Energiebesparende maatregelen via het bouwdepot

Bel mij terug

Gratis, vrijblijvend advies

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Onze voordelen
Energiebesparende-maatregelen-bouwdepot
  •  Energiebesparend
  •  Snelle terugverdientijd
  •  Financieren via het bouwdepot
  •  Gecertificeerd isolatiebedrijf
  •  Gunstiger energielabel
  •  Beter wooncomfort

Een bouwdepot is een financiële regeling die vaak wordt gebruikt bij het afsluiten van een hypotheek voor de financiering van een huis dat nog gebouwd moet worden of waar renovaties aan moeten worden uitgevoerd. Het is een soort aparte rekening waaruit de geldverstrekker (zoals een bank of hypotheekverstrekker) de kosten voor bouwwerkzaamheden of renovaties betaalt naarmate deze vorderen.

Bij het afsluiten van een hypotheek met een bouwdepot wordt een deel van het geleende bedrag gereserveerd voor het bouwdepot. Naarmate de bouwwerkzaamheden of renovaties vorderen, kunnen de kosten die verband houden met deze werkzaamheden worden teruggevorderd uit het bouwdepot. Dit gebeurt meestal op basis van facturen of bonnen die door de aannemer of de leverancier worden verstrekt.

Deze handige financiële regeling kan u ook helpen bij het realiseren van energiebesparende maatregelen in uw woning, zoals: spouwmuurisolatievloerisolatiedakisolatiebodemisolatie en zoldervloerisolatie. Deze maatregelen zijn niet alleen goed voor het milieu, maar kunnen ook uw energierekening verlagen en het comfort in uw huis verbeteren.

Met een bouwdepot kunt u een deel van uw hypotheek reserveren voor het financieren van deze energiebesparende renovaties. Naarmate de werkzaamheden vorderen, kunnen de kosten ervan worden teruggevorderd uit het bouwdepot, waardoor u de investering in duurzame verbeteringen aan uw huis kunt spreiden.

Spouwmuurisolatie Bouwdepot

Spouwmuurisolatie is een effectieve manier om warmteverlies door de muren van uw huis te verminderen. Door isolatiemateriaal in de spouwmuur te laten aanbrengen, wordt voorkomen dat warmte in de winter naar buiten lekt en dat warmte in de zomer naar binnen komt, waardoor uw huis het hele jaar door comfortabel blijft. De spouwmuurisolatiefactuur kunt u indienen bij het bouwdepot. 

Vloerisolatie Bouwdepot

Vloerisolatie helpt om koude lucht en vocht uit de kruipruimte van uw huis te weren, waardoor uw vloeren warmer aanvoelen en de energierekening wordt verlaagd. Daarnaast ontvangt uw woning een hoger energielabel. De kosten van vloerisolatie worden via het bouwdepot betaald. 

Dakisolatie Bouwdepot

Dakisolatie is belangrijk om warmteverlies door het dak te verminderen. Door uw dak goed te isoleren, kunt u het hele jaar door een aangename binnentemperatuur behouden en besparen op uw verwarmings- en koelingskosten. Ook de dakisolatiefactuur wordt betaald via het bouwdepot. 

Bodemisolatie Bouwdepot

Bodemisolatie is een slimme investering om de vochtigheid in uw huis te verminderen en een gezonder binnenklimaat te creëren. Het voorkomt dat vocht vanuit de grond uw woning binnendringt en helpt om schimmel- en vochtproblemen te voorkomen. De bodemisolatie factuur kunt u indienen bij het bouwdepot. 

Zoldervloerisolatie Bouwdepot

Zoldervloerisolatie is ideaal voor huizen met ongebruikte zolder ruimtes. Door de zoldervloer te isoleren, kunt u de warmte die naar de bovenste verdiepingen van uw huis stijgt, behouden, waardoor de energie-efficiëntie wordt verbeterd en de kosten voor verwarming en koeling worden verlaagd.

Kortom, met een bouwdepot kunt u de financiering van energiebesparende maatregelen voor uw huis gemakkelijker maken, terwijl u tegelijkertijd bijdraagt aan een duurzamere levensstijl en lagere energiekosten op de lange termijn. Neem contact op met uw hypotheekverstrekker of financieel adviseur om te ontdekken hoe een bouwdepot u kan helpen bij het realiseren van uw duurzaamheidsdoelen.

Gratis en vrijblijvend de isolatiemogelijkheden van uw woning bespreken?

Wilt u graag meer informatie over de diverse isolatiemogelijkheden voor uw woning en bent u benieuwd welke van deze maatregelen mogelijk zijn om te betalen via het bouwdepot? Vraag dan een  gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan via onze website. U kunt dit gratis adviesgesprek ook aanvragen door te bellen met ons kantoornummer: 0548 - 54 76 16. Tijdens dit adviesgesprek zal een van onze isolatieadviseurs bij u thuis langskomen om de huidige isolatiesituatie van uw woning te bekijken. We bespreken graag met u welke isolatieoplossingen het meest geschikt zijn voor uw specifieke situatie, zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, bodemisolatie en zoldervloerisolatie.