Bel mij terug

Gratis, vrijblijvend advies

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Onze voordelen
Jaren-60-woning-isoleren
  •  VENIN lid 
  •  Uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding
  •  Direct een offerte op locatie bij uw jaren 60 woning
  •  Direct wooncomfort 
  •  Direct energie besparen
  •  Hoger energielabel voor uw jaren 60 woning

Isoleren van woningen uit de jaren 60

In de jaren 60 zijn in Nederland veel woningen gebouwd om te voldoen aan de groeiende vraag naar huisvesting en de behoefte aan vernieuwing na de wederopbouwperiode. Bij de bouw van deze woningen werd doorgaans geen rekening gehouden met het isolatiegedeelte. 

Welke isolatiemogelijkheden zijn er voor een woning uit de jaren 60? 

Om voor te bereiden om aardgasvrij te gaan wonen is zorgen voor een goede isolatieschil de eerste stap. Zoals eerder vermeld, zijn woningen uit de jaren 60 vaak niet voorzien van dakisolatie, isolatie van de zoldervloerspouwmuurisolatievloerisolatie, isolatieglas of bodemisolatie

Vandaag de dag staat het verduurzamen van woningen centraal, zowel voor eigenaren als huurders. Eigenaren van jaren 60 woningen hebben de taak om vóór 2050 gasvrij te zijn. Voor sommige woningeigenaren kan dit een uitdaging zijn, terwijl anderen slechts enkele isolatiemaatregelen hoeven te nemen. Wilt u voor uw jaren 60 woning weten welke mogelijkheden er nog zijn? Vraag dan via onze website een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan. Dat kan door ons contactformulier in te vullen op onze website. U kunt ook bellen naar 0548 - 54 76 16

Spouwmuurisolatie jaren 60 woning

Verbeter het comfort en verlaag de energierekening van uw jaren 60 woning met spouwmuurisolatie. Spouwmuurisolatie is dé manier om uw woning efficiënt te isoleren, waardoor u kunt genieten van een aangenamer binnenklimaat en lagere energiekosten. Maak uw jaren 60 woning klaar voor de toekomst met spouwmuurisolatie. Ontvang 4 of 8 euro ISDE-subsidie na het uitvoeren van deze isolatiemaatregel.

Vloerisolatie jaren 60 woning

Optimaliseer het comfort en verlaag de energiekosten van uw jaren 60 woning met vloerisolatie. Onze vloerisolatieoplossingen zijn perfect om de kou vanuit de grond te weerstaan, waardoor u geniet van een warmere en behaaglijkere leefruimte. Bescherm uw woning tegen kou en vocht en verbeter tegelijkertijd de energie-efficiëntie. Maak uw jaren 60 huis klaar voor de toekomst met vloerisolatie. Ontvang 5,50 of 11 euro ISDE-subsidie na het uitvoeren van deze isolatiemaatregel. 

Dakisolatie jaren 60 woning 

Verbeter de energie-efficiëntie en verhoog het comfort van uw jaren 60 woning met dakisolatie. Onze isolatieoplossingen bieden de oplossing om warmteverlies via het dak te verminderen, waardoor uw huis warmer blijft in de winter en koeler in de zomer. Bescherm uw huis tegen temperatuurverschillen en verlaag tegelijkertijd uw energierekening. Ontvang 15 of 30 euro ISDE-subsidie na het uitvoeren van deze isolatiemaatregel. 

Zoldervloerisolatie jaren 60 woning

Optimaliseer het comfort en verbeter de energie-efficiëntie van uw jaren 60 woning met zoldervloerisolatie. Het isoleren van de zolder helpt om warmteverlies vanuit de zolder te verminderen, waardoor uw huis behaaglijker wordt en u bespaart op energiekosten. Bescherm uw woning tegen temperatuurwisselingen en maak uw leefruimtes comfortabeler. Kies voor zoldervloerisolatie en maak uw jaren 60 woning klaar voor een duurzame toekomst. Ontvang 4 of 8 euro ISDE-subsidie na het laten uitvoeren van deze isolatiemaatregel.

Gemiddelde kosten voor het isoleren van een woning uit de jaren 60

Veel woningeigenaren vragen zich af wat de gemiddelde kosten zijn om een woning uit de jaren 60 te isoleren. Het is belangrijk om te weten dat dit per woning kan verschillen. De kosten voor bijvoorbeeld spouwmuurisolatie kan verschillen Zo heeft de ene woning een spouwbreedte van ongeveer 5 centimeter, terwijl een andere woning een spouwbreedte van 8 centimeter kan hebben. Een bredere spouwbreedte betekent meer materiaal en dus een hogere prijs, maar het resulteert ook in een betere isolatiewaarde.

Naast de spouwbreedte zijn ook het aantal vierkante meters en de bereikbaarheid van de woning van invloed op de kosten. Grotere oppervlakten kunnen bijvoorbeeld in aanmerking komen voor een volumekorting, terwijl de bereikbaarheid van de woning kan vereisen dat er een hoogwerker wordt gebruikt, wat de kosten kan verhogen. Het is dus belangrijk om de specifieke situatie van uw woning te laten beoordelen om een nauwkeurige kostenraming te krijgen.

Samenvattend: 

De meeste woningen uit de jaren 60 zijn geschikt voor isolatie, omdat er tijdens de bouw geen rekening werd gehouden met isolatie. Er zijn vaak verschillende mogelijkheden voor isolatie, zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie, kruipruimte isolatie, isolatie van de zoldervloer, dakisolatie en hoogrendementsglas. De kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren en moeten op maat worden beoordeeld. U kunt via deze link een adviesgesprek aanvragen voor uw specifieke situatie.
   
Jaren 60 woning isoleren

  • Item titel+
    Klik om aan te passen