Aminofoam

Bel mij terug

Gratis, vrijblijvend advies

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Onze voordelen
Aminofoam
  •  Uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding
  •  10 jaar garantie
  •  SKG-IKOB gecertificeerd
  •  VENIN lid
  •  Direct wooncomfort
  •  Direct energie besparen

Wat is Aminofoam

Aminofoam behoort tot de UF-schuimisolatiematerialen. In uitgeharde toestand betreft het een reactieproduct van twee componenten; een hars en een harder. Het isolatieschuim is speciaal ontwikkeld voor het na- en her-isoleren van bestaande spouwmuren.

De isolatiemonteurs hebben jarenlange ervaring met het aanbrengen van Aminofoam in bestaande spouwmuren. Door het aanbrengen van Aminofoam in de bestaande spouwmuur wordt de warmteweerstand van de gevelconstructie verhoogd.

Hoe wordt Aminofoam aangebracht?

Het isolatiemateriaal wordt aangebracht door middel van een injectiemethode, waarbij tijdelijke vulopeningen worden gebruikt. Deze vulopeningen maken wij aan de hand van een vast boorpatroon op de kruisingen van de voeg. Hierdoor kunnen wij een goede vulling garanderen.

Via een machine en bijbehorende appratuur wordt de Aminofoam in de spouwmuur gegoten. Het isolatiemateriaal verdeeld zichzelf in de spouwmuur en vult de kleinste naden en kieren. Naderhand worden de vulopeningen weer netjes en zo goed mogelijk op kleur dicht gevoegd.

Het is belangrijk om te weten dat het aanbrengen van Aminofoam niet het gehele jaar kan. Het is een isolatieproduct die moet uitharden en boven de verwerkingstemperatuur van 0 graden moet worden aangebracht.

Voorbeelden / reviews van woningen geïsoleerd met Aminofoam:

  Aminofoam spouwmuurisolatie aanbrengen in Annen Aminofoam aanbrengen in Almelo

Wat kost isoleren met Aminofoam?

Onderstaande tabel geeft de gemiddelde kosten weer voor spouwmuurisolatie doormiddel van Aminofoam. De kosten bestaan met name uit materiaalkosten, arbeidsloon, bereikbaarheid van de woning en het aantal te isoleren vierkante meter. 

Woningtype Kosten (inclusief btw)
Tussenwoning €1200
Hoekwoning €2300
Twee onder 1 kap woning €2800
Vrijstaande woning €3800


Van dit investeringsbedrag kunt u later de landelijke ISDE-subsidie in mindering brengen. De hoogte van het te ontvangen subsidiebedrag wordt berekend aan de hand van de te isoleren vierkante meters. Treft u 1 isolatiemaatregel? Dan kunt u rekenen met 4 euro per vierkante meter, neemt u 2 of meer isolatiemaatregelen? Dan kunt u rekenen met 8 euro subsidie per vierkante meter.

Gratis adviesgesprek over Aminofoam isolatie?

Nog aanvullende vragen over het isoleren met Aminofoam? Bel dan naar ons kantoornummer 0548- 54 76 16 of laat ons u terugbellen! Vul het contactformulier op onze website in, onze collega’s staan u graag te woord.