Vraag een offerte aan en maak kan op 2 EK-tickets voor het Nederlands elftal!

Bel mij terug

Gratis, vrijblijvend advies

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Onze voordelen
Dakisolatie
  •  Zeer hoge isolatiewaarde
  • Snelle terugverdientijd
  • Beter wooncomfort
  • Milieuvriendelijk
  • Gunstiger energielabel

Dakisolatie

Dakisolatie is een techniek waarbij isolatiemateriaal wordt aangebracht aan de binnen- of buitenzijde van het dak met als voornaamste doel warmteverlies te verminderen en het wooncomfort te verbeteren. Er bestaan diverse methoden en materialen om dakisolatie toe te passen.

Waarom dakisolatie?

Het belangrijkste doel van dakisolatie is het tegengaan van warmteverlies en het creëren van een comfortabelere leefomgeving. Door dakisolatie te installeren, wordt voorkomen dat warmte via het dak verloren gaat, waardoor de temperatuur in huis beter op peil blijft. Dit resulteert niet alleen in een aangenamere leefomgeving, maar ook in energiebesparing doordat er minder behoefte is aan verwarming.

Dakisolatie subsidies; Plus Isolatie ontzorgt haar klanten met de subsidieaanvraag

U kunt subsidie krijgen het op laten aanbrengen van dakisolatie. Als u alleen één isolatiemaatregel neemt; in dit geval dakisolatie; dan kunt u rekenen op een subsidiebedrag van 15 euro per vierkante meter. U kunt dit subsidiebedrag per vierkante meter ook verdubbelen. Een voorwaarde voor deze verdubbeling is dat u naast deze dakisolatie nog een isolatiemaatregel toepast. Dit kan bijvoorbeeld spouwmuurisolatie, zoldervloerisolatie of vloerisolatie zijn. De hoogte van het subsidiebedrag is afhankelijk van de te isoleren vierkante meters. Het subsidiebedrag voor dakisolatie is na de verdubbeling vastgesteld op 30 euro per vierkante meter. Als u 50 vierkante meter dakisolatie laat plaatsen dan kunt u na de verdubbeling rekenen op 30 euro x 50 m2 = 1500 euro subsidie. Isolatiebedrijf Plus Isolatie ontzorgt haar klanten met het aanvragen van deze ISDE-subsidie. Wilt u een gratis adviesgesprek? Vul dan het contactformulier in op onze website.

Materialen voor dakisolatie

Er zijn verschillende materialen die geschikt zijn voor dakisolatie, afhankelijk van factoren zoals budget, gewenste isolatiewaarde, en de dakconstructie. Isolatiebedrijf Plus Isolatie gebruikt de volgende dakisolatiematerialen:

Dakisolatie door middel van Knauf Timberframe glaswol: Dit isolatiemateriaal kunnen wij als kleine vezels tussen uw balken blazen nadat er eerst een damp-remmende folie aan de binnenzijde van het dak is gespannen. Als het isolatiemateriaal ingeblazen is kunt u het dak later weer af laten werken met bijvoorbeeld gipsplaten.

Dakisolatie door middel van PIF-isolatiefolie: Deze isolatiefolie is geschikt voor dakisolatie van binnenuit. PIF isolatiefolie is een flexibel isolatiemateriaal met een hoge Rd-waarde. De isolatiemonteurs plaatsen de folie nauwkeurig tegen het dakbeschot, waardoor de afwerking, zoals het aanbrengen van gipsplaten, voor de klant eenvoudig aan te brengen is.

Dakisolatie door middel van Icynene PUR-schuim: Dit isolatiemateriaal wordt met behulp van een spuitpistool aangebracht. Het aanbrengen gebeurd aan de binnenzijde van het dak. De PUR-schuim hardt binnen enkele seconden uit nadat het met een spuitpistool is aangebracht. Doordat het schuim in eerste instantie vloeibaar is, dringt het gemakkelijk door in alle holtes, naden en kieren

Welk materiaal het meest geschikt is voor uw dak, hangt af van verschillende factoren, waaronder de dakconstructie, isolatiewaarde en beschikbare ruimte. Vraag op onze website via het  contactformulier een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan om de mogelijkheden voor uw dak op locatie te bespreken. 

Isolatiewaarde van dakisolatie

De isolatiewaarde van dakisolatie wordt uitgedrukt in een Rd-waarde. Hoe hoger de Rd-waarde, hoe beter de isolatie van het dak. Ieder isolatiemateraal heeft zo zijn eigen Rd-waarde. De dakisolaties die Plus Isolatie aanbrengt hebben altijd minimaal een Rd-waarde van 3,5. U komt u vanaf een Rd-waarde van 3,5 of meer in aanmerking voor de landelijke ISDE-isolatiesubsidie. Lees hier meer informatie over deze  landelijke ISDE-subsidie 2024

Kosten van dakisolatie

De kosten voor dakisolatie variëren afhankelijk van factoren zoals dakoppervlakte, materiaalkeuze en installatiekosten. Gemiddeld liggen de kosten tussen €35 en €55 per vierkante meter, maar dit kan variëren afhankelijk van de specifieke situatie. Wilt u een gratis en op maat gemaakte dakisolatieofferte?  Bel dan naar ons kantoornummer: 0548 - 54 76 16. Of wilt u graag zelf teruggebeld worden? Laat dan via het onderstaande formulier uw contactgegevens achter:

Ik wil dakisolatie advies!

Gratis en vrijblijvend isolatieadvies over dakisolatie voor uw woning

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Terugverdientijd van dakisolatie

De gemiddelde terugverdientijd van dakisolatie ligt tussen de 4 en 6 jaar, afhankelijk van factoren zoals energieprijzen en de keuze van het isolatiemateriaal. Dakisolatie is een investering die zichzelf terugverdient door energiebesparing op de lange termijn. Daarnaast krijgt u woning een hoger energielabel, wat weer goed is voor de waardevermeerdering. 

Meer informatie over dakisolatie

Wilt u meer weten over dakisolatie of dakisolatiemateriaal? Neem dan  vrijblijvend contact met ons op. Eén van onze isolatieadviseurs komt bij u op locatie voor een dakisolatieadvies. Mocht dakisolatie voor uw woning mogelijk zijn dan ontvangt u van ons een gratis en vrijblijvende offerte.