Bel mij terug

Gratis, vrijblijvend advies

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Onze voordelen
Bungalow-isoleren
  •  Gratis isolatieadvies voor uw bungalow
  •  Ervaren isolatiemonteurs
  •  Gecertificeerd isolatiebedrijf
  •  10 jaar garantie
  •  Groot aanbod isolatieproducten

Bungalow isoleren 

Een bungalow isoleren is voor Plus Isolatie een veel uitgevoerde isolatieklus. Veel bungalows in Nederland zijn in de jaren 70 gebouwd. In deze bouwperiode werd er bij deze bungalows weinig tot geen aandacht besteed aan woningisolatie. Zo hebben bijna al deze bungalows een on-geïsoleerde vloer en spouwmuur. Dit wordt door veel bewoners als onprettig ervaren. Bewoners hebben vaak last van een koude vloer en van relatief hoge stookkosten.

Plan van aanpak bungalow isoleren

Om af te rekenen met de oncomfortabele koude trek en de hoge energiekosten van de bungalow werken wij altijd volgens een vast stappen plan. Allereerst komt er gratis en vrijblijvend een isolatieadviseur op locatie om de huidige isolatie van de bungalow in kaart te brengen. Het kan namelijk zijn dat er door de vorige bewoner al isolatie is aangebracht. Mocht dit niet het geval zijn, dan kan de adviseur een isolatie plan opstellen. Dit kan vaak voor zowel spouwmuurisolatie, vloerisolatie en bodemisolatie. 

Besparing spouwmuur- bodem- en vloerisolatie bungalow

Beide isolatiemaatregelen zijn uiteraard goed voor het wooncomfort. Met spouwmuurisolatie wordt het meeste rendement gehaald op het gebied van energiebesparing. Spouwmuurisolatie bij een bungalow geeft een gemiddelde jaarlijkse besparing tot wel 25% op de energienota. Vloerisolatie daarentegen geeft een gemiddelde besparing tot wel 9%. Het grootste voordeel van vloerisolatie is het wooncomfort. De vloer voelt na de vloerisolatie gemiddeld tot wel 2 graden warmer aan.

Het isolatieproces bij een bungalow

Mocht de eigenaar zich uiteindelijk kunnen vinden in het isolatieadvies van onze adviseur, dan kan er enige tijd later begonnen worden met het isoleren van de bungalow. Voor spouwmuurisolatie is het belangrijk dat dit op een natuurvriendelijke manier gebeurd. Lees hier meer informatie over natuurvriendelijk isoleren. Omdat het gaat om een bungalow is deze vaak goed te bereiken en is dit een isolatieklus die binnen een halve dag afgerond kan zijn. Ditzelfde geldt voor de vloer. Het is belangrijk dat de kruipruimte hoog genoeg is ( minimaal 50 centimeter ) en dat de bodem droog en vrij van puin is. Bekijk via de onderstaande links een voorbeeld van een isolatieproject van een bungalow:

Mocht u twijfelen uw of bungalow voldoet aan de laatste isolatienormen dan kunt u hier een gratis en vrijblijvend isolatieadvies aanvragen. Een adviseur van Plus Isolatie komt bij uw bungalow om de isolatiemogelijkheden door te nemen. Dit is gratis en geheel vrijblijvend.

bungalow isoleren

  • Item titel+
    Klik om aan te passen