Werkwijze bodemisolatie

Gratis adviesgesprek aanvragen

Bel mij terug

Gratis, vrijblijvend advies

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Onze voordelen
Werkwijze-bodemisolatie
  •  Energiebesparend
  • Duurzaam
  • Beter wooncomfort 
  • Milieuvriendelijk
  • Gunstiger energielabel

Wat is bodemisolatie?

Bodemisolatie (of kruipruimte isolatie) is het aanbrengen van isolatie bij kruipruimtes die laag zijn (minimaal 40 cm) en bij kruipruimtes die erg vochtig zijn. Door een isolatielaag op de bodem aan te brengen kan optrekkende kou en vocht worden vermeden.

offerte vloerisolatie

Waarom bodemisolatie laten toepassen?

Wanneer u last heeft van een vochtige, kille vloer of wanneer het vochtig is in uw woning (condens op de ramen) dan is het goed mogelijk dat vocht in uw kruipruimte hier de oorzaak van is. Het vocht uit een natte of vochtige kruipruimte trekt door de vloer uw woning in en dat is niet erg bevorderlijk voor het woonplezier en uw gezondheid. Door het aanbrengen van een isolatielaag op de bodem van uw kruipruimte wordt dit probleem snel en vakkundig verholpen.

Werkwijze bodemisolatie

Wanneer u de kruipruimte van uw woning wil laten isoleren komt één van onze adviseurs bij u thuis voor een geheel kosteloos en vrijblijvend kruipruimte onderzoek en daarmee wordt bepaald of de kruipruimte geschikt is voor  kruipruimte isolatie. Bij dit onderzoek wordt onder andere gekeken of de hoogte minimaal 40 cm is en of ingangen of doorgangen ruim genoeg zijn. Tevens wordt gekeken naar het vochtgehalte van de kruipruimte. Aan de hand van dit onderzoek wordt bepaald hoe de kruipruimte geïsoleerd kan worden omdat er meerdere isolatie mogelijkheden zijn.

Wanneer wordt gekozen voor bodemisolatie bepaald u samen met de adviseur welk isolatie materiaal hiervoor bij uw woning het meest geschikt is. U ontvangt hiervan, geheel vrijblijvend een offerte zodat u exact weet wat de kosten zijn, welke isolatie methode en welk isolatie materiaal wordt gebruikt.

offerte vloerisolatie

Als u akkoord bent met ons voorstel komen we op de afgesproken dag met de benodigde machines en isolatie materiaal. Het isolatie materiaal wordt in de kruipruimte onder uw vloer worden geblazen. In de meeste gevallen komt er een dikte van 20 cm in uw kruipruimte te liggen, mocht uw kruipruimte hoger zijn kan er ook een dikkere laag worden aangebracht. In de meeste gevallen realiseren wij dit binnen 1 dag.  Kruipruimte isolatie geeft geen rommel en u kunt gewoon in uw huis blijven.

Wilt u graag een op maat gemaakte offerte voor uw woning? Klik dan hier!