Steenwol verwijderen in Enschede

Bel mij terug

Gratis, vrijblijvend advies

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Onze voordelen
Projecten
  • Energiebesparend
  • Snelle terugverdientijd
  • Beter wooncomfort
  • Milieuvriendelijk
  • Gunstiger energielabel

Steenwol verwijderen in Enschede

Provincie:Overijssel
Woonplaats:Enschede
Straatnaam:Reelaan
Soort isolatie:Steenwol isolatie verwijderen
Uitvoerdatum:23-04-2019
  • Steenwol isolatie verwijderen

Enschede

Steenwol verwijderen in Enschede

Enschede

Steenwol verwijderen in Enschede

 

Enschede, 23-04-2019

Steenwol isolatie verwijderen in Enschede


Op 23-04-2019 is ons team druk geweest met steenwol isolatie verwijderen in Enschede. Het bestaande oude isolatiemateriaal voldeed niet meer aan de gestelde isolatie normen van tegenwoordig en de bewoner(s) aan de Reelaan hadden ondanks de bestaande isolatie last van een koude trek vanuit de muren.

De bewoners hadden via onze website een adviesgesprek aangevraagd en onze isolatieadviseur is niet veel later ter plaatse geweest. Die heeft beoordeeld dat het verwijderen van de oude steenwolisolatie en het opnieuw isoleren met minerale glaswol van het merk Knauf Supafil een uitstekende manier is om de isolatiewaarde up te graden en om de koude trek vanuit de muren tegen te gaan.

Onze uitvoerende ploeg is niet veel later bij deze bewoner(s) in Enschede geweest om daadwerkelijk het oude steenwol materiaal te verwijderen en de spouwmuur opnieuw te isoleren met het hoogwaardige isolatiemateriaal van Knauf Supafil. De bewoners aan de Reelaan kunnen nu gaan genieten van meer wooncomfort en een lagere energienota. Lees hier meer informatie over.

offerte spouwmuurisolatie

steenwol isolatie verwijderen.

Klant beoordeling

29-04-2019
Naam:J.P. Anemaet
Woonplaats:Enschede
Soort isolatie:Geen werkzaamheden
8

Snelheid afspraak maken9
Assortiment10
Levertijd werkzaamheden8
Documentatie materiaal9
Kwaliteit van het advies7
Kwaliteit v/d uitvoering5

Ervaring van onze klant:De kwaliteit van uitvoering was wat mij betreft matig. Onze woningen zijn wat ouder en het het metselwerk is fragiel. Dat was bij de uitvoerenden bekend omdat ze in het verleden al een andere woning uit ons complex hadden geïsoleerd. Bij het boren van de gaten in de muren zijn er voegen kapot geboord en stenen uit elkaar en in de muur gedrukt. Dat zal moeten worden hersteld. Bij het verwijderen - het uit de spouw blazen - van de steenwol zijn de boorgaten waar niet werd geblazen niet dicht gemaakt. Het resultaat was dat veel steenwol niet werd afgezogen maar uit de boorgaten werd geblazen. Bij navraag werd verteld dat de gebruikte schuimpluggen bij deze muren er toch weer uit zouden worden geblazen. Dat was bij de eerdere behandelde woning gebleken. De steenwol die zo vrijkwam is weliswaar min of meer alsnog opgeruimd door het op te zuigen maar het heeft zich toch verder in mijn tuin verspreid en ik moest het naderhand met de hand verwijderen. Dat er geen alternatieve oplossing voor de problemen met de pluggen was bedacht vind ik niet professioneel. De tweede dag was er kennelijk nogal wat haast. Zowel voor als achter de woning is een boorgat niet dichtgemetseld. Mijn conclusie is dat er van te voren te weinig aandacht is besteed aan de kwaliteit van de bestaande voegen. Ik denk dat er kleinere gaten hadden kunnen worden geboord en dat er even had kunnen worden nagedacht over waar er zou worden geboord.