Spouwmuur

isolatie herstellen

Gratis adviesgesprek aanvragen

Spouwmuurisolatie herstellen

Of uw woning nu inclusief  spouwmuurisolatie is opgeleverd of dat uw spouwmuren later zijn na-geïsoleerd, in beide gevallen moet u er rekening mee houden dat het isolatiemateriaal in de spouw aan enige vorm van slijtage onderhevig is. Begin jaren negentig zijn veel oudere woningen in de spouw na-geïsoleerd met:

  • Steenwol
  • PUR-schuim
  • UF-schuim

Die materialen kunnen den duur afbrokkelen of inzakken. Omdat dit proces zich onzichtbaar achter uw buitenmuur voltrekt, komt u daar vaak achter als het te laat is. Bijvoorbeeld op het moment dat er vocht door de spouw heen slaat, met vochtplekken aan de binnenkant van uw woning als zichtbaar gevolg.

Hoewel er regelmatig wordt geadverteerd met herstel van  spouwmuurisolatie, blijkt dat in de praktijk nog niet zo eenvoudig te zijn. Sommige isolatiematerialen laten zich weliswaar aanvullen, maar vaak moet eerst de complete spouw worden leeggehaald alvorens die opnieuw geïsoleerd kan worden. Het herstel van spouwmuurisolatie komt dan in de praktijk neer op het aanvullen/verbeteren van uw bestaande spouwmuurisolatie. Uw spouwmuren worden dan volledig opnieuw na-geïsoleerd. Ook hiervoor kunt u bij Plus Isolatie terecht.

Plus Isolatie werkt met een nieuw isolatieschuim,  HR IsoFoam, waarmee bestaande spouwmuurisolatie relatief eenvoudig kan worden aangevuld. U kunt dan de oude isolatie in uw spouw laten zitten. Deze mogelijkheid brengt de herstelkosten van spouwmuurisolatie flink omlaag. Hierna wordt uitgelegd hoe HR IsoFoam precies werkt. Wilt u weten hoe u met behulp van deze innovatie in isolatieland uw spouwmuurisolatie kunt herstellen? Neem dan contact op met Plus Isolatie. Onze isolatie-experts geven u graag een vrijblijvend en ter zake kundig advies.

Bel mij terug!

Gratis, vrijblijvend advies over spouwmuurisolatie

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Wat is HR IsoFoam?

HR IsoFoam is een isolatieschuim bestaande uit twee componenten: 

  • Hars (de isolerende stof) 
  • Reactie vloeistof 

Door de PH-waarde te verlagen wordt de hars opgeschuimd. De reactievloeistof zorgt ervoor dat de schuim in de spouw uithardt. Het isolatieschuim wordt in vloeibare vorm en onder luchtdruk in de spouw gespoten. Het schuim baant zich hierdoor vanzelf een weg naar alle gaten en kieren in uw spouwmuur en hardt daar naadloos uit. Hierdoor ontstaat een egale isolatieplaat met een hoge isolatiewaarde die zonder kieren of naden aansluit op het oude isolatiemateriaal in uw spouwmuur. Dit maakt  HR IsoFoam zo geschikt voor het herstel van spouwmuurisolatie.

Hoe kan ik met HR IsoFoam mijn spouwmuurisolatie herstellen?

De goedkoopste en snelste manier om uw spouwmuurisolatie te herstellen is door het bestaande isolatiemateriaal aan te vullen met nieuw isolatiemateriaal. Een groot voordeel van HR IsoFoam is dat u hiermee elk willekeurig ander isolatiemateriaal op een naadloze manier aan kunt vullen. Zit uw bestaande spouw vol met oud en versleten glaswol, steenwol of UF-schuim? Geen probleem, HR IsoFoam creëert zelf voldoende ruimte voor een nieuwe isolatielaag door de oude laag in te drukken.

Kan ik elke spouwmuurisolatie herstellen met HR IsolatieFoam?

Niet elk isolatiemateriaal laat zich in de spouw even gemakkelijk indrukken door HR IsolatieFoam. Glaswol, steenwol en UF-schuim hebben een soepele celstructuur die enkele centimeters in elkaar kan worden gedrukt. Een isolatielaag van 8 centimeter wol bijvoorbeeld kan onder druk van HR IsoFoam zomaar 50% krimpen. Dit creëert 4 centimeter breedte in de spouw voor een isolatielaag HR IsoFoam tegen de oude isolatiewol aan. Isolatieplaten van een stugger materiaal krimpen onder druk van HR IsoFoam veel minder ver en gemakkelijk in. Daarom heeft u in een spouw met dergelijk isolatiemateriaal minimaal 3 centimeter lege ruimte nodig om de bestaande isolatie aan te vullen met HR IsoFoam.

offerte spouwmuurisolatie

Plus Isolatie herstelt alleen uw bestaande spouwmuurisolatie wanneer dit op een kwalitatief verantwoorde wijze kan en het u voldoende rendement oplevert. Vraag eerst ons vrijblijvend advies wanneer u overweegt om uw spouwmuurisolatie te herstellen.