Vraag een offerte aan en maak kan op 2 EK-tickets voor het Nederlands elftal!
  • Energieonzuinige woning

03-07-2020

Lagere hypotheek energie-onzuinige woning

Minder hypotheek bij Triodos Bank voor energie-onzuinige woning

Vanaf 1 augustus 2020 is het voor klanten van Triodos Bank niet meer mogelijk om een volledige hypotheek af te sluiten voor een woning met energielabel C of lager.


Voorheen konden klanten 100% van de woningwaarde lenen, nu is dat voor energie-onzuinige woningen teruggebracht naar 90%. Voor de aankoop van appartementen geldt een uitzondering.

Triodus Bank wil mensen stimuleren om direct bij de aankoop de woning te verduurzamen, omdat dit uiteindelijk leidt tot lagere vaste lasten. Hoge energielasten zorgen er namelijk voor dat er minder geld overblijft voor de hypotheeklasten.

Klanten van Triodus bank kunnen wel tot maximaal 106% van de woningwaarde lenen als zij voornemens hebben om de woning te verduurzamen.

Niet wachten op wat andere banken doen
Triodus bank verwacht dat er meer banken gaan volgen. De discussie zou al jaren lopen en ook bij andere banken zou er draagvlak zijn. Triodus wil voorop lopen en er voor de zorgen dat haar klanten in de toekomst in ieder geval goed aan hun betalingsverplichting kunnen voldoen, en hierdoor voorkomen dat de (steeds) stijgende energielasten de betaling van de hypotheeklasten vermoeilijkt.