Bel mij terug

Gratis, vrijblijvend advies

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Onze voordelen
Spouwcleaning

Met Spouwcleaning wordt de spouwmuur als het ware schoongemaakt van verouderd isolatiemateriaal. Na zo'n operatie is de spouwmuur weer geschikt om opnieuw te voorzien van spouwmuurisolatie die weer voldoet aan de nieuwste isolatiestandaarden van vandaag de dag.

Spouwcleaning

Woningeigenaren met een woning gebouwd tussen 1930 en 1978 kunnen te maken hebben met de aanwezigheid van verzakte en of verpulverde isolatiematerialen in de spouwmuur van hun woning. 

Het isolatiemateriaal in de spouwmuur kan door onjuist aanbrengen of veroudering verpulvert of verzakt zijn geraakt. Hierdoor heeft het isolatiemateriaal door de jaren heen steeds meer van haar isolerende werking verloren. In sommige gevallen is het mogelijk om dit verouderde isolatiemateriaal bij te isoleren met een isolatiefoam. We spreken dan van spouwmuurisolatie herstellen. Dit herstellen kan alleen met een isolatiefoam, herstellen met minerale glaswol of EPS-parels wordt afgeraden, aangezien een goede vulling dan niet kan worden gegarandeerd.

Mocht dit herstellen geen optie zijn of niet de voorkeur hebben van de woningeigenaar, dan is alleen Spouwcleaning nog mogelijk. Bij Spouwcleaning, de naam zegt het al, wordt eerst de spouwmuur helemaal schoongemaakt alvorens er opnieuw geïsoleerd gaat worden. Wij leggen hieronder uit hoe het Spouwcleaning proces er precies uit ziet.

Werkwijze Spouwcleaning

Het schoonmaken van de spouwmuur gaat altijd volgens een vast stappenplan. Er wordt gewerkt met een speciale zuiginstallatie en een grote diesel compressor.

Allereerst worden er via een vastgesteld boorpatroon op de kruising van de voegen in de buitengevel gaten geboord. Ook worden er op bepaalde punten in de buitengevel stenen verwijderd, om in deze opening een zuigmond van de zuiginstallatie te bevestigen.

Vervolgens wordt er door de boorgaten perslucht geblazen, zodat het oude isolatiemateriaal verder verpulvert. De zuiginstallatie zuigt met grote kracht het verpulverde isolatiemateriaal uit de spouwmuur.

Na deze Spouwcleaning operatie worden de stenen weer in de gevel gevoegd. De boorgaten blijven nog even open, want een dag later wordt er via die boorgaten het nieuwe isolatiemateriaal ingeblazen. Nadat dit is gebeurd, voegen wij alle boorgaten weer netjes dicht.

Is Spouwcleaning voor uw woning ook de oplossing?

Als uw woning verouderd UF-schuim, steenwol of EPS-parels bevat, kan het in veel gevallen goed mogelijk zijn om door middel van het Spouwcleaning proces de oude isolatiematerialen te verwijderen. Om hier zeker van te zijn komen wij altijd eerst gratis en vrijblijvend langs om de situatie te bekijken. Vraag hier een gratis adviesgesprek aan over Spouwcleaning. Wij helpen u graag verder!