Bel mij terug

Gratis, vrijblijvend advies

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Onze voordelen
Koudeval
  •  Gunstiger energielabel 
  •  Zeer hoge isolatiewaarde
  •  Beter wooncomfort
  •  Milieuvriendelijk
  •  Gecertificeerd isolatiebedrijf

Op zoek naar effectieve manieren om koudeval in je huis te verminderen? Koudeval kan een vervelend probleem zijn, vooral in de koudere maanden. Gelukkig zijn er verschillende manieren die je kunt toepassen om dit probleem aan te pakken en je huis comfortabeler te maken. Lees verder om te ontdekken wat koudeval is en hoe je het kunt verminderen.

Wat is koudeval?

Bij koudeval stroomt koude lucht van buiten naar binnen en hoopt zich op bepaalde plaatsen in je huis, zoals langs ramen, deuren of muren. Dit kan leiden tot ongemakkelijke koude plekken en zelfs tot hogere energierekeningen, omdat je verwarmingssysteem harder moet werken om je huis op de gewenste temperatuur te houden.

Wat zijn de oorzaken van koudeval?

Een van de meest voorkomende oorzaken van koudeval is slechte isolatie rond ramen en deuren. Als je ramen en deuren niet goed zijn afgedicht, kan er koude lucht van buiten naar binnen lekken, wat resulteert in koude plekken in je huis. Het installeren van tochtstrips rond ramen en deuren kan helpen om dit probleem aan te pakken en koudeval te verminderen.

Een andere veelvoorkomende oorzaak van koudeval is onvoldoende isolatie in muren en vloeren. Als je muren en vloeren niet goed zijn geïsoleerd, kan er koude lucht van buiten naar binnen stromen, waardoor koude plekken ontstaan. Het toevoegen van isolatiemateriaal aan muren en vloeren kan helpen om dit probleem op te lossen en koudeval te verminderen.

Hoe verminder ik koudeval

Het gebruik van raambekleding zoals gordijnen, jaloezieën of rolluiken kan ook helpen om koudeval te verminderen. Deze raambekleding kan helpen om de luchtstroom rond ramen te blokkeren en warmte binnen te houden, waardoor koude plekken in je huis worden verminderd.

Koudeval kan een vervelend probleem zijn, maar gelukkig zijn er verschillende manieren die je kunt gebruiken om dit probleem aan te pakken en je huis comfortabeler te maken. Of het nu gaat om het verbeteren van de isolatie rond ramen en deuren, het toevoegen van isolatiemateriaal aan muren en vloeren, het gebruik van raambekleding of het plaatsen van een radiatorafdekking, er zijn tal van manieren om koudeval te verminderen en je huis warm en gezellig te houden tijdens de koude maanden.

Meer informatie en aanvullend advies

Als je meer wilt weten over hoe je koudeval in je huis kunt verminderen, neem dan contact met ons op. We helpen je graag verder. U kunt bellen naar ons kantoornummer 0548 – 54 76 16 of door ons contactformulier in te vullen op onze website.