Vraag een offerte aan en maak kan op 2 EK-tickets voor het Nederlands elftal!

VvE Verduurzamen

Bel mij terug

Gratis, vrijblijvend advies

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Onze voordelen
Vve-verduurzamen
  •  Snelle terugverdientijd
  •  Beter wooncomfort
  •  Milieuvriendelijk
  •  Gunstiger energielabel
  •  10 jaar garantie

Wilt u samen met medebewoners uw Vve verduurzamen? Kom direct in contact met ons isolatiebedrijf, zonder tussenpersonen. Wij geven u en uw mede VvE bewoners gratis en vrijblijvend advies voor uw VvE bij u op locatie. Laat door ons de isolatiemogelijkheden voor uw VvE beoordelen voor spouwmuurisolatievloerisolatie, dakisolatievloerisolatiezoldervloerisolatie of bodemisolatie.

Moet een VvE Verduurzamen? 

Het verduurzamen van een VvE is niet verplicht gesteld. Wel gaat er vanaf medio 2026 een wetswijziging gelden waarbij een meerderheid van 50% + 1 van de stemmen voldoende is voor het nemen van een besluit over verduurzaming daarnaast is de opkomsteis niet meer verplicht. Momenteel hanteren VvE’s een opkomsteis en een verhoogde meerderheid van twee derde of drie vierde van de stemmen. 

Subsidies voor het verduurzamen van een VvE

De subsidie voor Verenigingen van Eigenaren (SVVE) is vanaf 1 januari 2024 uitgebreid. Voor monumenten worden de minimale isolatiewaarden verlaagd. Naast subsidie voor procesbegeleiding kan een VvE ook subsidie aanvragen voor diverse onderzoeken die nodig zijn voor het nemen van beslissingen over de verduurzaming van het gebouw, zoals een asbestonderzoek of een flora- en faunaonderzoek. Daarnaast kunnen VvE's vaak extra subsidies aanvragen bij de gemeente. Bijvoorbeeld subsidies voor woningisolatie via de lokale aanpak van het Nationaal Isolatieprogramma. Hierdoor kan een VvE meerdere subsidies combineren.

VvE Energiebespaarlening

Als Vereniging van Eigenaren (VvE) kun je gebruik maken van de VvE Energiebespaarlening. De VvE neemt een lening zodat energiebesparende maatregelen kunnen worden uitgevoerd. Dit zorgt voor een energiezuinig complex en een betere woonomgeving voor de leden van de VvE, zowel nu als in de toekomst. Sinds 1 december 2022 is de VvE Energiebespaarlening ook beschikbaar voor VvE’s met tot acht appartementen.

Natuurvriendelijk isoleren VvE 

Natuurvriendelijk isoleren is van toepassing voor zeer kleine VvE’s die in gesplitste boven-/benedenwoningen zitten tot en met maximaal een vierde woonlaag. Heeft de VvE meer dan 4 woonlagen? Dan is ecologisch onderzoek verplicht. Hoge gebouwen zijn namelijk gewilde verblijfplaatsen voor grote groepen vleermuizen. Bewoners van deze gebouwen moeten dus of zelf ecologisch onderzoek laten uitvoeren - en kunnen hiervoor 75% van de kosten vanuit de Subsidie verduurzaming voor Verenigingen van Eigenaars (SVVE) voor krijgen - of wachten op het gemeentelijk SMP en een gebied dekkende vergunning van de provincie...

Spouwmuurisolatie VvE

De spouwmuren van een VvE isoleren is een door ons veel uitgevoerde isolatieopdracht. Allereerst worden op bepaalde plaatsen in de voeg gaten geboord rondom de gehele VvE. De isolatieopeningen worden gemaakt aan de hand van een vast boorpatroon. Bij spouwmuurisolatie van een VvE wordt ook gebruik gemaakt van een hoogwerker om zodoende de gehele VvE uit te kunnen boren.

Nadat de VvE is uitgeboord, gaan de isolatiemonteurs over tot het isoleren van de spouwmuur. Het isolatiemateriaal wordt via een slang in de spouw geblazen. Het isoleren gaat van onder naar boven. Ieder boorgat wordt gebruikt om isolatiemateriaal in te blazen. Naderhand worden alle boorgaten weer dichtgevoegd.

Vloerisolatie VvE

Ons isolatiebedrijf heeft al meerdere VvE’s voorzien van vloerisolatie. Hierbij hebben wij in alle gevallen de onderzijde van de vloer geïsoleerd. De VvE’s waarbij wij deze isolatieopdracht hebben uitgevoegd beschikten allen over een kruipruimte die minimaal 40 centimeter diep is.

Bodemisolatie VvE

Met name voor de ondiepere en vochtige kruipruimtes hebben wij bodemisolatie toegepast. Bodemisolatie houdt de vocht vanuit de bodem, hierdoor kan er minder vocht.

Zoldervloerisolatie VvE

Het isoleren van de zoldervloer van een appartementencomplex biedt diverse voordelen die zowel het comfort van de bewoners als de financiën van de Vereniging van Eigenaren (VvE) ten goede komen. Het isoleren van zoldervloer zorgt voor energiebesparing en extra wooncomfort.

Spouwmuurisolatie VvE Soest

Zoldervloerisolatie VvE Hengelo

Bodemisolatie VvE Nunspeet