Spouwmuur na isoleren

Gratis adviesgesprek aanvragen

Bel mij terug

Gratis, vrijblijvend advies

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Onze voordelen
Spouwmuur-na-isoleren
  •  Snelle terugverdientijd
  •  Gratis offerte spouwmuur na isoleren
  •  Spouwmuur binnen 1 dag na-geïsoleerd
  • Energiebesparend
  •  Beter energielabel 
  •  10 jaar garantie 

Spouwmuur na isoleren

Het na isoleren van een spouwmuur is een slimme keuze voor woningeigenaren die wat willen doen op het gebied van energie besparen en wooncomfort. Met name bij woningen die gebouwd zijn tussen 1928 en 1991 is het na isoleren van de spouwmuur vaak nog mogelijk. Een goed geïsoleerde spouwmuur biedt veel voordelen, waaronder energiebesparing, verbeterde warmtebehoud, een hoger energielabel en een aangenamere leefomgeving. Het laten na-isoleren van een spouwmuur is relatief eenvoudig en levert voordelen op zowel voor korte als lange termijn. 

Waarom uw spouwmuur na isoleren?

Het na isoleren van uw spouwmuur is een goede manier om warmteverlies in uw huis te verminderen. Een spouwmuur bestaat uit twee muren ( de binnenmuur en de buitenmuur) met een opening ertussen. Deze opening wordt ‘’ spouw ‘’ genoemd. Door deze spouw te vullen met isolatiemateriaal is er sprake van spouwmuurisolatie. Het na isoleren van de spouwmuur is dus eigenlijk het inspuiten/inblazen van isolatiemateriaal in de spouw, waardoor een isolatielaag ontstaat.

Voordelen van spouwmuur na isoleren

Het na-isoleren van uw spouwmuur biedt een groot aantal voordelen. In de eerste plaats leidt het tot aanzienlijke energiebesparingen, waardoor uw energierekening kan worden verlaagd. De isolatielaag in de spouwmuur voorkomt warmteverlies, waardoor uw huis efficiënter wordt verwarmd in de koude maanden en koeler blijft in de warme maanden.

Daarnaast draagt spouwmuurisolatie bij aan een verhoogd comfortniveau in uw woning. Doordat de temperatuur beter gereguleerd wordt, ervaart u minder koude tocht en temperatuurschommelingen. Dit resulteert in meer wooncomfort.

Een ander voordeel van spouwmuurisolatie is de verbetering van de geluidsisolatie. Geluiden van buitenaf worden gedempt. Dit is vooral waardevol voor woningen die zich bevinden in drukke stedelijke gebieden of in de buurt van verkeerswegen.

Hoe werkt het na-isoleren van een spouwmuur?

Het het na-isoleren van een spouwmuur begint met een inspectie van de bestaande situatie. De spouw wordt bekeken met een endoscoop en de staat van de gevel wordt beoordeeld. Een ervaren isolatieadviseur van Plus Isolatie bepaald de meest geschikte isolatiemethode en isolatiematerialen voor uw woning.

Nadat de opdracht is gegeven wordt het isolatiemateriaal in de spouwmuur geïnjecteerd of geblazen. Dit kan niet het gehele jaar door. Er dient altijd rekening gehouden te worden met de natuurkalender. Lees hier meer informatie over het  natuurvriendelijk isoleren.

Een veelgebruikt materiaal voor spouwmuurisolatie is  isolatieschuim of minerale glaswol. Het na-isoleren gebeurd of het algemeen relatief snel en veroorzaakt minimale overlast voor de bewoners. In bijna alle gevallen is de spouwmuur binnen 1 dag na-geïsoleerd.

Spouwmuur na isoleren boorgaten  spouwmuur na isoleren isolatiemateriaal  Boorgaten dichtvoegen na isoleren
Gaten boren op kruisingen van de voeg    Inblazen van isolatiemateriaal                    Dichtvoegen van boorgaten 

Kosten en rendement van spouwmuur na isoleren

De kosten van het na-isoleren van een spouwmuur variëren afhankelijk van de omvang van de woning en het gebruikte isolatiemateriaal. Ook is de bereikbaarheid en de spouwbreedte van belang. Is er bijvoorbeeld een hoogwerker nodig om bij alle gevels te kunnen? En gaat het om een spouw van 4 centimeter of van 8 centimeter? 

Uiteindelijk is het na-isoleren van uw spouwmuur een slimme zet voor wie streeft naar een energiezuinige en comfortabele woning. Gemiddeld kunt u er vanuit gaan dat de investering in het na isoleren van de spouwmuur na 5 jaar is terugverdiend. Bovendien krijgt de woning een hoger energielabel, wat weer gunstig is voor de verkoop. 

Subsidiemogelijkheden voor het na isoleren van de spouwmuur:

Ook in 2024 is er  ISDE-subsidie beschikbaar gesteld voor woningeigenaren die hun spouwmuur willen laten na isoleren. Ook voor verhuurders is er een subsidie beschikbaar; namelijk de SVOH-subsidie. Dus zowel verhuurders als particuliere woningeigenaren kunnen het na isoleren van hun spouwmuur subsidieerden.

Gratis offerte voor spouwmuur na isoleren

Benieuwd geworden wat het kost om uw spouwmuren te laten na isoleren? Vraag dan via onze website een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan. Binnen 24 uur neemt één van onze binnendienst medewerkers contact met u op om een gratis en vrijblijvend adviesgesprek in te plannen. U kunt uw spouwmuur na-isolatie offerte ook aanvragen door te bellen naar ons kantoornummer: 0548 – 54 76 16