Kruipruimte isolatie

met parels

Gratis adviesgesprek aanvragen

Bel mij terug

Gratis, vrijblijvend advies

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Onze voordelen
Kruipruimte-isolatie-met-parels
  •  Energiebesparend
  • Duurzaam
  • Beter wooncomfort
  • Milieuvriendelijk
  • Gunstiger energielabel

Kruipruimte isolatie met parels

Isolatieparels zijn grijze piepschuim bolletjes en heten eigenlijk EPS parels (Geëxpandeerd Polystyreen). EPS isolatie parels bestaan uit wel 3.000 gesloten cellen gevuld met lucht en bestaan voor 2% uit polystyreen en voor 98% uit lucht. EPS parels zijn duurzaam, chloor- en cfk-vrij geproduceerd en hebben hierdoor geen enkel effect op de kwaliteit van het grondwater. EPS isolatie parels nemen (zelfs bij langdurige onderdompeling) géén vocht op en kunnen worden gebruikt bij een kruipruimte met betonnen vloeren én bij kruipruimtes met houten vloeren. Wanneer EPS isolatie parels in een vochtige kruipruimte worden gebruikt zal de relatieve vochtigheid van de kruipruimte dalen. Het condenspunt wordt verlegd van de onderkant van de begane grondvloer naar onder de parels (op de bodem van de kruipruimte). Bij veel water in de kruipruimte zullen de EPS isolatie parels gaan drijven maar de isolerende werking zal blijven. De kruipruimte wordt minder vochtig en hierdoor zal het hout in de kruipruimte niet meer gaan rotten en leidingwerk niet meer roesten. U voelt direct resultaat omdat de bodem minder koud en vochtig aanvoelt.


Hoe gaan wij te werk

Allereerst komt één van onze adviseurs een geheel kosteloos en vrijblijvend kruipruimte onderzoek verrichten waarmee bepaald wordt of de kruipruimte geschikt is voor kruipruimte isolatie. De hoogte dient minimaal 30 cm te zijn en de in- of doorgang moet ruim genoeg zijn. De adviseur bepaalt samen met u welke isolatie methode wordt gebruikt en welk isolatie materiaal voor uw woning het meest geschikt is. Hiervan ontvangt u, geheel vrijblijvend, een offerte.

Uitvoering kruipruimte isolatie met parels

Wij spuiten de EPS isolatie parels onder de begane grondvloer, op de bodem van de kruipruimte. De dikte van de laag EPS isolatie parels is afhankelijk van de isolatie waarde die u wilt hebben, maar is in de meeste gevallen 15 cm. Wij brengen deze EPS isolatie parels aan binnen 1 dag, u kunt gewoon in uw woning blijven en wij zorgen ervoor dat alles na afloop netjes wordt opgeruimd.

Kruipruimte isolatie versus vloerisolatie

Kruipruimte isolatie wordt het meest toegepast als de kruipruimte niet diep genoeg is voor vloerisolatie. Ook speelt de vochtigheid van de kruipruimte een rol. Denkt u dat uw kruipruimte geschikt is voor vloerisolatie? Of wilt u meer informatie over vloerisolatie?

Lees dan via deze link op op onze hoofdpagina meer over vloerisolatie.

Wilt u graag een op maat gemaakte offerte voor uw woning? Klik dan hier!