiemateriaal die veel is toegepast sinds de oliecrisis van de jaren 70. Door deze crisis het het verwarmen van de woning in een keer vele malen duurder waardoor men iets moest gaan doen om minder energie te verstoken. Zo is men destijds gekomen op het isoleren van de spouwmuren. Dit gebeurde veel met UF-schuim. De isolatiewaarde van UF-schuim voldoet helaas niet meer aan het huidige tijdsperk. De isolatiewaardes zijn helaas niet erg gunstig.

  Lees hier meer over "UF-schuim verwijderen"

 • Steenwol isolatie verwijderen uit spouwmuur+

  In de jaren 80 en 90 werden oudere woningen vaak voorzien van spouwmuurisolatie door middel van steenwol. Ook werden nieuwbouw woningen in deze periode vanaf de bouw uit direct voorzien van steenwol isolatie. Deze steenwol isolatie is tegenwoordig vaak verouderd, en voldoet niet altijd meer aan de isolatienormen van deze tijd.

  Lees hier meer over "Steenwol isolatie verwijderen"