Spouwmuur isolatie met parels

Gratis advies aanvragen

Bel mij terug

Gratis, vrijblijvend advies

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Onze voordelen
Spouwmuurisolatie-met-parels
  •  Energiebesparend
  • Snelle terugverdientijd
  • Beter wooncomfort
  • Milieuvriendelijk
  • Gunstiger energielabel

Spouwmuurisolatie met isolatieparels

Isolatieparels of isolatie korrels zijn kleine bolletjes van piepschuim EPS (expanded polystyrene) Isolatieparels bestaan hoofdzakelijk uit waterstof en koolstof. De parels bestaan maar voor 2 procent uit polystyreen en de overige 98 procent is stilstaande lucht. EPS isolatieparels zijn grijs en die grijze kleur wordt veroorzaakt door het grafiet dat voor een goede reflectie zorgt en daarmee voor een betere isolatie.

offerte spouwmuurisolatie

Wat zijn de voordelen van spouwmuurisolatie met parels:

  • EPS parels zijn speciaal ontwikkeld voor spouwmuurisolatie,
  • EPS parels zijn waterafstotend, waardoor de kans op vochtproblemen aanzienlijk wordt teruggedrongen.
  • Door het grafiet in de parels heeft EPS een hogere isolatiewaarde dan andere isolatieparels,
  • EPS parels worden lijm gebonden aangebracht zodat zijn niet kunnen verzakken

offerte spouwmuurisolatie

Hoe brengen wij spouwmuurisolatie aan met parels

Voor wij overgaan tot het aanbrengen van EPS parels in een spouwmuur komt een van onze adviseurs bij u thuis voor een gratis isolatieadvies. Tijdens dit bezoek bekijkt hij met een speciale camera (endoscoop) de spouw van uw woonhuis. Hiermee bepaald hij de diepte van de spouw en bekijkt tevens of er isolatiemateriaal of spouwvervuiling aanwezig is in de gevels. Bij oudere huizen is soms sprake van resten specie of bouwmateriaal in de spouwmuur. Hierdoor kunnen koudebruggen ontstaan. Door dit onderzoek komt tevens vast te staan of de muren scheuren vertonen en of de voegen poreus zijn. Onze adviseur bespreekt met u de isolatiemogelijkheden en wat daarbij het beste isolatiemateriaal is. Hiervan ontvangt u geheel vrijblijvend een offerte.

Pas als uw woning aan alle eisen voldoet maken wij een afspraak en komen onze vakmensen op die afgesproken dag naar u toe en boren volgens een vaststaand patroon gaten in de voegkruisingen. Door die gaten worden de EPS-parels (onder hoge druk) in de spouw geblazen. Na controle of de hele spouw vol is geblazen, voegen we de gaten in de muur weer dicht met cement in vrijwel de zelfde kleur als de voeg.

Wilt u graag een op maat gemaakte offerte voor uw woning? Klik dan hier!