Bel mij terug

Gratis, vrijblijvend advies

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Onze voordelen

Isolatie-subsidie-gelderland
 

Subsidie op woningisolatie in de provincie Gelderland

 

De provincie Gelderland gaat eigenaren van woningen overhalen hun huis te isoleren met een subsidie van maximaal 500. Dit bedrag kan zelfs 750 euro worden als binnen dezelfde gemeente 6 of meer woningeigenaren samen een aanvraag ondertekenen (burenbonus).

 

De provincie stelt ook in 2013 een regeling open voor energiemaatregelen voor eigenaar-bewoners. Gemeenten kunnen bij de provincie een aanvraag doen voor subsidie en de regeling uitvoeren. Met betere isolatie kunnen vooral mensen met woningen van voor 1980 tegen lage kosten een grote winst voor het klimaat boeken. Het geld dat de woningeigenaar in isoleren steekt verdient hij bovendien snel weer terug.

De provincie Gelderland gaat eigenaren van woningen overhalen hun huis te isoleren met een subsidie van maximaal 500 euro. Als per gemeente 6 of meer woningeigenaren samen een aanvraag ondertekenen kan dit bedrag zelfs maximaal 750 euro worden.

Behalve subsidie voor gevel, vloer- of dakisolatie, kan vanaf 2013 ook subsidie worden verstrekt voor de vervanging van glas door Hr++-glas. Voorwaarde is dat de woning voor 1980 is gebouwd. Vanaf 2013 geldt er geen maximale WOZ-waarde meer zoals in het verleden het geval was.

 

Voorwaarden isolatie subsidie Gelderland

• Gemeenten voeren de regeling uit, de provincie geeft niet direct subsidie aan bewoners.
• Woningen zijn voor 1980 gebouwd.
• Een maximum subsidie van 500 euro en maximaal 1/3 van de kosten. Een maximum subsidie van 750 euro en maximaal 1/3 van de kosten als 6 of meer woningeigenaren in dezelfde gemeente samen een aanvraag ondertekenen (burenbonus).
• De subsidie geldt alleen voor isolatie van het dak, gevel en vloer en vervanging van glas door Hr++-glas.
• Regulier onderhoud wordt niet gesubsidieerd.

 

Bron: www.gelderland.nl