Bel mij terug

Gratis, vrijblijvend advies

De gegevens die u hier verstrekt vallen onder ons privacy statement.

Onze voordelen
Bodemisolatie
 •  Beter wooncomfort

 •  Energiebesparend

 •  Duurzaam

 •  Milieuvriendelijk 

 •  Gunstiger energielabel 

Wat is bodemisolatie?

Bodemisolatie wil zeggen dat het isolatiemateriaal op de bodem van de kruipruimte wordt aangebracht.

Vanuit de kruipruimte komt koude lucht en vocht omhoog. Wanneer er geen isolatie is aangebracht in de kruipruimte of de begane grondvloer dan voelt de vloer koud aan. Het lijkt alsof het over de vloer altijd tocht. Schimmelvorming komt ook voor bij niet geïsoleerde kruipruimtes, te zien op de muren als een soort zoutbloemen. Door de kou en vochtige lucht lijkt het wel alsof je steeds hoger moet stoken om het warm en behaaglijk te krijgen.

offerte vloerisolatie

Hoe wordt bodemisolatie toegepast?

Wanneer u bodemisolatie wil laten aanbrengen dan sturen wij één van onze isolatieadviseurs bij u langs voor een gratis onderzoek van de kruipruimte. De adviseur bekijkt de hoogte van de kruipruimte en ook de hoogte van de doorgang(en). Hij bekijkt tevens hoe vochtig de ruimte is.

Daarna bespreekt hij met u de isolatiemogelijkheden en het materiaal wat hierbij gebruikt kan worden. U ontvangt geheel vrijblijvend ook een offerte hiervan.

Als u inderdaad bodemisolatie wil laten uitvoeren dan komen wij op de aangegeven dag bij u met het afgesproken isolatiemateriaal en de benodigde machines. Wij spuiten dan door middel van een slang het isolatiemateriaal via het kruipluik, of via een (tijdelijke) opening, op de bodem van de kruipruimte. Een tijdelijke opening zullen wij ook weer dichtmaken. Bodemisolatie realiseren wij binnen 1 dag en geeft geen rommel. In de meeste gevallen komt er een dikte van 20 cm in uw kruipruimte te liggen, mocht uw kruipruimte hoger zijn kan er ook een dikkere laag worden aangebracht.

Welk isolatiemateriaal kan worden gebruikt voor bodemisolatie?

De isolatiematerialen die wij gebruiken voor bodemisolatie zijn: EPS isolatieparels (piepschuim bolletjes) ofwel grote grijze parels van geëxpandeerd polystyreen die de kou tegenhouden en de luchtvochtigheid in huis terug in balans brengt.

offerte vloerisolatie

Wat zijn de voordelen van bodemisolatie?

 • U bespaart op uw energiekosten
 • Zorgt voor een gezonder leefklimaat in uw woning
 • Door het aanbrengen van bodemisolatie heeft u minder last meer van kou en vocht in de kruipruimte
 • Bodemisolatie zorgt ervoor dat de begane grondvloer warmer aanvoelt
 • Door de bodemisolatie verminderen muffe luchtjes en schimmels in de kruipruimte
 • Over het geheel genomen geeft bodemisolatie een beter wooncomfort

Wilt u graag een op maat gemaakte offerte voor uw woning? Klik dan hier!