Venin lid

Bel mij terug

Gratis, vrijblijvend advies

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Onze voordelen
Venin-lid
  •  Energiebesparend
  • Snelle terugverdientijd
  • Beter wooncomfort
  • Milieuvriendelijk
  • Gunstiger energielabel

VENIN

Vereniging van Erkende Na-isolatiebedrijven in Nederland (VENIN) is een vereniging waarin na-isolatiebedrijven zich hebben aangesloten. De bedrijven ofwel leden van VENIN zijn gespecialiseerd in na-isolatie van huizen en gebouwen. De isolatie bedrijven die zich bij VENIN hebben aangesloten hebben er zelf groot belang bij dat de kwaliteit van het isolatiewerk op hoog niveau blijft.

Wanneer kun je lid worden van VENIN
Wanneer een isolatiebedrijf lid wil worden van VENIN dan moet dit isolatiebedrijf beschikken over een KOMO-Procescertificaat. Dit KOMO-Procescertificaat moet betrekking hebben op na-isolatie- werkzaamheden en op het werken met geattesteerde isolatiematerialen of isolatie systemen. Daarnaast moeten de na-isolatie werkzaamheden worden uitgevoerd door eigen personeel.

offerte isolatie

De isolatiebedrijven zijn verplicht om volgens strenge richtlijnen te werken. De na-isolatie werkzaamheden en de daarbij gebruikte isolatie materialen zullen steekproefsgewijs worden gecontroleerd door de onafhankelijke instituten SKG-IKOB of Insula Certificatie. Dit waarborgt dat de kwaliteit en het niveau van het isolatie werk en de isolatie materialen op een zo hoog mogelijk is én blijft.

De aangesloten isolatiebedrijven hebben zicht verplicht om zich aan de uitspraak van de geschillencommissie te houden. Hierdoor kunt u als klant, wanneer er toch problemen zijn, gebruik maken van de geschillenregeling. Wanneer u kiest voor een isolatiebedrijf dat is aangesloten bij VENIN dan bent u verzekert van een bedrijf met vakkundigheid, dat zorgt voor kwaliteit en werkt met gekwalificeerd personeel.

VENIN en SKG-IBOB en Insula Certificatie

Omdat de kwaliteit van isolatie werkzaamheden wordt bepaald door het vakmanschap van de uitvoerende isolatiebedrijven, dienen deze isolatiebedrijven gecertificeerd te zijn door een door VENIN erkende certificerende instelling. VENIN erkent SKG-IBOB en Insula Certificatie als erkende instellingen en de isolatiebedrijven die hierbij zijn aangesloten worden dan ook regelmatig, steekproefsgewijs door SKG-IBOB of Insula Certificatie gecontroleerd. Hierbij gaat het met name om het aanbrengen van  Spouwmuur isolatieVloer isolatie, Buitengevel isolatie, Bodem isolatie of Dak isolatie en de daarbij gebruikte isolatie materialen.

offerte isolatie