Zoldervloerisolatie Subsidie

Bel mij terug

Gratis, vrijblijvend advies

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Onze voordelen
Zoldervloerisolatie-subsidie
 

Zoldervloerisolatie en vlieringisolatie met subsidie

Warme lucht stijgt altijd omhoog. Daarom is de kans op energieverlies bovenin uw woning het grootst. Door uw dak aan de binnenkant te isoleren, beperkt u het energievlies via de kap van uw woning. Maar ondertussen verwarmt u uw zolder wel mee. En dat is zonde van de energie en uw portemonnee, wanneer u vrijwel nooit op zolder komt en u daar ook geen waardevolle spullen opslaat.

Wilt u energieverlies via uw dak voorkomen, maar wel de zolder meeverwarmen? Kies dan voor vlieringisolatie. U brengt dan isolatie aan de binnenkant van uw dak aan. Wanneer u die vlieringisolatie netjes afwerkt, houdt u daar een mooie zolderkamer aan over die u met bijvoorbeeld een kleine (zuinige) radiator prima warm kunt houden. Heeft u uw zolder nergens voor nodig? Isoleer dan de zoldervloer. U voorkomt hiermee niet alleen warmteverlies via uw dak, maar beperkt ook het volume van uw woning dat u met warmte vult. Bij een ongeïsoleerde zoldervloer zou u onbedoeld en onnodig uw zolder meeverwarmen en daarmee verspilt u energie en geld.

offerte spouwmuurisolatie

De isolatie van uw zoldervloer of vliering is een goede investering om uw energiekosten snel omlaag te krijgen. Maak een bewuste keus tussen beide methoden van woningisolatie. Die keus hangt af van de vraag waarvoor u uw zolder wilt gebruiken en of het voor dat doel nodig is om die zolder mee te verwarmen.

Kunt u de investering in zoldervloerisolatie of vlieringisolatie momenteel niet volledig zelfstandig financieren? Geen nood, want u krijgt subsidie van de overheid wanneer u twee isolatiemaatregelen met elkaar combineert. Combineer de isolatie van uw zoldervloer of vliering met de isolatie van uw vloer, dak, bodem of ramen. Wanneer u deze maatregelen laat uitvoeren door een gespecialiseerd isolatiebedrijf zoals Plus Isolatie, komt u in aanmerking voor subsidie.

offerte spouwmuurisolatie

Vlieringisolatie

Aangezien verwarmde lucht als gevolg van thermiek omhoog stijgt, veroorzaakt een ongeïsoleerd dak relatief veel warmteverlies. Zeker wanneer uw zoldervloer ook niet is geïsoleerd. Met vlieringisolatie brengt u uw energieverbruik en stookkosten fors omlaag. Daarna is het ook op zolder goed toeven. Na vlieringisolatie kunt u uw vliering/zolder zonder energieverlies meeverwarmen met uw woning. De warmte van beneden stijgt omhoog en blijft onder de kap van uw woning hangen.

U isoleert uw vliering door isolatiemateriaal aan de binnenkant van uw dak (zoals dat op uw vliering zichtbaar is) aan te brengen. Een schuin dak kunt u het beste isoleren met isolatiedekens. In deze dekens zit een minerale wol zoals glaswol of steenwol. Deze dekens zijn gemakkelijk op maat te snijden. U stopt ze daarna tussen de gordingen aan de binnenkant van uw dak. Om het isolatiemateriaal goed te kunnen bevestigen, kan het nodig zijn dat u die gordingen met houten latten verlengt. U kunt dat raamwerk van latten dan tevens gebruiken als dragende ondergrond voor de afwerking van het isolatiemateriaal met bijvoorbeeld gipsplaten.

Vergeet niet om een dampscherm van plastic folie tussen het isolatiemateriaal en de afdeklaag aan te brengen. Spijkerflensdekens bestaan uit een minerale wol die aan één kant is voorzien van een aluminiumfolie dat als dampscherm fungeert. Deze dekens zijn verkrijgbaar in een dikte van 6 tot 22 centimeter en in breedtes van 35 tot 60 centimeter.

U kunt ook kunststof isolatieplaten aan de binnenkant van uw dak bevestigen. Soms zijn die reeds voorzien van een afwerklaag van gips.

Voordelen van zoldervloerisolatie en vlieringisolatie

Zoldervloerisolatie en vlieringisolatie zijn twee verschillende methoden van zolderisolatie. Bij de eerste methode (zoldervloerisolatie) isoleert u de onderkant van uw zolder, bij de tweede methode (vlieringisolatie) de binnenkant van het dak boven uw zolder. Beide methoden hebben als grote voordeel dat ze het energieverlies via de bovenkant van uw woning fors beperken.

Het specifieke voordeel van zoldervloerisolatie is dat u uw zolder niet met de rest van uw woning meeverwarmt, zodat u sowieso minder energie verbruikt. Daar staat tegenover dat u bij vlieringisolatie uw vliering/zolder na isolatie zonder energieverlies via het dak kunt verwarmen. Zodat u er ook ’s winters prima kunt verblijven of er waardevolle spullen kunt opbergen.

Omdat de warmte in uw woning na isolatie van uw zolder niet langer via de zoldervloer of het dak verloren gaat, stookt u uw woning sneller warm. En dat is op koude (winter)dagen wel zo behaaglijk en comfortabel. Dit voordeel geldt zowel voor zoldervloerisolatie als voor vlieringisolatie.

Besparing door zoldervloerisolatie en vlieringisolatie

Door uw zolder te isoleren kunt u de hoeveelheid energie die u voor de verwarming van uw woning gebruikt tot wel 25% verlagen. Bij een gemiddelde eengezinswoning en een gasprijs van ongeveer €1,30 per kubieke meter valt uw energierekening hiermee jaarlijks ongeveer €500 lager uit.

Subsidie op zoldervloerisolatie en vlieringisolatie

U kunt subsidie krijgen op zoldervloerisolatie en vlieringisolatie via de ISDE-regeling. Ook als u besluit om één isolatiemaatregel te treffen komt u in aanmerking voor deze subsidie. De subsidie op zoldervloerisolatie bedraagt momenteel 4 euro per vierkante meter. Lees hier meer informatie over de ISDE isolatiesubsidie