Bel mij terug

Gratis, vrijblijvend advies

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Onze voordelen
Spouw-sweep

Vernieuw uw isolatie met Spouw Sweep. Laat Plus Isolatie uw verouderde isolatie verwijderen en opnieuw isoleren met isolatiemateriaal die voldoet aan de normen en eisen van vandaag de dag. 

  • Snelle terugverdientijd 
  •  Betere isolatiewaarde
  •  Gratis isolatieofferte
  •  Jarenlange ervaring in woningisolatie

Spouw Sweep

Het verwijderen van oude spouwmuurisolatie wordt ook wel Spouw Sweep genoemd.

Een Spouw Sweep operatie kan nodig zijn als de spouwmuren van een woning voorzien zijn van verouderd isolatiemateriaal die niet meer goed zijn werking doet.

Het oude isolatiemateriaal kan door de jaren heen verzakt of verpulvert zijn waardoor de isolatiewaarde van het isolatiemateriaal een stuk minder is dan op het moment dat de spouwmuurisolatie is aangebracht.

Als het bij-isoleren van dit verouderde isolatiemateriaal met een isolatie-foam geen optie is, dan is het laten uitvoeren van een Spouw Sweep vaak nog de enige mogelijkheid om uiteindelijk een isolatiewaarde te halen die voldoet normen en eisen van vandaag de dag.

Hoe gaat Spouw Sweep in zijn werk?

Allereerst vraag u via onze website een gratis adviesgesprek aan. Binnen 48 uur plannen wij een vrijblijvend adviesgesprek in om bij u op locatie de gesteldheid van de huidige spouwmuurisolatie te beoordelen. Dit doen wij door middel van endoscopisch onderzoek.

Als tijdens dit adviesgesprek is vastgesteld dat Spouw Sweep mogelijk is en de klant kan zich vinden in dit voorstel, dan wordt er een uitvoerdatum ingepland. De uitvoering van Spouw Sweep vindt in veel gevallen plaats in 2 werkdagen.

Op de eerste dag wordt met speciale blaas- en zuigapparatuur de oude spouwmuurisolatie verwijderd. Er worden op strategische plekken in de buitengevel stenen verwijderd. In deze ontstaande opening wordt de zuigmond van de afzuiginstallatie gemonteerd. Volgens worden er in de voegen van de buitengevel op verschillende plekken gaten geboord. Via deze boorgaten wordt er perslucht in de gevel geblazen, die het resterende isolatiemateriaal verder verpulverd. Dit isolatiemateriaal wordt van onderuit de spouw weggezogen. Het oude isolatiemateriaal wordt door ons opgevangen en afgevoerd. Naderhand worden de stenen weer in de gevel gevoegd.

Op de tweede dag wordt de spouwmuur opnieuw gevuld met isolatiemateriaal die voldoet aan de kwaliteitsnormen van vandaag de dag. Wij gebruiken hiervoor in bijna alle gevallen minerale glaswol van het merk Knauf Supafil. Dit isolatiemateriaal wordt via de boorgaten in de spouwmuur geblazen. Naderhand voegen wij alle boorgaten netjes dicht. Uw woning is nu dankzij de Spouw Sweep operatie voorzien van vernieuwde spouwmuurisolatie!

Is Spouw Sweep geschikt voor uw woning?

Plus Isolatie heeft in de afgelopen jaren al verschillende succesvolle Spouw Sweep werkzaamheden uitgevoerd. Bent u benieuwd of Spouw Sweep voor u ook de oplossing is om uw energieverbruik te verlagen? Vraag dan hier een gratis en vrijblijvend isolatieadviesgesprek aan. Wij komen graag gratis en vrijblijvend bij u langs!

spouw sweep