Waarom muurisolatie

Bel mij terug

Gratis, vrijblijvend advies

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Onze voordelen
Waarom-muurisolatie
  •  Energiebesparend
  • Snelle terugverdientijd 
  • Beter wooncomfort 
  • Milieuvriendelijk 
  • Gunstiger energielabel

Waarom muurisolatie?

Veel mensen vragen zicht af of het isoleren van muren nu echt nodig is. Maar niet geïsoleerde muren zorgen voor een warmte verlies van wel 20%. en met de huidige energieprijzen begrijpt u dan direct dat u door muurisolatie heel wat besparen. Maar energie besparing is niet het enige voordeel. Muurisolatie zorgt ook voor een beter wooncomfort en voor een hoger energie label. Een lager gasverbruik leidt ook tot een lagere CO2 uitstoot en dat is dan weer goed voor het milieu.

offerte muurisolatie

Muurisolatie mogelijkheden;

Er zijn 3 methodes om de muren van uw woning te isoleren namelijk door;  spouwmuurisolatie, buiten isolatie materiaal op de muur aanbrengen of op de binnenmuur isolatiemateriaal aanbrengen. Spouwmuur isolatie is de meest gebruikte vorm van muur isolatie,
heeft het hoogste rendement, is makkelijk aan te brengen en u kunt gewoon in uw woning blijven tijdens het aanbrengen. Maar wanneer  spouwmuur isolatie niet kan worden gedaan bij uw woning, dan kunnen we de binnen- of buitenmuur isoleren door middel van voorzetwanden. Helaas zijn deze vormen van muur isolatie ingrijpender en daardoor ook duurder.

Wat kost muurisolatie?

De kosten voor  spouwmuur isolatie hangt af van een aantal factoren;

  • het oppervlak van de muren
  • het te gebruiken isolatie materiaal
  • de bereikbaarheid van de woning
  • de diepte van de spouw

Gemiddelde m2 prijs per spouwmuurisolatie materiaal

offerte muurisolatie

Spouwmuurisolatie met glaswol;
Een goede keuze voor spouwmuurisolatie is Knauf Supafil HR++ glaswol. De kosten voor het laten aanbrengen van glaswol in de spouw ligt tussen de 15 en 35 euro per m2.

Spouwmuurisolatie met EPS parels;
Tegenwoordig wordt er ook gebruik gemaakt van EPS parels deze met een lijm in de spouw worden aangebracht. De kosten voor het laten aanbrengen van EPS parels in de spouwmuur bedragen liggen tussen de 15 en 35 euro per m2.

Spouwmuurisolatie met HR IsoFoam;
Ook kunnen wij de spouwmuren isoleren met HR IsoFoam. Dit vloeibare isolatie schuim wordt toegepast bij woningen van voor 1995 die vanaf de bouw weinig tot geen isolatie hebben en dient als naadloze upgrade op het huidige materiaal. Maar ook als spouwmuurisolatie herstel wanneer er in het verleden bijvoorbeeld een glas/steenwol in is geblazen die verzakt is. Of een oud verpulverd UF schuim aanwezig is in de spouw die verbetert kan worden. De prijs van het laten aanbrengen van HR IsoFoam in de spouw ligt tussen de 20 en 35 euro per m2.

Wilt u graag een op maat gemaakte offerte voor uw woning? Klik dan hier!