Bodemisolatie met parels

Gratis adviesgesprek aanvragen

Bel mij terug

Gratis, vrijblijvend advies

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Onze voordelen
Bodemisolatie-met-parels
  •  Energiebesparend
  • Duurzaam
  • Beter wooncomfort
  • Milieuvriendelijk
  • Gunstiger energielabel

Bodemisolatie met isolatieparels

Wanneer een begane grondvloer niet of slecht is geïsoleerd komt er vaak kou en vocht vanuit de kruipruimte door de vloer omhoog. Dit geeft een onaangenaam gevoel en heeft tot gevolg dat u vaak koude voeten heeft. Ook kan een slecht geïsoleerde kruipruimte leiden tot schimmelvorming en er kan een onaangename lucht uit de kruipruimte komen.

offerte vloerisolatie

Wanneer wij uw kruipruimte isoleren dan kunnen wij dat doen op 2 manieren, te weten door bodemisolatie of door vloerisolatie. Bij bodemisolatie wordt er een isolerende laag in uw kruipruimte aangebracht door middel van isolatieparels. Na het aanbrengen voelt u direct verschil!

Wanneer brengen wij bodemisolatie aan?

Wanneer u een lage kruipruimte (tussen de 35 en 40cm) heeft of wanneer een kruipruimte erg vochtig is dan brengen wij bodemisolatie aan. Dit doen wij door EPS (Geëxpandeerd polystyreen) isolatie parels (korrels) op de bodem van uw kruipruimte te blazen. Omdat het isoleren met EPS parels snel en gemakkelijk gaat, is dit een van de goedkoopste vormen van kruipruimte isolatie.

Wat zijn EPS parels?

EPS parels zijn piepschuim bolletjes die voor 98% uit lucht bestaan. EPS parels zijn ongevoelig voor vocht en daarom uitermate geschikt voor isolatie van een vochtige kruipruimte. Omdat de korrels erg licht zijn blijven ze drijven op een laagje water. Door te isoleren met EPS parels dringt er geen optrekkend vocht meer door de naar uw woonkamer met als gevolg een droge begane grondvloer. De luchtvochtigheid en kou stroom in uw woonkamer zal afnemen waardoor u minder hard hoeft te stoken. Tevens zorgt isoleren met EPS parels ervoor dat schimmels, stank en muffe geuren verminderen.

offerte vloerisolatie

Werkwijze bodemisolatie

Op de afgesproken dag komen wij met een blaasunit bij u op locatie en blazen de EPS korrels op de bodem van de kruipruimte. De dikte van de isolatie laag is van te voren bepaald zodat de isolatiewaarde die u wilt wordt bereikt. Wij kunnen in bijna alle gevallen de bodemisolatie in 1 dag aanbrengen. Hiervoor hoeft u uw woning niet te verlaten en isoleren met EPS parels geeft geen rommel.

Kruipruimte isolatie versus vloerisolatie

Kruipruimte isolatie wordt zoals hierboven aangegeven het meest toegepast als de kruipruimte niet diep genoeg is voor vloerisolatie. Daarnaast speelt de vochtigheid van de kruipruimte een belangrijke rol. Denkt u dat uw kruipruimte geschikt is voor vloerisolatie? Of wilt u meer informatie over vloerisolatie?

Lees dan via deze link op op onze hoofdpagina meer over vloerisolatie.

Wilt u graag een op maat gemaakte bodemisolatie offerte voor uw woning? Klik dan hier!