Jaren 50 woning isoleren

Gratis adviesgesprek aanvragen

Bel mij terug

Gratis, vrijblijvend advies

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Onze voordelen
Jaren-50-woning-isoleren
  •  Energiebesparend voor uw jaren 50 woning
  •  Meer wooncomfort
  •  Hoger energielabel 
  •  Goed voor het milieu
  •  Gratis en vrijblijvend isolatieadvies

Jaren 50 woning isoleren

In de jaren 50 zijn er in Nederland veel woningen gebouwd. De oorlog was voorbij en er was dringend behoefde aan extra woningen. Bij de bouw van deze woningen werd er geen rekening gehouden met woningisolatie. Het isoleren van een woning was in die tijd nog niet aan de orde.

Welke isolatiemogelijkheden zijn er voor een jaren 50 woning?

Om van het gas af te gaan is het belangrijk dat er eerst wordt gekeken naar een goede isolatieschil. Zoals eerder vermeld is een jaren 50 woning vanaf de bouw uit niet geïsoleerd. Zo kan het zijn dat er nog geen dakisolatiezoldervloerisolatiespouwmuurisolatievloerisolatie of hoog rendementsglas bij een jaren 50 woning aanwezig is.

Vandaag de dag staat het verduurzamen van woningen centraal. Voor zowel koopwoningen als huurwoningen. Mensen die eigenaar zijn van een jaren 50 woning krijgen de taak om in ieder geval voor 2050 van het gas af te gaan. Voor veel woningeigenaren is dit een grote opgave, terwijl andere bewoners nog maar een paar isolatiemaatregelen hoeven te treffen. 

offerte spouwmuurisolatie

Gemiddelde kosten jaren 50 woning isoleren:

Veel woningeigenaren vragen zich af wat het nou gemiddeld kost om een jaren 50 woning te isoleren. Het is belangrijk om te weten dat het per woning verschillend is. Zo heeft de ene jaren 50 woning een spouwbreedte van ongeveer 5 centimeter, en de andere een spouwbreedte van 8 centimeter. Een bredere spouwbreedte betekend meer materiaal en dus een hogere prijs. De andere kant van het verhaal is: hoe meer materiaal des te hoger is de behaalde isolatiewaarde. Naast de spouwbreedte is het aantal vierkante meters en de bereikbaarheid van de woning van belang. Gaat het om bijvoorbeeld meer vierkante meters? Dan kan er gewerkt worden met een staffelkorting. Ook de bereikbaarheid van de woning is bepalend voor de uiteindelijke prijs. Zo kan er bijvoorbeeld een hoogwerker nodig zijn om alle gevels goed te bereiken. Dit maakt de totaalprijs uiteraard een stuk duurder. Ook bepaald de omvang van het project de uiteindelijke kosten voor het natuurvriendelijk isoleren. Het in kaart brengen van de uiteindelijke kosten is dus maatwerk.

Samenvattend:

De meeste jaren 50 woningen zijn uitstekend geschikt voor woningisolatie, omdat er vanuit de bouw uit niet over isolatie is nagedacht. Zo is er nog vaak spouwmuurisolatievloerisolatiekruipruimte isolatiezoldervloerisolatiedakisolatie en hoogrendement glas mogelijk. Een prijsindicatie is maatwerk doordat nagenoeg elke woning anders is. Ook moet de technische uitvoerbaarheid bekeken worden. U kunt via deze link een adviesgesprek aanvragen voor uw jaren 50 woning.

 woning jaren 50 isoleren  Jaren 50 woning isoleren

        

offerte spouwmuurisolatie