Wat zijn de voordelen van spouwmuur isolatie?

Bel mij terug

Gratis, vrijblijvend advies

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Onze voordelen
Spouwmuurisolatie-voordelen

Spouwmuurisolatie voordelen

Wist u dat investeren in spouwmuurisolatie al snel meer rendement oplevert dan sparen of beleggen? Het na-isoleren van uw spouwmuren is de goedkoopste én effectiefste methode van woningisolatie. En spouwmuurisolatie levert meer voordelen op dan alleen een lagere energierekening. Wilt u weten welke voordelen spouwmuurisolatie van úw woning oplevert? Vraag dan vrijblijvend advies aan Plus Isolatie. Wij komen graag bij u langs om de mogelijkheden en voordelen van spouwmuurisolatie bij u thuis vast te stellen.

offerte spouwmuurisolatie

Voordelen van spouwmuurisolatie

In vergelijking met andere methoden van woningisolatie heeft spouwmuurisolatie de volgende voordelen: • u benut de loze ruimte tussen twee muren als isolatielaag U hoeft niets aan de constructie van uw woning te veranderen om de isolatiewaarde te verhogen. Er is zelfs geen extra wand nodig. Na een na-isolatie van uw spouwmuur is er van het isolatiemateriaal niets te zien. 

  • u pakt direct het grootste energieverlies aan Het grootste deel van uw woning bestaat uit gevelmuren. Via die muren komt de meeste kou binnen en trekt ook de meeste warmte weg. Via de buitenmuren van uw woning verliest u dus de meeste energie. Met spouwmuurisolatie maakt u de schil rond uw woning luchtdichter. Die luchtdichte schil beperkt het energieverlies, waardoor u minder energie (zoals gas of stroom) hoeft te gebruiken om uw woning warm te houden. En dat ziet u weer terug op uw energierekening. 
  • u maakt aanvullende isolatiemaatregelen op voorhand effectiever Andere methoden van woningisolatie zoals dakisolatie, vloerisolatie en glasisolatie dragen meer bij aan energiebesparing wanneer u eerst uw gevelisolatie op orde brengt. Dit hangt samen met de luchtcirculatie in uw woning. Warme lucht boven uw radiator stijgt op naar het plafond en zakt vanaf daar weer via de muren naar beneden. Wanneer die muren niet zijn geïsoleerd, zal de lucht langs die muren afkoelen en daarmee een koude trek naar de vloer veroorzaken. Dakisolatie, glasisolatie en vloerisolatie lossen dit probleem niet op; (spouw)muurisolatie gelukkig wél. Na die muurisolatie kunt u de isolatiewaarde van uw woningschil met behulp van vloerisolatie, dakisolatie en glasisolatie verder verhogen, zodat uw woning nog minder energie verliest. 
  • u maakt het binnenklimaat van uw woning comfortabeler Door een na-geïsoleerde spouwmuur komt ’s winters niet alleen minder kou uw huis binnen, maar blijft uw huis in de zomer koeler. De spouwmuurisolatie houdt dus niet alleen kou, maar ook hitte tegen. U hoeft dankzij spouwmuurisolatie minder energie te gebruiken om grote temperatuurverschillen op te vangen. En een energiezuinige temperatuurregulatie is precies wat u van een effectieve isolatiemethode mag verwachten.
  • u beperkt de kans op vochtdoorslag Vocht kan op den duur door een niet geïsoleerde spouwmuur slaan. Denk hierbij aan een muur die altijd vol in de regen staat. Met als resultaat vochtige (schimmel)plekken aan de binnenkant van de binnenmuur van de spouw. In een spouwmuur met isolatiemateriaal zoals EPS-korrels of glaswol is de kans heel klein dat dit gebeurt. Zolang het isolatiemateriaal intact blijft, is de kans op vochtdoorslag te verwaarlozen. 
  • uw woning wordt minder gehorig Door spouwmuurisolatie komt er minder geluid via de gevel uw woning binnen. Spouwmuurisolatie is dus niet alleen een vorm van warmte-isolatie, maar ook van geluidsisolatie. Uw huis wordt er minder gehorig van. En dat is niet alleen prettig voor u zelf, maar ook voor uw buren. 
  • u kiest voor de goedkoopste methode van woningisolatie. Na-isolatie van bestaande spouwmuren is goedkoper dan andere methoden van woningisolatie. U laat de bestaande constructie van uw spouwmuren intact. De boorgaten in de voegen die nodig zijn om het isolatiemateriaal van buitenaf in de spouw te krijgen, worden na afloop volledig weggewerkt. De voegen worden voor dit doel met de juiste kleur voegmortel bijgewerkt. Hierdoor ziet u van de na-isolatie van uw spouwmuur vrijwel niets terug. Is uw spouwmuur gevoegd met een mooie knip- of snijvoeg? Die herstellen we dan in de oorspronkelijke staat.

offerte spouwmuurisolatie

Heeft spouwmuurisolatie ook nadelen?

In het verleden ging er wel eens wat mis bij het aanbrengen van spouwmuurisolatie. Ook bleken bepaalde isolatiematerialen gevoelig voor vochtdoorslag. Maar met de gecertificeerde isolatiematerialen die tegenwoordig voor spouwisolatie worden gebruikt, zijn dergelijke nadelen al tig jaren niet meer aan de orde.

De stelling dat spouwmuurisolatie tot een te droge lucht in de woning leidt omdat de muren dan geen damp meer doorlaten, kan met de actuele isolatiematerialen van tafel. Alle gecertificeerde isolatiematerialen laten waterdamp door. Overigens is ventilatie voor 98% verantwoordelijk voor de luchtvochtigheid in de woning. Transmissie van vocht door de constructie draagt slechts voor 2% bij aan de luchtvochtigheid van het binnenklimaat.

Plus Isolatie is gecertificeerd door SKG-IKOB, dé Nederlandse certificatie-instelling voor de bouw- en vastgoedsector. Daarnaast is Plus Isolatie lid van de Vereniging van Erkende Na-isolatiebedrijven in Nederland (VENIN), een landelijke brancheorganisatie van na-isolatiebedrijven. Hierdoor bent u altijd verzekerd van kwalitatief hoogwaardig isolatiemateriaal dat op de juiste wijze in uw spouw wordt aangebracht. Met een KOMO-garantie van 10 jaar. Wilt u met één van onze specialisten in contact komen? Neem gerust contact op via ons  formulier!