Zoldervloerisolatie  Supafil Loft

Gratis adviesgesprek aanvragen

Bel mij terug

Gratis, vrijblijvend advies

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Onze voordelen
Zoldervloerisolatie-supafil-loft
 

Zoldervloerisolatie Supafil Loft

Supafil Loft is een isolatiemateriaal die speciaal ontwikkeld is voor het na-isoleren van een zoldervloer. De Supafil Loft zorgt naast de isolatie ook voor een akoestische demping van de zoldervloer. Door de aangebrachte isolatielaag verdwijnt de warmte minder snel naar buiten. Dit bespaard stookkosten en het blijft langer comfortabel in de woning. Ook zorgt de aangebrachte laag Supafil Loft voor geluidsdemping. 

offerte zoldervloerisolatie

Supafil Loft zoldervloerisolatie aanbrengen

Voordat er zoldervloerisolatie kan worden aangebracht is er voorafgaand altijd een visuele inspectie uitgevoerd door een adviseur van Plus Isolatie. Tijdens deze inspectie wordt het aantal vierkante meters berekend en de aan te brengen laagdikte. Na een overeenkomst komt enige tijd later een uitvoerende ploeg van Plus Isolatie de zoldervloer isoleren met Supafil Loft. Het is belangrijk dat de zolder opgeruimd is zodat er door onze isolatiemonteurs goed gewerkt kan worden. De isolatiemonteurs boren door de zolderplank boorgaten van 22 millimeter om de ruimte hieronder vervolgens te vullen met Supafil Loft. Soms kan de zolderplank ook verwijderd worden om vervolgens het isolatiemateriaal onder de zoldervloer te blazen. Naderhand wordt de zolderplank weer terug geplaatst. De zoldervloer wordt bezemschoon afgeleverd.

Isolatiewaarde Supafil Loft zoldervloerisolatie

De te behalen isolatiewaarde met Knauf Supafil Loft is afhankelijk van de balkdikte van de zoldervloer. Vaak is de ruimte tussen de balken van de zoldervloer 12 tot 20 centimeter. Hoe meer ruimte, des te meer Supafil Loft er aangebracht kan worden. Dit betekend ook hoe meer materiaal hoe hoger de isolatiewaarde. Zo staat een laagdikte Supafil Loft van 12 cm voor een Rd-waarde 2.65 m2 k/w. Een laagdikte van 20 cm geeft een Rd-waarde van 4.4 m2 k/w. Een adviseur van Plus Isolatie kan dit gratis en vrijblijvend berekenen.

De voordelen van Supafil Loft zoldervloerisolatie

  • Optimale vulling van naden en kieren
  • Waterafstotend en vochtwerend
  • Beste kwaliteitsklasse voor gezonde binnen lucht
  • Onbrandbaar
  • Bevat geen chemicaliën en kunstmatige kleurstoffen

Certificeringen Supafil Loft

  • Eurofins Gold-certificaat: Hoogst mogelijke normen voor binnen luchtkwaliteit
  • EUCEB: Glaswol en Minerale wol gefabriceerd conform de Europese eisen en regelgeving voor productgezondheid en – veiligheid. 
  • Bureau CRG: publiceert een databank met o.a. gecontroleerde kwaliteitsverklaringen van producten en systemen voor de bouw- of installatiesector.


Benieuwd of uw zoldervloer geschikt is voor isolatie door middel van Supafil Loft?  Vraag hier een gratis adviesgesprek aan. Onze isolatieadviseur komt graag vrijblijvend langs.