Isoleren tegen de warmte

Bel mij terug

Gratis, vrijblijvend advies

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Onze voordelen
Isoleren-tegen-de-warmte
 

Isoleren tegen de warmte

In de zomer geniet iedereen van het mooie weer. Echter als deze zonnige periode een lange tijd aanhoud, dan kan het in de woning een stuk minder aangenaam worden.

In sommige gevallen kan de temperatuur in de woning wel oplopen tot 25 a 30 graden. De zon brand op de gevels en op het dak. De warmte trekt bij een on-geïsoleerde woning eenvoudig door de muren en het dak het huis binnen.

Om deze opwarming van de woning grotendeels tegen te gaan, of om te vertragen, is spouwmuurisolatiezoldervloerisolatie of dakisolatie een goede oplossing.

Bij spouwmuurisolatie wordt de ruimte tussen de buiten- en binnenmuur opgevuld met isolatiemateriaal. Dit isolatiemateriaal houdt de warmte die afkomstig is van buiten langer uit de woning. De warmte van de zon moet nu namelijk ook zijn weg vinden door het isolatiemateriaal. De gemiddelde spouwmuur is 6 centimeter breed. Door deze te vullen met minerale glaswol wol wordt de warmte voor een lange tijd goed tegengehouden.

offerte isolatie

Wilt u meer weten over isolatie mogelijkheden en isolatie producten?

Het zelfde principe geldt voor dakisolatie. Doordat de zon op het dak brand straalt de warmte door het dak de woning binnen. Door de onderzijde van het dak te isoleren, heeft de warmte van de zon veel meer weerstand om de woning in te stralen. De onderzijde van het dak voorzien wij in veel gevallen van spraywerk of een isolatiefolie. Dit materiaal is vaak tussen de 10 en 15 cm dik, en biedt mede daardoor een goede weerstand tegen de warmte van buiten. Zo blijft dankzij de isolatie de woning in de zomer langer koel!

Woningisolatie heeft dus niet alleen een besparende- maar ook comfort verhogende eigenschappen. Benieuwd of isoleren tegen de warmte iets voor u is? Vraag dan hier een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan. Een adviseur van ons isolatiebedrijf komt gratis en vrijblijvend bij uw woning langs om de mogelijkheden te bespreken.