Bel mij terug

Gratis, vrijblijvend advies

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Onze voordelen
Spray-isolatie
  •  Uitstekende prijs/kwaliteitsverhouding 
  •  Naadloos isoleren met isolatieschuim
  •  Opencellige- en geslotencellige spray 
  •  Subsidie op isolatie spray 
  •  Gratis en vrijblijvend isolatieadvies

Spray isolatie

Spray-isolatieschuim wordt gebruikt voor het isoleren van vloeren, daken en wanden. Spray-isolatieschuim staat er bekend om dat dit isolatiemateriaal erg geschikt is om onregelmatige vormen en kieren op te vullen, waardoor een goede afdichting ontstaat. Hierdoor kunnen er uitstekende isolatiewaardes behaald worden.

De isolatiespray wordt aangebracht met behulp van een spuitpistool en is in verschillende laagdiktes aan te brengen. Het isolatiemateriaal bestaat uit twee componenten; namelijk een polyol en een isocyanaat. Het is volgens het Bouwbesluit 2012 verplicht om tijdens én minimaal 2 uur na het aanbrengen van de isolatiespray niet in de desbetreffende ruimte aanwezig te zijn.

Welke soorten isolatieschuimen zijn er?

De twee belangrijkste typen spray-isolatie zijn opencellig en geslotencellig schuim.

Opencellig Schuim: Dit type isolatie spray is minder dicht en staat enige luchtdoorlaatbaarheid toe. Het is geschikt voor gebruik binnenshuis en wordt vaak toegepast op plaatsen waar vochtregulatie belangrijk is, omdat het enige droging toestaat. Te denken valt aan houten vloeren of houten daken. Lees hier meer informatie over opencellige isolatiespray.

Geslotencellig Schuim: Dit type isolatie spray is dichter en biedt een effectievere barrière tegen vocht en lucht. Het wordt vaak gebruikt zowel binnenshuis als buitenshuis en heeft een hogere isolatiewaarde dan opencellig schuim. Vaak wordt dit isolatieschuim gebruikt bij kruipruimtes die vrij vochtig zijn. Lees hier meer informatie over geslotencellige isolatiespray.

dakisolatie isolatie spray  vloerisolatie isolatie spray  
Dakisolatie d.m.v. spray isolatie                              Vloerisolatie d.m.v. spray isolatie                             Wand isolatie d.m.v. spray isolatie

Wat kost spray isolatie?

De kosten van deze manier van isoleren hangt af van verschillende factoren. Dit zijn onder andere:

  • Het aantal te sprayen vierkante meters
  • Het typte isolatieschuim
  • De laagdikte van het aan te brengen isolatiemateriaal
  • Het te isoleren onderdeel, het sprayen van een dak brengt meer kosten met zich mee dan het sprayen van een vloer

Het opencellige schuim is goedkoper dan de geslotencellige variant. Het verschil zit met name in de arbeidsintensiteit. Het dak of de vloer laten isoleren met een geslotencellig product neemt meer tijd in beslag. De gemiddelde kosten voor het laten aanbrengen van vloerisolatie met een opencellige spray ligt tussen de 28 en 36 euro per vierkante meter. Dakisolatie met een opencellige spray kost gemiddeld tussen de 36 en 40 euro per vierkante meter. De vloer laten isoleren met geslotencellige PUR-schuim kost gemiddeld tussen de 39 en 45 euro per vierkante meter. Dakisolatie door middel van het geslotencellige isolatieschuim kost gemiddeld 45 tot 50 euro per vierkante meter.

Subsidie op het isoleren met isolatie spray:

De Rijksoverheid heeft isolatiesubsidie beschikbaar gesteld voor het isoleren met isolatieschuimen. Dit geldt voor zowel de opencellige- als de geslotencellige PUR-schuimen. De isolatiesubsidie bedraagt € 5,50 per te isoleren vierkante meter. Neemt u in totaal twee of meer isolatiemaatregelen? Dan wordt dit subsidiebedrag verdubbeld naar 11 euro per vierkante meter. Lees hier meer informatie over de ISDE-isolatiesubsidie 2024

Gratis adviesgesprek over het laten aanbrengen van spray isolatie:

Benieuwd geworden of spray-isolatieschuim een goede oplossing voor uw woning is om de energiekosten te verlagen en het wooncomfort te verhogen? Vraag dan via onze website een gratis en vrijblijvend adviesgesprek aan. U kunt dit doen door ons contactformulier in te vullen of door te bellen naar 0548 – 54 76 16.

Bel mij terug

Gratis, vrijblijvend advies over spray isolatie

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.