Isolatiesubsidie provincie Fryslân 

Bel mij terug

Gratis, vrijblijvend advies

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Onze voordelen
Provincie-fryslan-subsidie-isolatie

De provincie Fryslân vult de landelijke ISDE-subsidie aan met maar liefst 50%. Woningisolatie laten aanbrengen als woningeigenaar in de provincie Fryslân is nu wel heel erg voordelig! 

Extra isolatiesubsidie voor woningeigenaren in de provincie Fryslân


Momenteel kunt u voor deze subsidie geen aanvraag meer indienen. Het subsidieplafond van deze regeling is reeds bereikt.

De provincie Fryslân geeft haar inwoners 50% extra subsidie bovenop de landelijke ISDE subsidie op woningisolatie.

De looptijd van deze aanvulling vanuit de provincie Fryslân geldt met terugwerkende kracht van 4 januari 2021 tot en met 31 december 2022, zolang het subsidieplafond nog niet bereik is.

Het subsidie plafond voor deze extra isolatiesubsidie vanuit de provincie Fryslân is vastgesteld op 2,95 miljoen euro.

Met deze extra subsidieregeling wil de provincie Fryslân woningeigenaren een extra stimulans geven om isolatiemaatregelen door te voeren.

De isolatiemaatregelen die voor deze extra isolatiesubsidie in aanmerking komen zijn:
Spouwmuurisolatie
Vloerisolatie
Bodemisolatie
Dakisolatie
Zoldervloerisolatie
Isolatieglas
Gevelisolatie

Hoe vraag ik de extra isolatiesubsidie aan?

Momenteel kunt u voor deze subsidie geen aanvraag meer indienen. Het subsidieplafond van deze regeling is reeds bereikt.

U dient eerst de landelijk isolatiesubsidie aan te vragen. (ISDE – subsidie) Een belangrijke voorwaarde van deze subsidie is dat u minstens twee isolerende maatregelen heeft laten uitvoeren. Lees hier meer informatie over deze ISDE-subsidie.

Na de toekenning van de ISDE-subsidie wordt u door het Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) benaderd met de vraag of u als inwoner van de provincie Fryslân ook in aanmerking wil komen voor de extra isolatiesubsidie vanuit de provincie Fryslân. Als u als subsidieaanvrager hier toestemming voor geeft, dan vult de provincie Fryslân dit vastgestelde ISDE-subsidiebedrag aan met 50%.

Hieronder een voorbeeld, waarbij er gerekend wordt met de huidige ISDE-subsidiebedragen die u dan ook daadwerkelijk ontvangt:

Stel; de spouwmuren van uw woning hebben een oppervlakte van 90 vierkante meter, en het te isoleren dakoppervlakte is 50 vierkante meter. Als u beide maatregelen laat uitvoeren dan komt u in aanmerking voor het volgende subsidiebedrag:

90 m2 spouwmuuroppervlakte x 5 euro subsidie = 450 euro
50 m2 dakoppervlakte x 20 euro subsidie = 1000 euro
Totaal iSDE-subsidiebedrag = 450 + 1000 = 1450 euro

De Provincie Fryslân vult dit subsidiebedrag vervolgens aan met 50%. Dus u krijgt ook nog eens 1450 x 50% = 725 euro extra subsidie bovenop de 1450 euro ISDE-subsidie van die u krijgt van het RVO.

U komt dan volgens dit voorbeeld uit op: 1450 ISDE-Subsidie + 725 euro subsidie vanuit de provincie Fryslân = 2175 euro aan isolatiesubsidie. Dit totaal bedrag is dus de subsidie vanuit de ISDE-regeling en de provincie Fryslân bij elkaar opgesteld.

Gratis isolatieadvies voor inwoners van de provincie Fryslân

U kunt als inwoner van de provincie Fryslân nu wel heel voordeling uw woning isoleren!

Bent u benieuwd of u in aanmerking komt voor deze subsidies? Onze adviseur komt graag gratis en vrijblijvend bij u langs om de isolatiemogelijkheden te bespreken en om te berekenen voor hoeveel isolatiesubsidie u in aanmerking komt.

Vraag hier een gratis en vrijblijvend isolatieadviesgesprek bij u in de provincie Fryslân aan!