Subsidie Energiebesparing Eigen Huis

Bel mij terug

Gratis, vrijblijvend advies

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Onze voordelen

Subsidie-energiebesparing-eigen-huis
 

Subsidie Energiebesparing Eigen Huis voor Eigenaar - Bewoners

Subsidie Energiebesparing Eigen Huis, ( Afkorting SEEH ) komt weer beschikbaar voor eigenaar – bewoners.

De bedoeling van deze energiesubsidie is om de bewoners van een koopwoning aan te zetten tot het nemen van energiebesparende maatregelen. De eigenaar-bewoner dient om in aanmerking te komen voor deze subsidie minimaal twee grote energiebesparende maatregelen te hebben uitgevoerd.

U kunt hierbij denken aan de volgende isolatiemaatregelen:
Subsidie Energiebesparing Eigen Huis Spouwmuurisolatie
Subsidie Energiebesparing Eigen Huis Dakisolatie
Subsidie Energiebesparing Eigen Huis Vloerisolatie
Subsidie Energiebesparing Eigen Huis Bodemisolatie
Subsidie Energiebesparing Eigen Huis Zoldervloerisolatie


De subsidie kan door de eigenaar-bewoner worden aangevraagd nadat de isolatiewerkzaamheden zijn uitgevoerd en betaald. Daarnaast is de voorwaarde dat er voor de desbetreffende woning niet eerder subsidie uit het Energiebesparing Eigen Huis fonds heeft ontvangen.

Beschikbaar budget Subsidie Energiebesparing Eigen Huis

De Rijksoverheid heeft voor deze subsidieregeling 84 Miljoen euro beschikbaar gesteld. Deze energiesubsidie is aan te vragen tot 31 december 2020. Het is de bedoeling dat na deze subsidieregeling van Subsidie Energiebesparing Eigen Huis de isolatiesubsidie overgaat in ene andere subsidieregeling, namelijk de ISDE ofwel de Investeringssubsidie duurzame energie. Via deze subsidieregeling moet het tot en met 2030 mogelijk zijn om subsidie aan te vragen voor woning isolatie.


Wanneer is de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis aan te vragen?

Wanneer de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis daadwerkelijk aan te vragen is, is nog niet bekend. De Rijksoverheid verwacht dit eind augustus 2019 of begin september 2019 bekend te maken. Dan wordt ook duidelijk om welk bedrag er aan subsidiegelden kan worden uitgekeerd. Bij de vorige subsidie werd er een subsidiebedrag per vierkante meter vastgesteld. De verwachting is dat dit voor deze aankomende subsidie ook weer zo zal gaan zijn. De officiële bekendmaking is tegen die tijd te lezen via de website van de Rijksoverheid: www.staatscourant.nl


Met deze Subsidie Energiebesparing Eigen Huis komt de regering tegemoet aan de uitspraken die gedaan zijn in de Urgenda-Zaak. De overheid moet door deze uitspraak een meer en effectievere klimaatacties ondernemen om de CO2 uitstoot te verminderen.


Wilt u een gratis en vrijblijvend isolatieadvies voor uw woning? Dan kunt u dat aanvragen via deze link: Gratis Woningisolatie Advies

     

  • Item titel+
    Klik om aan te passen