Spouwmuur isolatie met parels

Bel mij terug

Gratis, vrijblijvend advies

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Onze voordelen
Spouwmuurisolatie-met-parels
 •  Energiebesparend
 • Snelle terugverdientijd
 • Beter wooncomfort
 • Milieuvriendelijk
 • Gunstiger energielabel

Spouwmuurisolatie met Parels

Isolatie parels of isolatie korrels zijn kleine bolletjes van piepschuim EPS (expanded polystyrene) Isolatie parels bestaan hoofdzakelijk uit waterstof en koolstof. De parels bestaan maar voor 2 procent uit polystyreen en de overige 98 procent is stilstaande lucht. Hierdoor zijn de EPS isolatie parels bijzonder milieuvriendelijk en absoluut niet schadelijk voor de gezondheid. EPS isolatie parels zijn grijs en die grijze kleur wordt veroorzaakt door het grafiet dat voor een goede reflectie zorgt en daarmee voor een betere isolatie. Daarnaast kunnen de EPS isolatie parels prima gerecycled worden naar hun oorspronkelijke basisgrondstof.

offerte spouwmuurisolatie

Wat zijn de voordelen van spouwmuurisolatie met parels:

 • EPS parels zijn speciaal ontwikkeld voor spouwmuurisolatie,
 • EPS parels zijn waterafstotend en ademend, waardoor de kans op vochtproblemen aanzienlijk wordt teruggedrongen.
 • Door het grafiet in de parels heeft EPS een hogere isolatiewaarde dan andere isolatieparels,
 • EPS parels zijn milieu vriendelijk
 • EPS parels worden lijm gebonden aangebracht zodat zijn niet kunnen verzakken
 • EPS parels zijn recyclebaar en bijzonder duurzaam

offerte spouwmuurisolatie

Hoe brengen wij spouwmuur isolatie aan met parels

Voor wij overgaan tot het aanbrengen van EPS parels in een spouwmuur komt een van onze adviseurs bij u thuis voor een gratis isolatie advies. Tijdens dit bezoek bekijkt hij met een speciale camera (endoscoop) de spouw van uw woonhuis. Hiermee bepaald hij de diepte van de spouw en bekijkt tevens of er isolatiemateriaal of spouw vervuiling aanwezig is in de gevels. Bij oudere huizen is soms sprake van resten specie of bouwmateriaal in de spouwmuur. Hierdoor kunnen koudebruggen ontstaan. Door dit onderzoek komt tevens vast te staan of de muren scheuren vertonen en of de voegen poreus zijn. Onze adviseur bespreekt met u de isolatie mogelijkheden en wat daarbij het beste isolatie materiaal is. Hiervan ontvangt u geheel vrijblijvend een offerte.

Pas als uw woning aan alle eisen voldoet maken wij een afspraak en komen onze vakmensen op die afgesproken dag naar u toe en boren volgens een vaststaand patroon gaten in de voegkruisingen. Door die gaten worden de EPS parels (onder hoge druk) in de spouw geblazen. Na controle of de hele spouw vol is geblazen, voegen we de gaten in de muur weer dicht met cement in vrijwel de zelfde kleur als de voeg.

Wilt u graag een op maat gemaakte offerte voor uw woning? Klik dan hier!