Spouwvervuiling verwijderen

Spouwvervuiling verwijderen

Voordat er spouwmuurisolatie aangebracht kan worden dient de spouwmuur vrij te zijn van vervuiling. Deze spouwvervuiling bestaat voornamelijk uit puin. Vaak is deze spouwvervuiling tijdens de bouw van de woning in de spouwmuur terechtgekomen. Ook in steden waar in de tweede wereldoorlog veel gevochten is vind men veel spouwmuren met spouwvervuiling. Dit is veroorzaakt door granaatinslagen. 

Door de spouwvervuiling kan er een koude brug ontstaan. Een koude brug is een contact punt tussen de binnen en buitenmuur. Indien dit wordt aangetroffen adviseert ieder gecertificeerd isolatiebedrijf om de spouwmuur niet na te isoleren.

offerte spouwmuurisolatie

Plus Isolatie heeft de kennis en expertise in huis om de spouwmuurvervuiling te verwijderen. Hierdoor is spouwmuurisolatie ineens wel weer mogelijk voor de desbetreffende woning.

Hoe gaat het spouwvervuiling verwijderen in zijn werk?

De isolatiemonteur lokaliseert de spouwvervuiling met een endoscoop. Vervolgens wordt er met behulp van betonzaagmachine enkele stenen uit de gevel verwijderd. Hierdoor heeft de isolatiemonteur toegang tot de spouwmuur. Vervolgens wordt met gereedschap of met de hand de spouwvervuiling verwijderd. Naderhand worden alle stenen weer netjes terug in de gevel geplaatst.

Kosten spouwvervuiling verwijderen:

Het verwijderen van spouwvervuiling is intensief en specialistisch werk. Hierdoor zitten er uiteraard de nodige kosten aan verbonden. Hoe hoog de daadwerkelijke kosten zijn is met name afhankelijk van de mate van vervuiling. Een adviseur van Plus Isolatie stelt dit van te voren vast. Wilt u weten wat spouwvervuiling verwijderen in uw situatie kost?  Vraag dan hier een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan.