Bel mij terug

Gratis, vrijblijvend advies

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Onze voordelen
Muurisolatie
  •  Direct een gratis muurisolatie offerte op locatie
  •  Energiebesparend  
  •  Gecertificeerd isolatiebedrijf 
  •  Muurisolatie op natuurvriendelijke manier aangebracht
  •  Subsidies beschikbaar voor muurisolatie 

Verbeter uw woning met efficiënte muurisolatie

Muurisolatie is een essentiële stap naar een energiezuinige woning. Maar wat houdt muurisolatie precies in? Hoeveel kost het en waar kunt u een muurisolatieofferte aanvragen? Op deze webpagina beantwoorden we al uw vragen over muurisolatie.

Wat is muurisolatie?

Muurisolatie is een proces/handeling waarbij isolatiemateriaal aan de binnen- of buitenkant van uw muren wordt aangebracht om warmteverlies te verminderen en energie te besparen. Dit resulteert niet alleen in een comfortabelere leefomgeving, maar verlaagt ook uw energierekening.

Wat zijn de kosten van muurisolatie?

De kosten van muurisolatie variëren afhankelijk van verschillende factoren, zoals het type isolatiemateriaal, de oppervlakte van de muren en de arbeidskosten. Over het algemeen liggen de kosten per vierkante meter tussen de €20 en €40 voor binnenmuurisolatie, en tussen de €80 en €120 voor buitenmuurisolatie. Voor spouwmuurisolatie liggen de kosten tussen de €15 en €30 euro per vierkante meter.

Hoe wordt muurisolatie aangebracht?

Muurisolatie kan op verschillende manieren worden aangebracht, waaronder spouwmuurisolatie, binnenmuurisolatie en buitenmuurisolatie. Het proces kan variëren afhankelijk van het gekozen isolatiemateriaal en de specifieke kenmerken van uw woning. Isolatiebedrijf Plus Isolatie is gespecialiseerd in het aanbrengen van spouwmuurisolatie. U kunt voor deze vorm van muurisolatie een gratis en vrijblijvende offerte aanvragen door ons contactformulier in te vullen.

Wat is de beste muurisolatie?

Er zijn verschillende soorten isolatiematerialen beschikbaar voor muurisolatie, waaronder minerale wol, EPS, PUR, PIR en PUR-schuim. De beste keuze hangt af van factoren zoals isolatiewaarde, kosten en toepassingsmogelijkheden. Een professioneel isolatieadvies kan u helpen de juiste keuze te maken voor uw situatie. De isolatieadviseurs voorzien u graag van dit advies. U kunt dit gratis en vrijblijvende advies aanvragen door het aanvraagformulier op onze website in te vullen.

Zorgt muurisolatie voor akoestische demping?

Naast het verbeteren van thermische isolatie, kan muurisolatie ook bijdragen aan akoestische demping in uw woning. Door geluidsoverdracht te verminderen, zorgt muurisolatie voor een rustigere en comfortabelere leefomgeving. Het het antwoord op de vraag is ja, muurisolatie zorgt ook voor een akoestische demping.

Wat levert muurisolatie op?

Muurisolatie biedt tal van voordelen, waaronder een lagere energierekening, verbeterd comfort, verhoogde woningwaarde en een verminderde CO2-uitstoot. Op lange termijn kan muurisolatie zichzelf terugverdienen door de besparingen op energiekosten. Gemiddeld genomen is de investering in muurisolatie binnen 5 jaar terugverdiend.

Wat zijn de subsidies op muurisolatie?

In veel gevallen komen woningeigenaren in aanmerking voor subsidies voor muurisolatie. Deze subsidies kunnen variëren afhankelijk van uw locatie en de specifieke voorwaarden die door de overheid zijn vastgesteld. Momenteel is er in ieder geval een landelijke ISDE-isolatiesubsidie. Raadpleeg ook altijd uw gemeente voor meer informatie over beschikbare subsidies.

Waar kan ik een offerte van muurisolatie aanvragen?

U kunt gemakkelijk op onze website een offerte aanvragen voor muurisolatie door middel van spouwmuurisolatie. U kunt dit doen door ons aanvraagformulier op onze website in te vullen. U kunt ook telefonisch een muurisolatieofferte aanvragen door te bellen met ons kantoornummer: 0548 - 54 76 16.