Bel mij terug

Gratis, vrijblijvend advies

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Onze voordelen
Natuurvrij-maken
  •  Natuur inclusief
  •  Natuurvriendelijk isoleren
  •  Energiebesparend
  •  Ervaren isolatiemonteurs
  •  Gratis en vrijblijvend advies

Wat is natuurvrij maken?

Natuurvrij maken is er voor zorgen dat de eventuele aanwezige beschermde gebouwbewonende dieren bij een gebouw of woning waar in de toekomst werkzaamheden aan wordt verricht, de mogelijkheid krijgen om op een goede manier te ontsnappen, zodat ze niet gestoord en gedood worden en daarnaast een verblijvende verblijf plaats krijgen aangeboden.

Wat gebeurd er zoal bij natuurvrij maken?

Eerst worden de toegangen tot de spouwmuur dichtgezet. Dit zijn o.a. de open stootvoegen, ventilatiegaten, dilatatievoegen en gaten en kieren bij ramen of regenpijpen.

Vervolgens wordt er een opening in de spouwmuur gemaakt en daaroverheen een exclusion flap geplaatst. Dit zorgt ervoor dat de aanwezige beschermede dieren toch nog naar buiten kunnen ontsnappen. De dieren kunnen niet meer terug de spouwmuur in. Daarom worden er vervangende verblijfplaatsen gemaakt. Dit kan in de vorm van een nestkast of door een deel van de topgevel vrij te laten van isolatiemateriaal. 

Natuurvrij maken

Uw woning zelf natuurvrij maken? 

Het natuurvrij maken mag je als particulier niet zelf doen. Schakel hiervoor een bedrijf in die de cursus natuurvriendelijk isoleren heeft afgerond. De zorgplicht en het risico komt bij het desbetreffende bedrijf te liggen. Nadat het door u inschakelde bedrijf de woning natuurvrij heeft gemaakt; vervalt uw kans op eventuele boetes omtrent het overtreden van de Wet Natuurbescherming.

Wanneer natuurvrij maken?

Het natuurvrij maken van een woning of gebouw is niet toegestaan in de maanden april, mei, juni en juli. Dit in verband met de kraamperiode van de beschermde dieren. In alle overige maanden is het natuurvrij maken van een woning of gebouw toegestaan.

De onderstaande natuurkalender geeft aan in welke maanden het wel of niet toegestaan is om een woning natuurvrij te maken of om de woningisolatie aan te brengen:


Bron: natuurvriendelijkisoleren.nl

Gratis adviesgesprek omtrent natuurvrij maken in combinatie met natuurvriendelijk isoleren? 

Het natuurvrij maken is een voorbereiding op het natuurvriendelijk isoleren. Isolatiebedrijf Plus Isolatie kan u hierin geheel ontzorgen. Bent u benieuwd wat de mogelijkheden zijn? Vraag dan via ons contactformulier een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan. U kunt ook een adviesgesprek aanvragen door te bellen met ons kantoornummer: 0548 – 54 76 16.

offerte spouwmuurisolatie

Voorbeeld projecten van woningen die door isolatiebedrijf Plus Isolatie natuurvrij zijn gemaakt:


Natuurvrij gemaakte woning in Maarssen

Natuurvrij gemaakte woning in Utrecht

Natuurvrij gemaakte woning in Apeldoorn

  • Item titel+

    Nadat de woning natuurvrij is gemaakt kan er, afhankelijk van de natuurkalender, na 5 dagen begonnen worden met het isoleren. Dit wordt dan '' natuurvriendelijk isoleren '' genoemd. Lees hier meer informatie over natuurvriendelijk isoleren