Dakisolatie Subsidie 

Bel mij terug

Gratis, vrijblijvend advies

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Onze voordelen
Dakisolatie-subsidie
 

Dakisolatie met subsidie

Warmte stijgt omhoog en daarom is dakisolatie een effectieve maatregel om te besparen op de energie die u gebruikt om uw woning te verwarmen. Heeft u onder uw dak een zolder die u vrijwel nooit gebruikt en daaronder een goed geïsoleerde zoldervloer? Dan voegt dakisolatie weinig toe, want de zoldervloer houdt de warmte dan al binnen terwijl de zolder zelf niet verwarmd hoeft te worden. Zodra u uw zolderkamer(s) regelmatig gebruikt en daarom verwarmt, is dakisolatie een goed idee om warmteverlies via uw zolder te voorkomen.

Kunt u de investering in dakisolatie momenteel niet overzien? Weet dan dat u subsidie van de overheid krijgt wanneer u deze isolatiemaatregel met nog een andere methode van woningisolatie combineert. Combineer de dakisolatie met de isolatie van uw spouw, bodem, vlieringvloer of ramen. Wanneer u deze maatregelen laat uitvoeren door een gespecialiseerd isolatiebedrijf zoals Plus Isolatie, komt u in aanmerking voor subsidie.

offerte spouwmuurisolatie

Dakisolatie

U kunt uw dak zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant isoleren. Isolatie aan de binnenkant ligt voor de hand wanneer u een zolderkamer gaat betimmeren en afwerken. Een schuin dak kunt u aan de binnenkant het beste isoleren met isolatiedekens. In deze dekens zit een minerale wol zoals glaswol of steenwol. Deze dekens zijn gemakkelijk op maat te snijden. U stopt ze daarna relatief eenvoudig tussen de gordingen aan de binnenkant van uw dak. Om het isolatiemateriaal goed te kunnen bevestigen, kan het nodig zijn dat u die gordingen met houten latten verlengt. U kunt dat raamwerk van latten dan tevens gebruiken als dragende ondergrond voor de afwerking van het isolatiemateriaal met bijvoorbeeld gipsplaten.

Is uw dakconstructie of dakbedekking aan vervanging toe? Dan kunt u uw dak ook aan de buitenkant isoleren. Voor dit doel zijn verschillende isolatiepanelen op de markt. Soms zijn deze panelen al voorzien van tengel- en panlatten. Buitenisolatie van uw dak is best een drastische maatregel. Deze optie is alleen het overwegen waard wanneer u uw dak renoveert.

Voordelen van dakisolatie

Aangezien verwarmde lucht als gevolg van thermiek omhoog stijgt, veroorzaakt een ongeïsoleerd dak relatief veel warmteverlies. Zeker wanneer uw zoldervloer ook niet is geïsoleerd. Met dakisolatie brengt u uw energieverbruik en stookkosten fors omlaag. Daarna is het ook op zolder goed toeven. Na dakisolatie kunt u uw zolder zonder energieverlies meeverwarmen met uw woning. De warmte van beneden stijgt omhoog en blijft onder de kap hangen.

Energiebesparing is dus zeker niet het enige voordeel van dakisolatie. U kunt na dakisolatie uw complete woning op een comfortabele manier gebruiken, inclusief de zolder.

Dakisolatie kan u en uw woning de volgende zeven voordelen opleveren:
1. meer comfort
2. een lagere energierekening
3. een beter milieu en meer brandveiligheid
4. een betere gezondheid
5. een korte terugverdientijd
6. snelheid en gemak
7. behoud van uw woning.

offerte spouwmuurisolatie

Dakisolatie met Icynene PUR-schuim

Icynene is een PUR-isolatieschuim dat met een spuitpistool tussen de balken van uw dakbeschot wordt gespoten. Het verschil is dat Icynene door middel van water uithardt, en niet met behulp van CFK-gassen. Icynene is daardoor beter voor mens en milieu. Dit materiaal is tijdens het aanbrengen en daarna vrijwel reukloos. 

Dakisolatie met RWF/HFO PUR-schuim

Wij kunnen ook isoleren met RWF/HFO PUR-schuim. Dit is een polyurethaanschuim met een gesloten celstructuur. Dit materiaal is CFK- en HCFK-vrij. Ook tijdens het aanbrengen van RWF/HFO tussen de balken van uw dakbeschot komen er geen CFK’s vrij.

RWF/HFO-schuim bestaat uit twee componenten: polyol en isocyanaat. Beide bestanddelen worden door speciale apparatuur met elkaar vermengd. Het resultaat hiervan is een 100% naadloos isolerende schuim dat in lagen tegen uw dakbeschot wordt gesprayd. Door de hoge vormstabiliteit van RWF/HFO ziet de isolatielaag er na uitharding tegen de binnenkant van uw dak er strak en netjes uit. RWF/HFO heeft daarnaast een hoge isolatiewaarde, is waterafstotend en brandwerend en kan binnen één dag worden aangebracht.

Belangrijk om te weten:
Net zoals bij andere PUR-schuimen is het volgens het Bouwbesluit 2012 verplicht dat de bewoner(s) of andere personen tijdens én 2 uur na het aanbrengen van de Icynene niet in de woning aanwezig zijn.

offerte spouwmuurisolatie