Spouwmuurisolatie & Vleermuizen

Gratis offerte natuurvrij maken

Bel mij terug

Gratis, vrijblijvend advies

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Onze voordelen
Spouwmuurisolatie-vleermuizen
  •  Natuur inclusief
  •  Natuurvriendelijk isoleren
  •  Energiebesparend
  •  Ervaren isolatiemonteurs 
  •  Gratis en vrijblijvend advies

Spouwmuurisolatie en Vleermuizen

Het is belangrijk om te begrijpen hoe vleermuizen en spouwmuurisolatie elkaar beïnvloeden. Vleermuizen zijn zoogdieren die een belangrijke rol spelen in ons ecosysteem. Ze helpen bij het bestuiven van planten en het controleren van insectenpopulaties. Echter, vleermuizen kunnen soms hun weg vinden naar onze huizen en gebouwen, waar ze zich nestelen in spouwmuren. Dit kan leiden tot problemen voor zowel de vleermuizen als de bewoners die graag hun spouwmuur willen laten na-isoleren.

Vleermuizen en spouwmuurisolatie zijn twee onderwerpen die misschien niet direct met elkaar in verband worden gebracht, maar ze hebben wel degelijk invloed op elkaar. Vleermuizen zijn nachtdieren die op zoek gaan naar warme en beschutte plekken om overdag te rusten. Spouwmuren van gebouwen bieden vaak precies deze omstandigheden, waardoor vleermuizen zich er graag in nestelen.

Wanneer vleermuizen zich in spouwmuren nestelen, kan er niet zomaar spouwmuurisolatie worden aangebracht. De vleermuis is in Europa sinds 1989 beschermd door de Europese Habitatrichtlijn. Deze richtlijn heeft als doel de bescherming en het behoud van natuurlijke habitats en wilde flora en fauna te waarborgen, waaronder vleermuizen. De richtlijn verplicht EU-lidstaten om speciale beschermingszones vast te stellen voor bedreigde diersoorten, waaronder verschillende soorten vleermuizen, en om passende maatregelen te nemen om hun habitat te behouden en te herstellen.

Er is sinds november 2023 een (tijdelijke) oplossing voor deze uitdaging, namelijk natuurvriendelijk isoleren. 

Het is hierbij belangrijk dat het natuurvrij/ vleermuisvrij maken van de woning en vervolgens aanbrengen van spouwmuurisolatie moet worden uitgevoerd door een gecertificeerd en natuurvriendelijk isolatiebedrijf. Ons isolatiebedrijf voldoet aan al deze benodigde expertise en certificatie. U kunt via deze link een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aanvragen. Wij kunnen de spouwmuurisolatie op de juiste manier aanbrengen en ervoor zorgen dat dit op een natuurvriendelijke manier gebeurd.

Bel mij terug voor meer informatie over natuurvriendelijk isoleren

Gratis en vrijblijvend advies over deze nieuwe manier van isoleren

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Samenvattend

Vleermuizen en spouwmuurisolatie zijn twee onderwerpen die meer met elkaar te maken hebben dan op het eerste gezicht lijkt. Door spouwmuurisolatie op een natuurvriendelijke manier aan te brengen, kunnen zowel energiebesparingen als het behoud van vleermuizenpopulatie worden bereikt. Dit maakt spouwmuurisolatie een waardevolle investering voor zowel het milieu als het comfort van bewoners van gebouwen. Neem vandaag nog contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken, dit is gratis en vrijblijvend. U kunt ook bellen naar ons kantoornummer voor meer informatie: 0548 - 54 76 16.

 Spouwmuurisolatie en vleermuizen