Vloerisolatie met RWF/HFO

Bel mij terug

Gratis, vrijblijvend advies

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Onze voordelen
Vloerisolatie-rwf-hfo
 

Vloerisolatie met RWF/HFO

RWF/HFO schuim wordt gebruikt voor het isoleren van vloeren, daken en wanden. Dit isolatieschuim wordt toegepast bij zowel bestaande bouw als nieuwbouw projecten.

offerte vloerisolatie

Het vloerspraysysteem RWF/HFO is uitermate geschikt voor een 100% naadloze vloerisolatie. De RWF/HFO wordt aangebracht aan de onderzijde van de vloer. Het materiaal waaruit de isolatie bestaat is een CFK-vrij, HCFK-vrij en HFC-vrij polyurethaanschuim met een gesloten cel-structuur. Ook tijdens het blazen van het HFO-schuim komen er geen CFK's vrij.

Wanneer is vloerisolatie met RWF/HFO mogelijk?

Niet iedere vloer is geschikt voor vloerisolatie door middel van RWF/HFO schuim. De kruipruimte dient minimaal 50 centimeter diep te zijn. De isolatiemonteurs van Plus Isolatie hebben namelijk minimaal 50 centimeter ruimte nodig om de vloerisolatie op de juiste wijze aan te brengen. Daarnaast dient de kruipruimte vrij van puin en water te zijn. Ook dient de onderzijde van de vloer in goede staat te verkeren. Dit geldt voor zowel een betonnen vloer als een houten vloer. Een adviseur van Plus Isolatie bekijkt altijd eerst gratis en vrijblijvend of de vloer aan deze voorwaarden voldoet.

Het aanbrengen van RWF/HFO:

De RWF/HFO-schuim bestaat uit twee componenten (polyol en isocyanaat) en wordt door speciale apparatuur vermengt. Daarna wordt het isolatieschuim in lagen tegen de onderzijde van de vloer gesprayd. De isolatieschuim heeft een hoge vormstabiliteit waardoor het geheel er strak en netjes uit komt te zien. De dikte van de aangebrachte laag bepaald uiteindelijk de isolatiewaarde. Een isolatiedikte van +/- 10 centimeter geeft een Rc-waarde van 3,72. Een isolatiedikte van +/- 14 centimeter geeft een Rc-waarde van 5,15. Zo zijn er dus verschillende laagdiktes met bijbehorende Rc-waardes mogelijk. Dit is afhankelijk van de wens van de klant en de technische uitvoerbaarheid. Onze isolatieadviseurs kunnen u hier meer over vertellen.

offerte vloerisolatie

De voordelen van vloerisolatie door middel van RWF/HFO

  • RWF/HFO bevat geen CFK’s of andere schadelijke stoffen bij het aanbrengen én ook niet daarna.
  • RWF/HFO schuimt uit door middel van water i.p.v. drijfgassen
  • RWF/HFO zorgt voor een 100% naadloze isolatie
  • RWF/HFO heeft een zeer goede isolatiewaarde
  • RWF/HFO kan binnen 1 dag worden aangebracht
  • RWF/HFO is waterafstotend
  • RWF/HFO is een certificeert en daardoor betrouwbaar product.
  • RWF/HFO heeft in vergelijking met andere schuimen een een goede vormstabiliteit.
  • RWF/HFO is brandwerend

Benieuwd of uw vloer geschikt is voor vloerisolatie met RWF/HFO? Vraag dan hier een gratis adviesgesprek aan voor vloerisolatie. Onze isolatieadviseur komt gratis en vrijblijvend bij u op locatie.