Huis verduurzamen

Bel mij terug

Gratis, vrijblijvend advies

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Onze voordelen
Huis-verduurzamen
  •  Uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding 
  •  Gecertificeerd isolatiebedrijf
  •  Direct wooncomfort na het verduurzamen
  •  Groot aantal verduurzamingsoplossingen

Huis Verduurzamen: Besparen en Comfort Verhogen

Het verduurzamen van je huis is niet alleen goed voor het milieu, maar het kan ook aanzienlijke besparingen opleveren op je energierekening en het comfort in je huis verbeteren. Een van de meest effectieve manieren om dit te bereiken is door het isoleren van je woning. In dit artikel bespreken we vijf belangrijke isolatieonderdelen: spouwmuurisolatie, vloerisolatie, dakisolatie, zoldervloerisolatie en bodemisolatie.

Welke opties biedt isolatiebedrijf Plus Isolatie om het huis te verduurzamen?

Spouwmuurisolatie
Spouwmuurisolatie is een populaire en kosteneffectieve manier om warmteverlies in een huis te verminderen. Bij spouwmuurisolatie wordt de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur opgevuld met isolatiemateriaal. Gemiddeld bespaart spouwmuurisolatie jaarlijks zo'n 25% op de energierekening. De kosten voor het isoleren van een gemiddelde woning liggen tussen de €1000 en €1800.

Vloerisolatie
Vloerisolatie zorgt ervoor dat er minder warmte verloren gaat via de vloer naar de kruipruimte. Dit kan leiden tot een besparing van ongeveer 10% op de energierekening. De kosten voor het isoleren van een vloer variëren, afhankelijk van het type isolatiemateriaal en de grootte van het huis, maar liggen gemiddeld tussen de €1500 en €2000.

Dakisolatie
Dakisolatie is een effectieve manier om warmteverlies via het dak te verminderen. Door het dak goed te isoleren, kan er tot wel 30% worden bespaard op de energierekening. De kosten voor dakisolatie zijn afhankelijk van het type dak en isolatiemateriaal, maar liggen gemiddeld tussen de €2200 en €3500.

Zoldervloerisolatie
Zoldervloerisolatie wordt toegepast wanneer de zolder niet wordt gebruikt als leefruimte. Door de vloer van de zolder te isoleren, wordt voorkomen dat warmte naar de ongebruikte zolder verdwijnt. Hierdoor kan jaarlijks tot wel 15% worden bespaard op de energierekening. De kosten voor zoldervloerisolatie variëren tussen de €11100 en €2000, afhankelijk van de grootte van de zoldervloer en het gekozen isolatiemateriaal.

Bodemisolatie
Bodemisolatie wordt toegepast in kruipruimtes onder de vloer. Door de bodem van de kruipruimte te isoleren, wordt voorkomen dat kou vanuit de grond de vloer afkoelt. Dit kan een besparing opleveren van ongeveer 5% op de energierekening. De kosten voor bodemisolatie zijn gemiddeld tussen de €1000 en €2000, afhankelijk van de grootte van de kruipruimte en het isolatiemateriaal.

Het verduurzamen van je huis door middel van isolatie is een investering die zichzelf op de lange termijn terugverdient. Naast de besparingen op de energierekening zorgt isolatie ook voor een comfortabeler binnenklimaat, met minder tocht en een constantere temperatuur.

Zijn er financieringsmogelijkheden om mijn woning te verduurzamen?

Er zijn verschillende financieringsmogelijkheden beschikbaar voor het verduurzamen van je huis. Hieronder worden enkele veelvoorkomende opties benoemd:

Energiebespaarlening: Dit is een lening specifiek bedoeld voor het financieren van energiebesparende maatregelen in huis, zoals isolatie, zonnepanelen, of een warmtepomp. Deze leningen worden vaak tegen gunstige voorwaarden aangeboden, zoals een lage rente en een lange looptijd.

Duurzaamheidslening: Gemeenten bieden vaak duurzaamheidsleningen aan voor het verduurzamen van woningen. Deze leningen hebben doorgaans gunstige voorwaarden en kunnen gebruikt worden voor diverse duurzame maatregelen, waaronder isolatie.

Hypotheek met energiebesparende voorzieningen: Bij het afsluiten of aanpassen van een hypotheek kun je ervoor kiezen om een extra bedrag te lenen voor energiebesparende maatregelen in huis. Dit kan gunstig zijn omdat de rente op een hypotheek vaak lager is dan bij andere leningen.

Overwaarde benutten: Als je overwaarde hebt op je huis, kun je ervoor kiezen om deze overwaarde te benutten voor het financieren van energiebesparende maatregelen. Dit kan bijvoorbeeld door middel van een tweede hypotheek, een bouwdepot, of het verkopen en terughuren van een deel van je huis.

Het is belangrijk om goed te onderzoeken welke financieringsmogelijkheid het beste bij jouw situatie past en wat de voorwaarden en kosten zijn. Het kan verstandig zijn om advies in te winnen bij een financieel adviseur of hypotheekverstrekker voordat je een beslissing neemt.

De verduurzamingsmogelijkheden van uw woning in kaart laten brengen?

Wil je weten welke vormen van isolatie het meest geschikt zijn voor jouw huis en wat de exacte kosten en besparingen zullen zijn? Plan dan nu een gratis en vrijblijvend adviesgesprek op locatie via onze website. Onze isolatieadviseurs helpen je graag bij het verduurzamen van je woning en het realiseren van een lagere energierekening en een hoger comfortniveau. U kunt dit gratis en vrijblijvend adviesgesprek ook aanvragen door te bellen naar ons kantoornummer: 0548 - 54 76 16.