Nehobo vloer isoleren

Bel mij terug

Gratis, vrijblijvend advies

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Onze voordelen
Nehobo-vloer-isoleren
  •  Luchtdicht
  •  Beter wooncomfort
  •  Gunstiger energielabel
  •  Hogere isolatiewaarde Nehobo vloer
  •  Gratis offerte bij u op locatie
  •  Gecertificieerd isolatiebedrijf

Een Nehobo vloer is een specifiek type vloerconstructie die met name in de jaren 1960 en 1970 werd gebruikt in de bouw. Het staat voor 'Nederlandse Hollandsche Bouwwijze'. Dit soort vloer wordt ook wel een kanaalplaatvloer genoemd. Het bestaat uit betonnen platen met daartussen holle ruimtes. Deze vloeren worden veel gebruikt vanwege hun sterkte, duurzaamheid en snelle installatie. Het werd een veelgebruikte methode voor het construeren van vloeren in zowel woningen als commerciële gebouwen. 

De duurzaamheid van Nehobo vloeren komt voort uit verschillende aspecten:

Lange levensduur: Beton heeft over het algemeen een lange levensduur. Nehobo vloeren zijn gemaakt van  betonnen platen, die bekend staan om hun robuustheid en bestendigheid tegen slijtage en veroudering.

Weinig onderhoud: Eenmaal geïnstalleerd vereisen Nehobo vloeren over het algemeen weinig onderhoud. Hierdoor is de kans klein dat er herstelwerkzaamheden of een vervanging van de vloer moet plaatsvinden. 

Brandwerendheid: Beton heeft goede brandwerende eigenschappen, wat bijdraagt aan de veiligheid van gebouwen waarin Nehobo vloeren worden gebruikt.

Energiezuinigheid: Beton heeft een hoge thermische massa, wat betekent dat het warmte kan opslaan en langzaam vrijgeven. Dit kan helpen om de temperatuur in een gebouw op pijl te houden waardoor de behoefte aan verwarming en koeling mogelijk wordt verminderd.

De isolatiewaarde van uw Nehobo vloer te verbeteren

U kunt de bestaande isolatiewaarde van uw Nehobo vloer verbeteren door het aanbrengen van isolatiemateriaal. Plus Isolatie kan u hierbij helpen. Voorwaarde is wel dat de onderzijde van de vloer te bereiken is via een kruipruimte, waarbij er minimaal 45 centimeter ruimte onder de vloer aan werkruimte is. Voor het isoleren van een Nehobo vloer gebruiken wij de onderstaande isolatiematerialen:

Icynenen open-cel PUR-schuim
RWF/HFO gesloten-cel PUR-schuim
PIF-isolatie folie

Door één van deze isolatiemethodes toe te passen, kun je de isolatie van een Nehobo vloer aanzienlijk verbeteren en zo het comfortniveau in de ruimte verhogen, terwijl je energieverbruik vermindert. Onderstaande tabel geeft de isolatiemateralen en de bijbehorende RD-waardes weer

Isolatiewaardes
Isolatiemateriaal Dikte Rd-waarde (m²K/W)
Icynene PUR-schuim ± 14 cm 3,68
± 16 cm 4,21
± 18 cm 4,73
± 20 cm 5,26
RWF/HFO PUR-schuim ± 10 cm 3,72
± 11 cm 4,07
± 12 cm 4,44
Vloerisolatie PIF 60 mm 3,52
80 mm 4,16

Gemiddelde kosten om een Nehobo vloer te isoleren:

Onderstaande tabel geeft een globale indicatie van kosten waarmee u rekeningen kunt houden als u uw Nehobo vloer door Plus Isolatie wil laten isoleren. De kosten bestaan onder andere uit arbeidsloon, materiaalkosten en de bereikbaarheid van de kruipruimruimte. Wilt u een gratis en vrijblijvende offerte op maat? Vraag dan via onze website een gratis adviesgesprek aan. U kunt dit adviesgesprek ook aanvragen door te bellen met ons kantoornummer: 0548 - 54 76 16

Type Woning Kosten (inclusief btw)
Tussenwoning €1800
Hoekwoning €2200
Twee onder 1 kap woning €2700
Vrijstaande woning €3200
Bungalow €4000

Projectvoorbeeld Nehobo vloer isoleren:

Onderstaande foto's geven een voor en na situatie weer. Onderstaande Nehobovloer is geïsoelerd met opencel Icynene PUR-schuim met een laagdikte van 14 centimeter.

Nehobo vloer isoleren Nehobo vloer isoleren resultaat