Stankoverlast kruipruimte 

Bel mij terug

Gratis, vrijblijvend advies

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Onze voordelen
Stankoverlast-kruipruimte
 

Stankoverlast kruipruimte

Veel woningen in Nederland hebben last van een vochtige kruipruimte. In sommige gevallen staat er zelfs een flinke laag water in de kruipruimte. Dit is met name afhankelijk van de grondsoort waarop de woning gebouwd is. En daarnaast is de ene woning gebouwd in een lager gelegen gebied dan de ander. Een vochtige kruipruimte gaat vaak hand in hand met een muffe geur die vaak als stinkend / onaangenaam wordt ervaren. Ook kan een vochtige kruipruimte een broeinest zijn voor verschillende ongedierte. Hierop zit natuurlijk niemand te wachten. Ook kan er door het hoge vochtgehalte schimmelvorming ontstaan die uiteindelijk schadelijk kan zijn voor de gezondheid. In ieder geval draagt een vochtige kruipruimte niet bij aan een aangenaam leefklimaat.

offerte vloerisolatie


Oplossing van stankoverlast kruipruimte


Bodemisolatie

Een goede oplossing om stankoverlast in de kruipruimte tegen te gaan is bodemisolatie. De bodem van de kruipruimte wordt dan voorzien van een dikke laag isolatiekorrels. Deze isolatiekorrels, ook wel EPS-Parels genoemd hebben vochtwerende eigenschappen. Gemiddeld wordt er een laagdikte van 17,5cm aangebracht. Optrekkend vocht heeft hierdoor geen kans meer. U gaat merken dat hierdoor de muffe lucht verdwijnt en het woonklimaat sterk verbetert.

Ventilatieroosters aanbrengen
Een andere oplossing voor het tegen gaan van een muffe lucht is het aan brengen van extra ventilatievoorzieningen naar de kruipruimte. Op deze manier kan het onder de vloer van uw woning beter ventileren. Dit zorgt ervoor dat de muffe lucht via de ventilatieroosters naar buiten trekt. De ventilatie zorgt er ook voor dat de onderzijde van de vloer minder vochtig wordt. Mocht de onderzijde van de vloer al vocht bevatten dan is het aanbrengen van ventilatieroosters een goede manier om deze droog te ventileren.

Niet bij elke woning is het aanbrengen van bodemisolatie en of ventilatieroosters mogelijk. Zo kan bijvoorbeeld de kruipruimte niet toegankelijk zijn, omdat er geen kruipluik aanwezig is of omdat er onder de vloer te weinig ruimte is om het bodemisolatiemateriaal aan te brengen. Hetzelfde geldt voor ventilatieroosters. Er moet namelijk wel ruimte zijn om de ventilatievoorzieningen aan te brengen. Tevens mag er geen leidingwerk in de weg zitten en ook aan de buitengevels moet er genoeg vrije ruimte zijn om een ventilatierooster te plaatsen. Al met al komt er nogal wat bij kijken.

De adviseurs van Plus Isolatie hebben geruime ervaring met het inspecteren van kruipruimtes. Vraag hier een gratis en vrijblijvend advies aan om uw kruipruimte te laten inspecteren. Onze adviseurs komen graag bij u langs.

offerte vloerisolatie