Jaren 70 woning isoleren

Gratis adviesgesprek aanvragen

Bel mij terug

Gratis, vrijblijvend advies

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Onze voordelen
Jaren-70-woning-isoleren
  •  VENIN lid  
  •  Direct een offerte op locatie voor uw jaren 70 woning
  •  Gecertificeerd isolatiebedrijf
  •  Direct wooncomfort
  •  Direct energie besparen
  •  Hoger energielabel voor uw jaren 70 woning

Isoleren van woningen uit de jaren 70

In de jaren 70 zijn in Nederland veel woningen gebouwd om tegemoet te komen aan de toenemende vraag naar huisvesting en de behoefte aan modernisering na de periode van wederopbouw. Bij de bouw van deze woningen werd over het algemeen geen rekening gehouden met isolatie.

Welke isolatiemogelijkheden zijn er voor een woning uit de jaren 70?

Om voor te bereiden op een woning zonder aardgas is het belangrijk om te zorgen voor een goede isolatieschil als eerste stap. Net zoals woningen uit de jaren 60, zijn woningen uit de jaren 70 vaak niet voorzien van dakisolatie, isolatie van de zoldervloerspouwmuurisolatievloerisolatie, isolatieglas of bodemisolatie.

Vandaag de dag staat het verduurzamen van woningen centraal, zowel voor eigenaren als huurders. Eigenaren van jaren 70 woningen hebben de taak om vóór 2050 gasvrij te zijn. Voor sommige woningeigenaren kan dit een uitdaging zijn, terwijl anderen slechts enkele isolatiemaatregelen hoeven te nemen. Wilt u voor uw jaren 70 woning weten welke mogelijkheden er nog zijn? Vraag dan via onze website een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan. Dat kan door ons contactformulier in te vullen op onze website. U kunt ook bellen naar 0548 - 54 76 16.

Spouwmuurisolatie jaren 70 woning

Verbeter het comfort en verlaag de energierekening van uw jaren 70 woning met spouwmuurisolatie. Spouwmuurisolatie is een effectieve manier om uw woning te isoleren, waardoor u kunt genieten van een aangenamer binnenklimaat en lagere energiekosten. Maak uw jaren 70 woning klaar voor de toekomst met spouwmuurisolatie. Ontvang 4 of 8 euro ISDE-subsidie na het laten uitvoeren van deze isolatiemaatregel.

Vloerisolatie jaren 70 woning

Optimaliseer het comfort en verlaag de energiekosten van uw jaren 70 woning met vloerisolatie. Onze vloerisolatieoplossingen zijn perfect om de kou vanuit de grond te weren, waardoor u kunt genieten van een warmer en behaaglijker leefruimte. Bescherm uw woning tegen kou en vocht en verbeter tegelijkertijd de energie-efficiëntie. Maak uw jaren 70 huis klaar voor de toekomst met vloerisolatie. Ontvang 5,50 of 11 euro ISDE-subsidie na het uitvoeren van deze isolatiemaatregel.

Dakisolatie jaren 70 woning

Verbeter de energie-efficiëntie en verhoog het comfort van uw jaren 70 woning met dakisolatie. Onze isolatieoplossingen bieden een oplossing om warmteverlies via het dak te verminderen, waardoor uw huis warmer blijft in de winter en koeler in de zomer. Bescherm uw huis tegen temperatuurverschillen en verlaag tegelijkertijd uw energierekening. Ontvang 15 of 30 euro ISDE-subsidie na het uitvoeren van deze isolatiemaatregel.

Zoldervloerisolatie jaren 70 woning

Optimaliseer het comfort en verbeter de energie-efficiëntie van uw jaren 70 woning met zoldervloerisolatie. Het isoleren van de zolder helpt warmteverlies vanuit de zolder te verminderen, waardoor uw huis behaaglijker wordt en u bespaart op energiekosten. Bescherm uw woning tegen temperatuurwisselingen en maak uw leefruimtes comfortabeler. Kies voor zoldervloerisolatie en maak uw jaren 70 woning klaar voor een duurzame toekomst. Ontvang 4 of 8 euro ISDE-subsidie na het uitvoeren van deze isolatiemaatregel.

Jaren 70 woning isoleren

Gemiddelde kosten voor het isoleren van een woning uit de jaren 70

Veel woningeigenaren vragen zich af wat de gemiddelde kosten zijn om een woning uit de jaren 70 te isoleren. Het is belangrijk om te weten dat dit per woning kan verschillen. De kosten voor bijvoorbeeld spouwmuurisolatie kunnen verschillen, omdat de ene woning een spouwbreedte van ongeveer 5 centimeter kan hebben, terwijl een andere woning een spouwbreedte van 8 centimeter kan hebben. Een bredere spouwbreedte betekent meer materiaal en dus een hogere prijs, maar het resulteert ook in een betere isolatiewaarde.

Naast de spouwbreedte zijn ook het aantal vierkante meters en de bereikbaarheid van de woning van invloed op de kosten. Grotere oppervlakten kunnen bijvoorbeeld in aanmerking komen voor een volumekorting, terwijl de bereikbaarheid van de woning kan vereisen dat er een hoogwerker wordt gebruikt, wat de kosten kan verhogen. Het is dus belangrijk om de specifieke situatie van uw woning te laten beoordelen om een nauwkeurige kostenraming te krijgen.

Samenvattend:

De meeste woningen uit de jaren 70 zijn geschikt voor isolatie, omdat er tijdens de bouw geen rekening werd gehouden met isolatie. Er zijn vaak verschillende mogelijkheden voor isolatie, zoals spouwmuurisolatie, vloerisolatie, kruipruimte isolatie, isolatie van de zoldervloer, dakisolatie en hoogrendementsglas. De kosten zijn afhankelijk van verschillende factoren en moeten op maat worden beoordeeld. U kunt via deze link een adviesgesprek aanvragen voor uw specifieke situatie.